Tommy241 Posted Július 23, 2014 Share Posted Július 23, 2014 Húsos rakott tészta Ha kevés időd van főzésre, ez a recept jól jön majd, gyorsan elkészítheted, ráadásul bármekkora adagot készíthetsz belőle. Ha kicsit fel szeretnéd dobni, nyugodtan adj hozzá zöldségeket, gombát, akár a hús helyett is, így egy kicsit egészségesebb is lesz az étel. Hozzávalók: 50 dkg darált hús 50 dkg penne tészta 5 dl paradicsomlé 1 nagy fej hagyma 3 paradicsom 4 gerezd fokhagyma 2 evőkanál pirospaprika 1 evőkanál oregánó 1 csokor bazsalikom só, bors, olaj 20 dkg trappista sajt Elkészítés menete: A hagymát kockázd fel, majd olajon kezdd el pirítani. Ha egy picit már megbarnult, add hozzá a fokhagymákat is, majd mehet a hús is a serpenyőbe, sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően. Amíg a hús pirul, addig főzd ki a tésztát enyhén sós vízben. A húshoz add hozzá a paradicsomlevet, majd az oregánót és a pirospaprikát is, keverd jól össze, és főzd őket együtt, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha a paradicsomlé nem sűrűsödik, egy kis liszttel sűrítsd be. Ha már elég puha a hús, és a szósz is elég sűrű, dolgozd össze a pennével, és tedd egy tűzálló edénybe, a tetejére karikázd rá a paradicsomot. Reszeld le a sajtot - soknak tűnhet a 20 dekányi, de ez a fogás így igazán jó -, és szórd rá a húsos-tésztás egyvelegre. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tedd be pirulni az ételt, amint a sajt elég barna, már fogyaszthatod is. Elkészítés ideje: 30 perc. 2 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.