b4m Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Amúgy tényleg jó a vita, ha nem abból ál hogy "a ***** anyád". Mert ha értelmes emberekkel vitázol akkor menet közben megértheted a másik felet, és tágul az ismereted is.Pl régebben azt gondoltam hogy nincs olyan rapper aki ne szeretné fifty centet xD mert sokáig nem értette egyik sem akivel beszéltem erről hogy miért sz*rozom le.Aztán dumálgattam egy haverral, előjött a 50cent dolog, és mondta hogy ő sem szereti, meg hogy undergroundot hallgat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospel Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Mert mondjuk neked a hörgésen mi tetszik? Azt tudom elképzelni hogy talán egyféle elfolytott agresszió és ezzel kiélheted nekem mi tetszik a szövegelésen? Tetszik amikor hadarnak, jobb mint egy nyelvtörő, vagy a különféle szójátékok is nagyon bejönnek. De a szójáték is csak akkora jó hogyha hadarják Hirtelen eszembe jutott 2 idézet, az egyik egy mainstream előadótól Jadakisstől: "I speak clearly, cause I don't think they hear me" - vagyis érthetően beszélek mert nem biztos hogy hallanak (értenek) engem. Ezt pedig már nem is tudom ki mondta de megmaradt bennem: "Gyorsan beszélek hogy csak az értse a szövegem aki figyel" vagy valami ilyesmi volt, remélhetőleg valaki majd tudni fogja hogy is van pontosan és ki mondta, de a lényeget és az ellentétet rendesen tükrözi a kettő. Szóval ez az én indokom az éneklés ellen. Ráadásul nem lehet hogy nincs jó hangja de jól pörög a nyelve, meg ugyanez fordítva, valakinek jó a hangja de nem pörög se a nyelve se az agya a szavakkal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 már megint ez a hörgés, csak ezzel tudtok jönni, a rockzenét játszó zenkearoknak kb 1% a hörög a többi ne,m ugyhogy ezt felejtsétek el "I speak clearly, cause I don't think they hear me" - wow ezen meddig gondolkozhatott "Gyorsan beszélek hogy csak az értse a szövegem aki figyel" - aztaa :D:D:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
horty911 Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Én 2 olyan zenekart hallgatok meg szívesen, amiben van hörgés, vagyis az egyik közel áll az abszolut hörgéshez a másikban pedig hol hörög, hol pedig énekel. Amon Amarth ez az első, a másik pedig az Opeth, na itt azért nagy súlyt fektetnek az ún líra számokra, ahol nem hörögnek és nem torzított zene szól. És ezt mind 1 énekessel, nem mondaná meg senki a Damnation album hallatán, hogy Mikael Akerfeldt egy másik albumon hörög mint állat, ha kell. De van, hogy egy számon belül van mind2. Lehet, hogy hörgős is egy kicsit, de abszolut nem öldmeganyád zene, arra ott van a Mayhem, Burzum, COF... Ezeket már én sem szeretem. Nem azt mondom, hogy mindenkinek kell ilyet is hallgatni, de legalább megismerni egyet-kettőt. Én sem szeretem a hörgős zenét, de ez a 2 banda megfogott, leginkább az Opeth, ők tudják mi fán terem a zene. Ezt nekem nem kell elhinni, elég csak meghallgatni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gasszi Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Tehát akkor kiszűrhetjük az egész dolgot! Ezzel a vitával nem megyünk semmivel, mivel mindenki a magának tetsző stílust isteníti! Ezért is mondom, hogy a Rock a jobb! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Én csak egy hörgős bandát hallgatok, és az az Ensiferum.Nagyon jó hangulata van a zenéiknek.. van egy kis középkor fílingje.Régen arra nyomtam a Lineage-t.Játszani is szeretem a számaikat, mert nagyon pörgős, és tökre élvezem amikor csak úgy darál a pengetős kezem, mert így le lehet vezetni a feszültséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinnye92 Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Húh, végigolvastam a témát... Hát, órákig tartott Nekem az a véleményem, hogy mindenki azt hallgatja, ami neki tetszik... A zene az csak egy dolog, nem a zenei ízlés alapján kell megítélni egy embert. De ezt is már annyian elmondták Nekem is vannak haverjaim, akik rappet hallgatnak, mégis mind jófejek. És még valami. Szerintem abban minden valamirevaló normális rapszerető és rockszerető egyetért, hogy ami a médiában megy manapság, az nagyrészt egy kalap... És lassan ez egy általánosság lesz, hogy az értékeket nem