thommz Posted Július 10, 2008 Share Posted Július 10, 2008 Reméljük ebből nem Cerh3 lesz Valamiről kéne itt, ebben a topicban dumálni, mert eléggé békés lett a hangulat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkoldBoxKross Posted Július 11, 2008 Share Posted Július 11, 2008 (edited) Egyértelmű, hogy a rock jobb, mert feldobotabb hangulatú, jobban lehet rá bulizni - csak az a baj hogy nagyon sok új együttes jött be akik nem is tudnak játszani, főleg nem énekelni. Módosította Április 15, 2009 SkoldBoxKross Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Július 11, 2008 Share Posted Július 11, 2008 a téma címében bennvan, hogy indokolj, az "egyertelmu" az nem indok habár ahogy elnézem te még írni sem tudsz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.LACKA0670. Posted Július 11, 2008 Share Posted Július 11, 2008 Én is ezt akartam írni thommz: lenne miről beszélni csak a sok Member nem érti... tök jó hogy most beír ide sokmindenki csak nem indokolnak, úgy meg nem sokat ér a hsz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morf Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Hm, elég necces... a rock, mert jóval instrumentálisabb mint a rap, viszont a rapzenében is lehet találni olyan elemeket pl. rímek, mondanivaló, hangzásvilág (amin sokat dob az afrikai kultúrából átvett ritmusok beépítése a zenébe-bár ez már inkább hip-hop), amiért megszereti az ember. A két műfaj ugyanazokkal a gyökerekkel rendelkezik, tehát nem olyan egyszerű kategorizálni, de a hagszerjáték miatt a rockot jobban csípem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Na végre egy értelmes érv hosszú idő után ebben a topikban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morf Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Ja, általában igyekszek értelmes kommenteket írni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bölcs90 Posted Július 16, 2008 Share Posted Július 16, 2008 De ha egyszer az, nem tudsz mit csinálni vele... Én rapper vagyok, így főleg rappet hallgatok.Igaz a mai rap zenék mind egyremennek,így a régi klasszikusokat (pl. Wu-Tang Clan) jobban meghallgatom.Egyébként a rock zenével nincs bajom, de a metalt nem sokra tartom.Egyébként ha egy rockzenében rappelnek, az szerintem nagyon jó összhatást kelt.(pl. Limp Bizkit, P.O.D., Linkin Park) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Július 16, 2008 Share Posted Július 16, 2008 Bocs, de ezt muszáj megkérdeznem: Miért nem tartod sokra a metált? Mert hallottál egy Cannibal Corpse számot (ami nekem nagyon tetszik ^^ kövezzetek meg ) és azt hiszed, mind ilyen? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel666 Posted Július 16, 2008 Share Posted Július 16, 2008 Amúgy, a metal is a rock egy alműfaja, nem? Mivel a rock az eléggé tág fogalom, rengeteg fajtája van... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Július 16, 2008 Share Posted Július 16, 2008 Szerintem a metált és a rockot külön kéne választani, inkább rokon műfajoknak tekinteném őket. Habár ezt nálam okosabb emberek is meg tudják mondani Egyébként ha egy rockzenében rappelnek, az szerintem nagyon jó összhatást kelt.(pl. Limp Bizkit, P.O.D., Linkin Park) Tényleg egyébként, annyira egyedi zenék ezek, és olyan jó hangulatuk van, hogy az valami utánozhatatlan, én nagyon szeretem ezt a stílust. Még az előadók sorát kiegészíteném a Rage Against The Machine-nal Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted Július 16, 2008 Share Posted Július 16, 2008 A metal igazából a rock után következett, keményebb, zúzósabb hangzás, szövegvilág, de eleinte egyszerűbb számok, viszont miután bejöttek a kül metal stílusok, power, goth, prog, symphonic, neo-class, folk, stb... azóta a metal-ra sem lehetne azt mondani, hogy egszerű, még talán nehezebb dolgok akadnak benne, mintha a rock ezen stílusait nézzük, persze power rock nincs, de szimfónikus van Mind2 helyen kell a hangszeres tudás, virtuozitás, de mivel a metal gyorsabb olykor, ezért nem célszerű egy gitárszólóba, ami pörög mint állat, belegabajodni, nagyon nagy odafigyelés kell, de ugyanígy a dobnál (sokan egyszerűnek gondolják...) és a billentyűsöknél, a basszusról nem is beszélve, manapság metal zenékben is alkalmaznak különleges hangszereket, bár ez leginkább a folk metal-ra jellemző, de olyan bandáknál is előfordul, akiket nem könnyű besorolni egyik kategóriába sem, én ezeket nagyon szeretem, hiszen nagyon sokat tudnak a zenéről, a hangszereket is ismerik és ezek nem csak ún egynyári sz@rokat csinálnak, hanem minőségi munkát adnak ki a kezükből, de ugyangíy a rock-nál is fellelhetőek ezek a dolgok, csak kicsit talán lágyabb formában. bölcs90 számára pedig azt írom, hogy ha nem tartja sokra a metal bandákat (gondolom mert nem is ismeri őket), akkor miért tetszik neki az LP, POD és a Limp Bizkit? Ezek milyen bandák? Valamilyen szinten még a RHCP is befigyelhetne a rap-et alkalmazó rock bandák közé, imádom őket, de nem azért, mert rap-et is bevetnek NÉHA. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Július 16, 2008 Share Posted Július 16, 2008 bölcs90 számára pedig azt írom, hogy ha nem tartja sokra a metal bandákat (gondolom mert nem is ismeri őket), akkor miért tetszik neki az LP, POD és a Limp Bizkit? Ezek milyen bandák? LP és P.O.D. metál lenne? Aligha. Limp Bizkit-nek már valamivel több köze van ahhoz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted Július 16, 2008 Share Posted Július 16, 2008 Ja, afféle Nu-Rap-Metal vagy mi, LP-re nem mondanám semmikép se, hogy rock, viszont hogyha a LP-t metal-nak gondolod, akkor meg még ráadásul metal az LP Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Július 17, 2008 Share Posted Július 17, 2008 Azt hiszem, van egy spammelőnk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xelag Posted Július 17, 2008 Share Posted Július 17, 2008 Egyik sem és mégis mindkettő, utálom és szeretem, van számomra és nincs számomra, semmit nem jelent és mindent jelent egyszerre. Ha külömbség van akkor külömbség van, ha nincs külömbség akkor nincs. De vajon mi az igazság? Számomra ez az igazság, és ez a hazugság. De akkor mi a hazugság? Az hogy ez hazugságés igazság is. Az eredetükben nincs külömbség zene mindkettő, hangok ,zajok mi a külömbség? Nyögés és hörgés mi a külömbség? Van külömbség ha számodra van külömbség, nincs külömbség ha neked sincs külömbség. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Július 17, 2008 Share Posted Július 17, 2008 Fogjátok már fel, hogy nem minden rockszámban hörögnek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Július 17, 2008 Share Posted Július 17, 2008 senki nem mondta, hogy minden rockszámban hörögnek Nyögés és hörgés mi a külömbség? ennyi erővel minden rap zenében nyögnek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted Július 17, 2008 Share Posted Július 17, 2008 És hörögnek, de igénytelenek... Eléggé értelmetlen hozzászólás volt, amit xelag ideírt, hiszen ez egy olyan egyenlethaz hasonló, ahol az egyenlőség jel mind2 oldalán ugyan az az érték van, hiába osztogatod, szorozgatok, viszed át egyiket a másik oldalra, mindig 0 jön ki. Kb, mintha fehér betűűkel írtál volna ide, információ tartalma nincs. Én látom rosszul, de ha nem ismered a rock-ot, akkor minek kell hülyeséget írni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xelag Posted Július 17, 2008 Share Posted Július 17, 2008 Igen néha az üres lap is többet jelent az írásnál, és hiszed vagy sem a rocknál a rapnél a disco zenénél, mindennél. Az én válaszom 0ra jött ki, teljesen igazad van, de ne felejtsd el hogy a 0ban azt látod amit te szeretnél. hülyeséget, vagy értelmes hozzászólást, rockot vagy rappet, tüzet vagy vizet, én csak azért írtam ide mert ez egy topic és mindenkit szeretettel várnak. Senki nem mond hülyeséget, de mindenki hüyleséget mond, legyen az rapper vagy rocker. Csak is rajtatok áll hogy van e értelme annak hogy próbáltok külömbözni egymástól, az én szavaim semmit nem jelentenek és mégis mindent jelenthet. Ezt is döntsétek el ti. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted Július 17, 2008 Share Posted Július 17, 2008 Tehát feleslegesen írtál ide? Ennyi erővel bármelyik hasonló topic-ba leírhatnád ugyanezt... Valami azért hozzá tudnál szólni a témához, nem muszáj, de ha már bejöttél ide Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Július 18, 2008 Share Posted Július 18, 2008 xelag, habár én a hsz-aid alapján egy nagyon értelmes embernek tartalak, de el kell ismerned, hogy nem húzhatjuk rá mindenre ezt a filozófiai dumát, hogy a 0ban azt látod amit te szeretnél, pláne nem a zenére... tény, hogy a zenét nem lehet objektíven megítélni, de az "üres lap" a zenénél csak egy üres lap, hiába döntesz úgy, hogy az más, mert a józan ész azt diktálja, hogy semmi értelme és igenis, vannak rapperek és rockerek is, akik hülyeséget beszélnek, és nem azért, mert te vagy én úgy ítéljük meg, hanem mert vannak mindenki által elfogadott értékek és normák, aminek meg kell felelnünk...és bizony sokan nem tudnak vagy nem akarnak az elvárásoknak megfelelni, mert elvakultan meg vannak győződve a saját kis elveikről... ezzel még önmagában nem is lenne baj, de ha egy egész közösség sem bírja meggyőzni arról, hogy ő bizony nem helyesen gondolkodik, akkor az a valaki buta Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Július 20, 2008 Share Posted Július 20, 2008 Régen voltam itt, pótlok 1. A rap-rock/metál keverékből nekem csak a Clawfinger jött be egyedül. A Limp Bizkit nem tudom miért, de irritál; A Linkin Park egy száma se fogott meg; A POD-t meg nem nagyon hallgatok, de pár klippjét láttam, az se nagyon begyere... 2. Xelag teljesen úgy ír, mint egy Zen-Buddhista haverom. Remélem ez nem volt sértés. Ehhez annyit, hogyha mindenben a nullát látjuk, amibe a saját valóságunkat helyettesítjük be, akkor szerintem túlságosan önzőek vagyunk. Ezzel csak még jobban elszigetelődnénk egymástól (a szemben lévő csoportok, és a csoporton belül más véleményen lévők), mintsem összetartanánk egy ilyen "univerzális igazság" keretében. Ettől csak még nagyobb lenne a sovinizmus (eleve gyakori), ami persze nem vinne előbbre semmiben se. Én legalább is így látom. De az én hozzászólásom is egy felesleges zagyvaléknak sikerült . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zi1993 Posted Július 26, 2008 Share Posted Július 26, 2008 A Rockban a szöveg a lényeg, megkérdezel bárkit az öregrockerek közül ezt fogja mondani. Tduom, mert a faterom és nagybátyám is rocker és ők mondták. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Július 27, 2008 Share Posted Július 27, 2008 ez már inkább ízlés kérdése...én inkább a rap-ben tartom fontosnak a szöveget, a rock zenében valahogy jobban megfog egy tehetséges gitáros produkciója...ettől persze még van bőven rock zene, aminek érdemes a szövegére figyelni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted Július 27, 2008 Share Posted Július 27, 2008 A Rockban a szöveg a lényeg, megkérdezel bárkit az öregrockerek közül ezt fogja mondani. Tduom, mert a faterom és nagybátyám is rocker és ők mondták. de az mi már, hogy ők mondták? kit érdekel más mit mond? legyen saját véleményed.. ne azért hallgass rock zenét, mert más azt mondja, hogy ez jó, hanem mert neked tetszik.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted Július 27, 2008 Share Posted Július 27, 2008 Én is azt mondom, mégse vagyok öreg Persze nem mindegyiknél a szöveg a legfontosabb, mint például az instrumentális zenénknél Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Július 27, 2008 Share Posted Július 27, 2008 Szerintem ez a xelag srác eggyé vált az erővel mit szívtál öreg? Limp Bizkitről csak annyit hogy nem sokra tartom őket.Főleg amióta láttam azt ahogy a Metallica Sanitarium-ját elcsúfították. A RATM kenterbe veri, mind zenei tudásban, mind szövegileg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted Július 27, 2008 Share Posted Július 27, 2008 Na jó, de a RATM-ot nem kell egyszerre említeni az ilyen bandákkal, a zenéjét én is szeretem, de akkor inkább más énekstílussal hallgatom, mondjuk Audioslave körítéssel Amit Tom Morello művel, az nem mindennapi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Július 28, 2008 Share Posted Július 28, 2008 asszem bele kell törődnöm, hogy a Limp Bizkit itt közutállatnak örvend, habár szerintem van olyan jó, mint a RATM tény, hogy a Sanitarium átdolgozása piszok rossz lett, de a legtöbb számuk ezerszer jobb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts