CheeZee Posted Május 11, 2007 Share Posted Május 11, 2007 Ebbe a topicba várom a tapasztalatokat, véleményeket a Zalman termékekről. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Május 13, 2007 Share Posted Május 13, 2007 készült két új VGA hűtő: http://www.hardwaresecrets.com/article/446 Kár, h. a RAM-okat nem hűti szinte semmi. Gondolom kis tűske bordákat adnak, de manapság az mire elég? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
majomka24 Posted Május 13, 2007 Share Posted Május 13, 2007 Szerintem naon jó hűtői vannak. A procimon is egy 9700-as van, felhúzott procinál is alap fordulaton járatható rendesen hűt és csendes is. A videó karimon (X1900XT) pedig egy VF 900-as van. A gyári hűtés iszonyat hangos volt rajta, meg nagyon melegedett. Érdekes hogy a Zalman hűtővel bár hangja nincs de ugyanolyan meleg a kari, talán pár fokkal alacsonyabb. Húzás kizárva. Amúgy én még zalman cuccokban nem csalódtam! Megéri az árát! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Május 13, 2007 Share Posted Május 13, 2007 Inkább megkérik az árát, semmint megéri... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Május 14, 2007 Share Posted Május 14, 2007 Ehh, szerintem is így van Psion... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Május 16, 2007 Share Posted Május 16, 2007 Mindez nagyszerű, de sajnos nem mindenki újgazdag, hogy megengedhessen magának vízzel való hűtést... Amiket olvasok itt, meg amiket hallok barátaimtól, akik Zalmannal hűtenek, én nem ajánlom megvételre... Én Arctic Cooling 64 PRO-val hűtöm a procit a legnagyobb terhelés mellett, és Q-Fan működés közben se megy fel 40 fok fölé a processzor... Pedig a Q-Fan (nálam) több mint a fele alá lassítja a ventit. Mármint az alapfordulatszám fele alá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Május 16, 2007 Share Posted Május 16, 2007 mostmár nekem is Anavrin ( Arctic Cooling 64 PRO ) kár hogy a proci nem jön össze! AMD X2 3800+ 939 tokozattal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulbig Posted Május 16, 2007 Share Posted Május 16, 2007 Az én Arctic Cooling Silencer ULtra 64-em tökéletesen lehűti a procim (húzva is). Amúgy nem rég vettem Zalman hűtőbordát a chipsetre és majd leolvadt a chipről olyan forró volt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Május 17, 2007 Share Posted Május 17, 2007 Ugye-ugye, a Zalman tehát sz*r. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Május 17, 2007 Share Posted Május 17, 2007 nemtom nekem AC Freezer 7 Prom van... egyrészt krva jól hűt, krva csendes és nem mellekesen krva OLCSÓ volt a Zalmanokhoz képest... elismerem hogy a legjobbak, de az árát is megkérik... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Május 17, 2007 Share Posted Május 17, 2007 Bunfi, ki lett tárgyalva, hogy nem a legjobbak, sőt... AC rulz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
CheeZee Posted Május 17, 2007 Author Share Posted Május 17, 2007 Hát engem nem tudtok meggyőzni arról h szar, egyrészt jól néznek ki, másrész nagyon csendesek és nagyon jól hűtenek. A hátránya tényleg csak annyi h borsos ára van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Május 17, 2007 Share Posted Május 17, 2007 Nem is akarunk meggyőzni, ha neked tetszenek, természetesen nincs jogunk beleszólni A kinézet pedig nem minden, oszitrásam meg épp azt mondta, meg itt is olvashatod, hogy alig hűt, és nagyon zajos. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Small Posted Május 22, 2007 Share Posted Május 22, 2007 Nekem is zalman hütű van a videokarin, de szerintem nem rosszak. A hütésükkel szerintem semmi baj nincs talán az árukat kéne egy kicsit levinni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam fisher Posted Május 23, 2007 Share Posted Május 23, 2007 azért olyan drágák mert jók is,nekem nem volt még de gondolok rá hogy veszek a procira és akkor az egekig húzom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Május 23, 2007 Share Posted Május 23, 2007 Ez a tökéletes kapitalista felfogás: „azé' jó, mer' drága”! Ha „egekik” akarod húzni a procid akkor Scythe-ThermalRight-Noctuna vonalon gondolkozz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam fisher Posted Május 24, 2007 Share Posted Május 24, 2007 nemcsak azért írtam hogy drága mert jó hanem tudom hogy jó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fezo Posted Június 25, 2007 Share Posted Június 25, 2007 anno nekem is volt egy-két zalmim...