a felszínen kell keresni, hanem a téma mélyébe kell ásnunk magunkat. Így találhatunk rá az igazi gyöngyszemekre! Mert a mainstream az csak egy agymosás! Amúgy nagyon erősen rock/metal párti vagyok, de egyáltalán semmi bajom nincs a rappel, lehet hogy azért mert a rapperekről még eddig SEMMILYEN rossz tapasztalatom nem volt személyesen:) Nem tudom ki találta ki ezt a rap vs rock témát (mármint nem itt pirateclubbon, hanem úgy általában), de teljesen felesleges volt. Énaszondom, hogy legyen béke a két párt közt! Nekem legalábbis minden ember ember marad, attól függetlenül, hogy milyen zenét hallgat. A döntései és cselekedetei már annál jobban számítanak... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospel Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 wow ezen meddig gondolkozhatott mondom hogy mainstream Egyébként valaki felrakna ide vagy megadná egy olyan szám címét, ami a valaha volt legdurvább "öldmeganyád" zene? Most komolyan szükségem lenne 1re. Mármint nemazért hogy megöljem anyám, más célra kell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve23 Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 mondom hogy mainstream Egyébként valaki felrakna ide vagy megadná egy olyan szám címét, ami a valaha volt legdurvább "öldmeganyád" zene? Most komolyan szükségem lenne 1re. Mármint nemazért hogy megöljem anyám, más célra kell Hirtelen ez jutott eszembe, múltkor valami metál oldalon keresgéltem és mikor megláttam a brutal death metal kiírást, úgy éreztem ismét valami felejthetetlen műremeket fogok találni és igazam lett. A két "ordítós" ("énekes") hangterjedelme legalább fél oktáv, a gitáron legalább 3 hangot játszanak. Amikor már azt hinné az ember hogy nincs lejjebb, mindig rá kell döbbenjen hogy DE, igenis lehet mindennél szánalmasabbat csinálni. http://www.youtube.com/watch?v=_QHsrxa63wU Na nem baj, ennek a végén legalább tudtam egy jót nevetni. Azt viszont nem értem hogy az ilyet hogy gondolhatják egyesek komolyan. Ez pedig egy tökéletes példa szerintem a rock értéktelen produkcióira, ilyen is van, de rockból sem ezt kell hallgatni ha valaki az igényes zenét szereti. Valaki írta (lehet hogy egy másik topicban) hogy szerinte minden zene jó csak ízlés kérdése, neki ezt feltétlenül megmutatnám és megkézdezném hogy még mindig így gondolja-e. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospel Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Biztos sok idő volt kitalálni a szöveget :D mármint ennek a számnak a szövegét Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Huuu...én 2percet bírtam...ez aztán nagyon durva,szóval aki elmegy egy koncertre és az első sorban nyomja az már tényleg beteg,vagy éppen egy mészárlás után lazít egy kicsit....amúgy a szám címe sem semmi... Jah és akkor ott egy régi banda,akinek a frontembere tudott reppelni is...mert N 2 Gethet Now Method Man-el majd egy másik Xzibittel és Redmannal,DMX-el is volt közös track...de mégis metál bandának nevezték őket...akkor segítek...Rollin'! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospel Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Ja az nu-metál ha jól tudom, elég szánalmas az a limp bizkit szerintem... meg a linkin park is valami hasonlót próbált régebben, az is gyenge volt... az ilyen raprcok dologban a Run DMC az istencsászár, utánozhatatlanul jók voltak. Na meg azért a Cypress Hill zúzós számai se lettek rosszak, sokkal minőségibbek mint a fentebb említett 2 banda. Na agyő mindenkinek 2 hétig nem leszek örüljetek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Én is bírom a Cypress-t,de akkor is a Limp előbb volt és nekem bejött Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve23 Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Ha gondoljátok nézzetek meg, pár szerintem igényes szám. Kb 3 szám után rájöttem hogy teljesen esélytelen egy viszonylag teljes listát összeállítani, úgyhogy ami épp eszembejutott, megkerestem. De ez így nagyon sovány, arra elég, hogy akit esetleg érdekel, eddig ismeretlen zenékkel ismerkedhet meg. Ahogy nézem most, nem is nagyon van itt semmi esetleg durva, nehezen befogadható de igényes metál, eléggé lájtosra sikerült, de mindegy. Pink Floyd - High Hopes http://www.youtube.com/watch?v=IKUwTmh9918 http://www.youtube.com/watch?v=QEvRnQF6TQo Pink Floyd - Comfortably Numb Dream Theater - Sacrificied Sons http://www.youtube.com/watch?v=nXWHOSo0zR0 Dream Theater - The Spirit Carries On http://www.youtube.com/watch?v=W70LZxzp2js Dream Theater - Under A Glass Moon http://www.youtube.com/watch?v=fJVQP108eM4 Metallica - One (Symphony & Metallica) http://www.youtube.com/watch?v=AY7p6EIWavc Metallica - Nothing Else Matters (S&M) http://www.youtube.com/watch?v=erPnyi90cIc Joe Satriani - Always With Me Always With You http://www.youtube.com/watch?v=F4fPv450OYM Steve Vai - Lotus Feet http://www.youtube.com/watch?v=bh_yXHTBLp0 Toto - While My Guitar Gnetly Weeps (Beatles feldolgozás) http://www.youtube.com/watch?v=W_ExP-cyRGE Led Zeppelin - Stairway To Heaven http://www.youtube.com/watch?v=d3qsAU8Wsk0 Lynyrd Skynyrd - Freebird http://www.youtube.com/watch?v=tsWz-Q7JYQA Nightwish - Swanheart http://www.youtube.com/watch?v=XjkL1QaJAWg Queen - Friends Will Be Friends The Who - Behind Blue Eyes http://www.youtube.com/watch?v=5_1RqyNdzbE Meatloaf - I'd Do Anything For You G3 (Vai, Satriani, Petrucci) - Smoke On The Water (Deep Purple az eredeti) http://www.youtube.com/watch?v=jWffQv9zyks Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmex Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 "öldmeganyád" zene XDDDD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petterson Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 inkább rock és egy kis diszkó meg dance Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiero Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Ezt pedig már nem is tudom ki mondta de megmaradt bennem: "Gyorsan beszélek hogy csak az értse a szövegem aki figyel" vagy valami ilyesmi volt, remélhetőleg valaki majd tudni fogja hogy is van pontosan és ki mondta Tudod, csak azért mondom gyorsan, hogy csak az értse aki figyel. Legyél boldog még akkor is, ha sírni kell ... stb Anonim MC - Boldogsához száma Bocsi nem bírtam ki, hogy ne írjam be! Nem értem ezt a Rap vs. Rock témát. 1998 óta hallgatok rappet. A veteránokhoz képest semmi ez a 9 évem, de azért benne vagyok egy ideje. És nekem az igazi rap sokkal többet jelent mint egy-egy gizdulós rap szám. Én megtalálom magam bennük, tudok velük azonosulni. Ajánlom Mentha albumát. Nem sorolgatom az előadókat, nem kell semmit bizonygatni. De nekem olyan egy rap szám, mint egy megzenésített vers. Mert én a modern gondolkodásmódot fedeztem fel benne, de komoly témákról. Felejtsétek el Fifty-éket. Én itt a költői hasonlatok felvonultatására gondolok, még akkor is, ha nem korunk Petőfi-jei a hazai undergroundos srácok. Meg azért nem csak a hazai ug, hanem amerikában is vannak elég szépen. Nekem most per pillanat elsőre 2Pac ugrott be. Én valahogy megtalálom magam a szövegekben. Olyan zenét hallgatok ami megmozdít bennem valamit. Lényegtelen, hogy az egy utcai zenész, aki pár forintért penget, vagy egy nagy sztár. Azt hallgasd, amiben megtalálod magad. És egyáltalán nem vagyok elfogult, mert bár 99%-ban csak rap / hip-hop számaim vannak, most éppen mégis egy rock szám szól. Nem értem miért kell a másik zenéjében a hibákat keresni, vagy miért kell a miénknek az előnyeit firtatni. Ugyanis a zenédet mások is meghallgathatják, de veled ellentétben ők nem fogják belül érezni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve23 Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Azért örülök hogy ilyen is van. Sokan csak oltani tudnak mindkét oldalról, fikázni mindenféle alátámasztás nélkül, beszélni a nagyvilágba. Te most egy nagyon fontos dologra mutattál rá! Ugyanis a zenédet mások is meghallgathatják, de veled ellentétben ők nem fogják belül érezni. Ezért a mondatodért nagyon tisztellek!!!, mert nagy igazságot mondtál ezzel ki és ha ezt nézem, akkor a korábbi linkelésem hülyeség, mert amilyen érzéseket kiváltanak belőlem azok a számok, más úgysem fogja azért érezni, csak mert meghallgatja. De mostmár bennmarad, hátha valaki talál magának valami újat, ami tetszik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
