GirlPower Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással Hozzávalók / 4 adagA husihoz:60 dkg csirkemellfilé20 dkg aszalt szilvakb. 4 dl száraz fehérborkb. 20 dkg baconsóborsA mártáshoz:10 dkg durvára vágott dió3-4 dl főzőtejszín1-2 kk étkezési keményítőszerecsendiósó Elkészítés: A csirkemell filét egy tálban felöntjük annyi borral, hogy ellepje, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ettől pikáns ízt kap a hús, és nem is fog kiszáradni. A csirkemellet „lapjában” kb. 3/4-részt bevágjuk annyira, hogy szét tudjuk nyitni, majd kicsit kiklopfoljuk. Sóval, borssal meghintjük, és egy sorban elrendezzük rajta az aszalt szilvát. Feltekerjük, majd 2 szelet szalonnával tekerjük körbe. A húsokat enyhén olajozott tepsibe helyezzük és a leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, majd lefedve forró sütőben megsütjük. Kb. 180-200 °C-on 30-40 perc, hogy a szalonna megpiruljon. Igény szerint sütés közben is lehet locsolgatni. (Mivel jénai edényben készítettem lefedve, így nem locsolgattam, a tepsiben lehet, hogy hasznos.) A mártáshoz a diót serpenyőben illatosra pirítjuk. A tejszínt felforraljuk, sóval, és kevés szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a diót, kis tűzön főzzük pár percet. (Étkezési keményítővel sűrítettem, hogy kedvemre való állagú legyen.) Köretként rizst ajánlok hozzá. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütéstepsi mérete: 20x30 cm 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts