Tommy241 Posted Július 22, 2014 Share Posted Július 22, 2014 Madártej A madártej francia eredetű édesség, ami a meleg nyári napokon biztosan felfrissít. A madártej elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lenned. Nemcsak gyorsan elkészül, de alig kell hozzá alapanyag, így olcsón megúszod, ha ezt a desszertet készíted. Az egyetlen, amire figyelj oda, hogy a nagy nyári melegben ne tárold sokáig. Bár olyan finom, hogy ez a veszély szinte elenyésző. Hozzávalók: 1,5 l tej 15 dkg cukor 4 tojás 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe. A fehérjéket verd kemény habbá, és mikor forr a vaníliás cukros tej, vizes kanállal kis halmokat eressz bele. Mindkét oldalukat főzd meg a habgombócoknak, majd a tejjel együtt hűtsd le őket. Ha sűrűbbre szeretnéd a tejes részt készíteni, tegyél bele egy evőkanál lisztet, és úgy forrald fel. Hidegen tálald. 2 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy241 Posted Július 23, 2014 Author Share Posted Július 23, 2014 Epres madártej Hozzávalók: 1 l tej 50 dkg eper 10 dkg cukor 4 tojásfehérje 1 csomag epres pudingpor citromlé Elkészítés: Az epret mosd meg, majd turmixold össze. Kevés cukorral szórd meg, cseppents rá citromlevet, és tedd hűtőbe. A fehérjéket verd kemény habbá, forgasd bele a cukrot, és verd tovább. Egy lábasban forralj vizet, és habból vizes kanál segítségével tegyél kis halmokat a vízbe. Főzd meg őket, majd szedd ki a vízből. A pudingport 1 liter tejbe keverd bele, majd forrald fel. Hűtsd le, és a habmadarakkal tálald. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy241 Posted Július 23, 2014 Author Share Posted Július 23, 2014 Karamellás madártej Hozzávalók: 1,5 liter tej 10 dkg cukor 3 tojás 1 tasak karamellás pudingpor Elkészítés: A tejből tegyél félre 1 decit, a maradékot önts egy nagy lábasba. Az 1 dl tejet a tojások sárgájával, a pudingporral és a cukorral keverd össze, majd öntsd a többi tejhez. Forrald fel, majd tedd félre, hogy kihűlhessen. A fehérjékből verj kemény habbot, és vizes evőkanál segítségével forrásban lévő vízbe tegyél kis halmocskákat. Mindkét oldalukat főzd meg, majd hagyd lecsepegni. Tedd a habgombócokat a kihűlt madártejre, és már tálalhatod is. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.