(CNPS7000Cu, vf700Cu, nbj47), meg is voltam velük elégedve, de rájöttem, hogy ennyi pénzért már egy vízhűtést is össze lehet rakni.... 14000-ből ki is jött : 3 blokk (proc, nf4chipset, gpu+ram), szívattyú, radi..... szal nem venék mégegyszer zalmit... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jazz Posted Június 25, 2007 Share Posted Június 25, 2007 Én meg amúgysem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Június 27, 2007 Share Posted Június 27, 2007 Helósztok! Zalmannal kapcsolatban lenne 1 kérédésem! Szerintetek meik a jobb a Zalman 9500Cu Led vagy a Thermaltake CL-P0114 Big Typhoon? Szinte az áruk ugyan annyi de meik lehet a jobb? Mert a 2 között vacilálok! Előre is thx Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Június 28, 2007 Share Posted Június 28, 2007 google-ba ird be a nevüket meg a test szót és kapsz egy rakás tesztet, a hőmérséklet és zajszint alapján dönts Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pörköltszaft Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 Nekem is van egy VF900-Cu-m egy Radeon 9800 Pro-n, minimumon járatva a ventit 380-ról 430-ra tudtam húzni a core-t, 338-ról pedig 375-re a memóriát. És mit ne mondjak, hangtalan ebben az üzemmódban. Igaz, ez drága volt, de gyorsabb lett tőle a gép ÉS halkabb. Van még egy ZM-NB47J-m a Northbrige-en (ABIT NF7S), igy a rossz kis ventit le tudtam cserélni passzívra. A procin meg egy CoolerMaster Aero7-van, maxra tekerve rohadt hangos, de jobb mint egy avarfújógép, közepes alatt egy picivel meg már majdhogynem hangtalan, terheletlen procit (filmezés/mp3/net) elviszi (2800+ AthlonXP). Szóval sztem is jók a Zalman cuccok, az más kérdés, hogy nem tuningra valóak (főleg ha nem régi cuccokra rakod mint én - de ezt amúgy irják is). A Scythe-ről is jó véleménnyel vagyok, tesóm gépében egy NINJA PLUS rev.B van, már maga a kinézete brutális, alig fér a házba, de nagyon jól hűt (most egy 6000-res AMD-t, ventivel, de sztem elvinné anélkül is). De azért ez sem olcsó mulatság, ezt nekem ~15.000-ért adták... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 Nekem is VF900-Cu-m van és nagyon kircsi. 15°-kal vitte lejjebb a 7600GS-em. Ezt feltuningoltam 500-ról 580-ra(core), és 700-ról 830-ra(mem). Kicsivel se lett melegebb! Nem is tudom, hogy minek adtak hozzá fordulatszámvezérlőt, amikor alapon is ugyanolyan jól hűt. De másra már nem veszek léghűtőt, mert valamennyi tuningnál elég a gyári hűtő, fesz emelésnél pedig már víz kell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rivals Posted Augusztus 3, 2007 Share Posted Augusztus 3, 2007 Ehez mit szóltok: Thermaltake CL-P0372 TMG i2 LGA775 P4 Ez egyébként az aqua-n 6600 FT Tényleg ez egyébként jó a Core 2 Duo-hóz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Augusztus 3, 2007 Share Posted Augusztus 3, 2007 ez nem proci, hanem foglalat függő, ha LGA775-re rámegy (márpedig rá), akkor minden ilyen foglalatúhoz jó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rivals Posted Augusztus 3, 2007 Share Posted Augusztus 3, 2007 no no azé nem mindegy,ugyanis a proci hűtöknek a dobozára is rávan ám írva,hogy mekkora procit tudnak befogadni. Pl: Glacialtech Igloo 2470 Socket A 1400MHZ-től 3200MHZ-ig Igaz,mondjuk nekem csak Duron 950MHZ-es procim van és megy,de inkább legyen a megengedett alatt,mint felett. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Augusztus 3, 2007 Share Posted Augusztus 3, 2007 ez azért van, mert régen másként furkálták a lapokat, a gyári hűtés rögzítése közt váltás volt, és a hűtő már csak az új furatokba jó... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rivals Posted Augusztus 3, 2007 Share Posted Augusztus 3, 2007 hát ezt nem tudtam. De én se tudhatok ugyebár mindent,nembaj mostmár tudom,úgyhogy köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam fisher Posted Augusztus 4, 2007 Share Posted Augusztus 4, 2007 a zalmanból a cn9700 led a nyerő Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 4, 2007 Share Posted Augusztus 4, 2007 Én csak azt nem értem, hogy mi a különbség a 9700 LED és NT között. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts