Jump to content
PirateClub.hu

Madártej


Tommy241
 Share

Recommended Posts

Madártej


 


A madártej francia eredetű édesség, ami a meleg nyári napokon biztosan felfrissít.


 


madartej_2.jpgmadartej.jpg


 


A madártej elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lenned. Nemcsak gyorsan elkészül, de alig kell hozzá alapanyag, így olcsón megúszod, ha ezt a desszertet készíted.


 


Az egyetlen, amire figyelj oda, hogy a nagy nyári melegben ne tárold sokáig. Bár olyan finom, hogy ez a veszély szinte elenyésző.


 


Hozzávalók:


  • 1,5 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

​Elkészítés:


 


A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe. A fehérjéket verd kemény habbá, és mikor forr a vaníliás cukros tej, vizes kanállal kis halmokat eressz bele. Mindkét oldalukat főzd meg a habgombócoknak, majd a tejjel együtt hűtsd le őket. Ha sűrűbbre szeretnéd a tejes részt készíteni, tegyél bele egy evőkanál lisztet, és úgy forrald fel. Hidegen tálald.


Link to comment
Share on other sites

Epres madártej


 


epres-madartej.jpgDSC_0046.JPG


 


Hozzávalók:


 


  • 1 l tej
  • 50 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 csomag epres pudingpor
  • citromlé

 


Elkészítés:


 


Az epret mosd meg, majd turmixold össze. Kevés cukorral szórd meg, cseppents rá citromlevet, és tedd hűtőbe. A fehérjéket verd kemény habbá, forgasd bele a cukrot, és verd tovább. Egy lábasban forralj vizet, és habból vizes kanál segítségével tegyél kis halmokat a vízbe. Főzd meg őket, majd szedd ki a vízből. A pudingport 1 liter tejbe keverd bele, majd forrald fel. Hűtsd le, és a habmadarakkal tálald.


Link to comment
Share on other sites

Karamellás madártej

 

535dffb4e5e27.JPG

 

Hozzávalók:

  • 1,5 liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 tasak karamellás pudingpor

 

Elkészítés:

 

A tejből tegyél félre 1 decit, a maradékot önts egy nagy lábasba. Az 1 dl tejet a tojások sárgájával, a pudingporral és a cukorral keverd össze, majd öntsd a többi tejhez. Forrald fel, majd tedd félre, hogy kihűlhessen. A fehérjékből verj kemény habbot, és vizes evőkanál segítségével forrásban lévő vízbe tegyél kis halmocskákat. Mindkét oldalukat főzd meg, majd hagyd lecsepegni. Tedd a habgombócokat a kihűlt madártejre, és már tálalhatod is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...