GirlPower Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Ír krémlikőr recept, Baileys házilag Hozzávalók 650 ml-hez: 250 ml habtejszín 20 ml 3,5 %-os tej 30 g kristálycukor 170 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott) 50 ml kávé (erős főzet) 200 ml whiskey (ír) 1 evőkanál vanília eszencia LeírásAz eredetire Baileys-re megszólalásig hasonlító, kiváló ír krémlikőr recept! Ha nem szeretne méreg drágán likőrt vásárolni, és az elkészítés örömét is szeretné magáénak tudni, már semmi sem akadályozhatja meg ebben! A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz. Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá. Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben 2 héten át érleljük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne. 3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.