m33ck Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 VIVA LA HIP-HOP!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 hop Dation, egy értelmes hsz a repről Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zore1993 Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 Szentem a rapp a jó és nem csak olyan rappervan aki csak beszél hallgasson meg mindenki egy olyan 50 számot ami dallamos pl. Window Shopper!!Mert van dallama és a 50nek egész dallamos hangja van ha akarja!!És a rockban pedig az ember szabájosan ordít én nem tom elviselni!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychooo Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 Jaj zore1993 mi a ***** kel ilyne hülyeségewt bevágnod. Ez ugy feltud ******. Nem szoktam ide irni inkább csak nézek és röhögök az ilyen embereken...de így ivás után most olyna kedvem van hogy irjak. http://www.youtube.com/watch?v=qNNT_hWtlBA Ebbe neked van ordibálás? http://www.youtube.com/watch?v=hV5mJTOD-Lc És ebbe? Mi a fenéért irnak ide olyanok akik nem is tudják mi az hogy rock....sok szar divatrapper. Ha legalább tényleg rappet hallgatnának...erre 50 cent...1szer néztem Viva tv-t és akkor is pop zenének nevezték a "nagy" rapppert. Hát mondom akk sok köze van ennek is a raphez. Minden kis szar ezt hallgatja és ők is "nagy" & kemény rappernek hiszik magukat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 Hagyd csak, fogalma sincs a dallamokról, vagy az értelmes mondanivalóról.Feltételezem hogy nem érti mit beszél 50cent a számaiban. Majd talán rájön egyszer. Ja és Dation: télleg kajak jó hsz -t írtál.Van benne értelem, és igazság is. Én pl sokat linkelgetek MSN-en haveroknak zenéket, hogy "hú ez mekkora állat szám", "dúrva, figyeled a gitárt benne?" gyakran van az hogy nem érzik a dalban azt amit én. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiero Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 Hát b4m, hogy is mondják: A zene önmagunk tükörképe Nem tetszhet mindenkinek az a zene, amit szeretünk. És így van ez jól. A lényeg, hogy te megtaláltad benne azt, ami neked kell. Amúgy örülök, hogy így megtetszett nektek az írásom. Nem hittem, hogy reagálni fog bárki rá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 A zene önmagunk tükörképe van benne valami meg bírom az ilyen zore-féléket, azt sem tudják miről beszélnek, de végülis felesleges magyarázkodni, mert az ember szemében úgyis csak az a szuper ami az övé, amit ő szeret... el kell érni egy bizonyos életkort h ne írjon az ember ilyen gyűlölködő hsz-ket... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Augusztus 14, 2007 Share Posted Augusztus 14, 2007 jah szerintem is tükrökép...most éppen jöttem fel a lépcsőn,szembe volt egy nagy tükör és kicsit hasonlítok is az avataromra,csak nem vagyok néger...szóval ha zenélni is olyat tudnék,akkor lenne szép a világ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peke187 Posted Augusztus 15, 2007 Share Posted Augusztus 15, 2007 A Rapp sokkal de jobb, legalább is nekem ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
medvesajt Posted Augusztus 15, 2007 Share Posted Augusztus 15, 2007 Sok begyöpesedett agyú balfax ember...aki kicsit is new school, az tudja, hogy mindkettő faxa. Személy szerint osztályomban rohadt sokan vannak, akinek bejön az underground hip-hop és pl. a metalcore is. Ezt legjobban a deszkás stílussal lehetne jellemezni, ők hallgatnak metált,punkot,hardcoret,rapet stb. És nem kéne szidni a másik stílusát, hanem mondjuk nyitottnak kéne lenni. Ez vonatkozik a szimatszatyros rokkerekre és a 3-kilós-bling-bling-a-nyakba rapperekre is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
medvesajt Posted Augusztus 15, 2007 Share Posted Augusztus 15, 2007 Ja és igen: az öltözködés. Én személy szerint Element gatyába, Globe csukába, Eckó pulcsiba stb járok, de attól még nem leszek keményvonalas rap-fan. Hanem. Ezeket hallgatom: fémes zene: System of a Down, Slipknot, Unearth, Chimaira, As I Lay Dying, régi Linkin Park undergroundosabb cuccok: Hősök (abból is favorit Mentha), Wu-Tang, Dipset, Deniz, Anonim MC, Riddler STB Ja és a mainstream-ről a véleményem: FUCK OFF OGLI G. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
M78 Posted Augusztus 15, 2007 Share Posted Augusztus 15, 2007 RaP Jön be nekem. :P Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts