GirlPower Posted Június 27, 2013 Share Posted Június 27, 2013 6-féle húspác grillezéshez recept hozzávalók 4 főre (kb. 50 dkg húshoz) Csípős-paradicsomos páchoz:(csirkeszárny,csirkecomb) 1dl balzsamecet 3 ek ketchup 2 ek cukor 2 kk csili szósz bors Fokhagymás-gyömbéres páchoz:(csirkehús,pulykahús,sertéshús) 1 fej hagyma 2 ek szójaszósz 1kk cukor 1kk gyömbér 3 gerezd fokhagyma Paprikás páchoz:(sertéstarja, sertéscomb) 0,5 dl olívaolaj 2 kk mustár 1dl tej 1kk delikát 1db csípőspaprika Barna páchoz:(sertés) 5 ek ketchup 5 ek méz 3 ek szójaszósz 0,5 dl olívaolaj Joghurtos páchoz:(csirkehús,pulykahús) 2 dl joghurt só 0,5 dl olívaolaj 3 gerezd fokhagyma Worchester páchoz:(sertéshús,marhahús) 2 kk worchester szósz 0,5 dl borecet 2 ek mustár 0,5 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1kk csili szósz 1kk őrölt babérlevél bors A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. (A marha-és sertéshúshoz készített pácot ne sózzuk, a húsokat sem, mert sokáig állnak a pácban, elvonná a nedvességet a húsból és megkeményednének.) A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal. Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. (A marhahúst 2-3 napig pácoljuk, a sertéshúsnak elég egy nap, míg a szárnyasokat már pár óra alatt átjárja a pác.) Sütés előtt besózzuk a húst. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.