mesi1987 Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Sajna személyesen én se fogom "ismerni" a jegyüzérek miatt,de attól azért nagy nap lesz március 23!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Én szerencsére látni fogom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Jó neked! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesi1987 Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Én szerencsére látni fogom Tudom,már irtad valahol...irigyellek én is ezért Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Én se láthatom a Pesti koncertet De nem búsulok, ha ölnöm is kell érte, a stuttgarti koncertre elmegyek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Mákos Sajna én sem láthatom őket, mert amikor hallottam, hogy lesz koncertjük, addigra minden jegy elfogyott. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemtomkivagyok Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 rock, ugyse olvassa el senki a 64 oldalt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tibee8 Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 A rap szerintem jobb. Nekem jobban bejön a szövege. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Utolsó 2 hozzászóló, miért nem indokolt? Az hülyeség, hogy jobban bejön a szövege, minél jön be jobban? Ebből is látszik, hogy nem nagyon ismered a másik műfajt... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Különös, én kb. a 30. oldal óta kisérem figyelemmel a topikot, mégis volt erő végigolvasni a maradék 29 oldalt, amikor én még nem írtam bele Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Az hülyeség, hogy jobban bejön a szövege, minél jön be jobban? Ebből is látszik, hogy nem nagyon ismered a másik műfajt... azt azért el kell ismerned, hogy a 2 műfaj szövege alapjában véve más témát szokott feldolgozni, illetve a rap szövegénél jobban rámennek a ritmusra... gondolom ilyesmire gondolt a barátunk is a 64 oldalt meg lehet nem olvassa el senki, de a nagy részét elég sokan Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Sztem ugyanazokat a témákat dolgozzák fel. De mind2ben ott az aljaszöveg is. Bár én személy szerint annál magasabb szintű zenét hallgatok, ahol a szöveg csapnivaló lenne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Hát én voltam itt Martinka okoskodásánál is, de még nem írtam. Szegény kisgyerek azt hiszi, hogy a színpadon csak ugrálnak a hosszú hajú bácsik Szóval mindenkinek van véleménye, de osszehasonlítani, csak úgy szabad, hogy hallottad már a másik oldalt is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
trottyos Posted November 7, 2008 Share Posted November 7, 2008 Rock. Mindenképpen. És az élmény miatt. A Rap-et, és a Disco-t alapjába véve utálom. Mi az értelme? tuc-tuc végig. semmi más. gitározni meg meg kell rendesen tanulni, és ha már egy solo-t eltudsz játszani az már tudás. de ahhoz most írj egy szöveget, és el "énekeld" ritmusosan, miközben a kezeddel csapkodsz ide oda, a gatya lóg rajtad, és kapucni van a fejeden, annak nemsok értemét látom. Detto mint a diszkónál. 2 lemezt húzogatni, meg kapcsolókat tologatni ide-oda, és egyszer-kétszer beleordibálni a mikrofonba, nincs sok értelme. Ez az én meglátásom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
phz Posted November 7, 2008 Share Posted November 7, 2008 A Rokkot alapjába véve utálom. Mi az értelme? hörgés végig. semmi más. de ahhoz most írj egy szöveget, és el "hörgöd" ritmustalanul, miközben a ugrálsz ide oda, igénytelenül nézel ki, (gondolom ez a fekete az értelmiséget tükrözi) annak nemsok értemét látom. Tessék te fighter.. általánosítottam ahogy te is, úgy látom még 64 oldal után is vannak ilyenek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Nézd... vannak olyanok, akik nem olvasnak semmit, csak látják a topik címét a főoldalon, és mondják "á, vitatopik, írjunk mi is!!" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Of Death Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 hörgés végig. semmi más. de ahhoz most írj egy szöveget, és el "hörgöd" ritmustalanul, miközben a ugrálsz ide oda, igénytelenül nézel ki, (gondolom ez a fekete az értelmiséget tükrözi) annak nemsok értemét látom. hörgés végig? <_< , aha szerintem is, pl. Stratovarius, Sonata Arctica, Helloween, Gamma Ray, Grave Digger, Rage, Firewind, Power Quest, Tűzmadár, Rhapsody, Iced Earth stb, mutass tőlük CSAK 1 számot, amiben hörögnek... ugrál ide-oda: igazad van, teljesen felesleges, hiszen sokkal jobb egy két órás koncertet egy ültő helyben végignyomni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Angel Of Death, ha ennyire okos vagy könyörgöm tanulj már meg olvasni... nézd meg mire reagált phZ és vond le a következtetéseket.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiero Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 phZ ezzel csak trottyos (tapasztalat nélküli) általánosítását figurázta ki. Nem kell nekiugrani Angel of Death. Odaírta a legvégére, hogy "Tessék te fighter.. általánosítottam ahogy te is, úgy látom még 64 oldal után is vannak ilyenek." Na mire összeszedtem magam valahogy, beírtad asbi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch3f Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 A Rapban megy egy ütemtelen zene és beszélnek ABCDEFGHIJKL-es rímképlettel... ez tetszik, rapben ütemtelen zene :D fless pisz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 A rapben épp az ütem játszik főszerepet a szöveg mellett Szép volt öreg. Meg amúgy is, vannak rendes rímképletű rapszövegek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
marpi08 Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Én is a Rap mellet teszem a virtuális voksom. Jobban bejön a szövegvilága, dallama, rímjei. Rapből is inkább az Underground a nyerő nálam, mind külföldibe, mind hazaiba Nem utasítom el a Rockot, nincs vele problémám, szívesen meghallgatom a lájtos Rockokat is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Jobban bejön a szövegvilága, dallama, rímjei. Jobban bejön a dallama? Ez érdekes. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Hova tünt a legutóbbi hsz-em? Semmi rossz nem volt benne :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 A hszek márcsak ilyenek én is jártam már így, de inkább örültem, hogy warnt nem kaptam amúgy ezt a dallamos dolgot énis furcsállom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Jobban bejön a dallama? Ez érdekes. miért lenne érdekes? ha neki jobban bejön, akkor az úgy jó.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Ebbe én nem megyek megint bele ... Inkább itt van egy szám ami tetszik (és nincs köze a rockhoz metálhoz stb ): http://www.youtube.com/watch?v=6YCcR-MZTno Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch3f Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 A rapben épp az ütem játszik főszerepet a szöveg mellett Szép volt öreg. Meg amúgy is, vannak rendes rímképletű rapszövegek. ezért csodálkoztam énis Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 miért lenne érdekes? ha neki jobban bejön, akkor az úgy jó.. Azért, mert a rap-ben nem a dallam van a föszerepben - a (legtöbb) rock-kal ellentétben. Az ember azt hinné, hogy a rap-ben így kevesebbet koncentrálnak a dallamra. Meg minta úgy vettem volna észre, hogy a legtöbb rap-ben nincs is dallam. (Most jön a szöveg, hogy az UG rap-ben igen is van dallam.) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerg0002 Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Ehh...most bő 1,5- 2 óra alatt átrágtam magam ezen a pár oldalnyi véleménnyilvánításon, és azt hiszem itt azért 1-2 dologban nem ártana pontosítani. Én személy szerint a rock-ra szavaznék, bár a metál stílus kedvelője vagyok. Viszont, több helyen is olvastam, h a metál az igénytelen. Meg a hörgős zene. Attól az még nem lesz igénytelen, esetleg annyi, h neked/nektek nem tetszik. És akkor itt jön az okosság: Az a zene, ami a szöveg nélkül nem ad semmit, az az én mércém szerint nem esik a "jó zene" kategóriába. Lehet, h valakinek a rap tetszik, és tiszeteletben tartom a véleményét. Ennyi. Viszont ha mondjuk valaki meghalgat néhány ensiferum számot, az rájön, h igenis van igényes "hörgős zene" is. És összességében nagyon sokat ad a zene, a gitárszóló, a dob, a bass gitár, van egy lüktetése, dallama az egésznek. Az ének rész, csak egy szelete az egésznek és ettől jó. A mondandóra visszatérve, hogy mivel a környéken nem sok hasonló beállítottságú ember van, mint én, ezért a haverjaim többsége is "rapper". Szóval hallottam már underground rap-et, meg sokfélét, de a "metálos" dallamokhoz és "zúzáshoz" képest nekem elég monotonnak tűnt... És ha már a mondandónál tartunk, fifty cent és a többi ezerrel nyomatott rap szám, mind arról szól, h: "én vagyok a király, ha beszólsz, megdöglesz, én vagyok a f@szagyerek, meg stb..." Ilyesmivel még "rock terén" még nem találkoztam. Itt most nem álltalánosítok, csak arról alkottam véleményt, amihez volt szerencsém. Ehhez képest, pl pokolgép-nek is van egy száma, ami arról szól, h "ne drogozz". és ez csak 1. A hörgős zenéknek meg ha esetleg lefordítod a szövegét, azokban is találsz értelmet. Nem keveset. De aki nem ismeri a zenei "sötét oldalt", az úgyis egyszerűen ROCK-nak veszi a tokio hotelt, az exploited-et, a linkin park-ot, a slipknot-ot, anti fitness club-ot, meg a bullet for my valentine-t... gyakorlatilag, viszont az emó egy kalap szar, a többi meg mind külön stílus. De a jó zene, nem ezek között van (hanem mondjuk, ensiferum, norther, opeth, eternal tears of sorrow, moonsorrow, meg akkor 1-2 ligthosabb is, sonata arctica, eldritch, katatonia...) Lehet h a rap sem egy kategória, mert én nem értek hozzá, de amit mutattak nekem underground rap, hip hop, meg, rap címen, az mind "egyforma" hangzású volt. http://www.youtube.com/watch?v=ovdmkfxzmNY (ez lenne az a "szar" hörgős zene) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts