GirlPower Posted Április 11, 2013 Share Posted Április 11, 2013 Muffintekercs - tésztacsiga muffinformában sütve Zseniális reggeli/tízórai/uzsonna falat lehet a házi készítésű csiga, legyen az kakaóval, lekvárral, dióval töltve. Az enyéim legalábbis nagyon szeretik, még langyosan, egy kis tejjel… A megszokott csigarecepten annyit módosítottam, hogy muffinformában sütöttem. Ennek nagyon egyszerű oka volt, a nagyméretű sütőtepsi a sütőben dekkolt (“majd később elmosom, addig beteszem ide, hogy ne legyen szem előtt” Ti is szoktatok ilyet? Persze, aztán jól elfelejtettem). Szóval tepsi a sütőben, koszosan, csigák pedig már megformázva a konyhapulton, a kezem lisztes… a muffinsütőt találtam meg elsőre. Nagyon jól sikerültek! Hozzávalók: 12 csigához: 20 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 2,5 dkg friss élesztő, 1 dl tej, 4 dkg vaj, 1 dl natúr joghurt, 2 evőkanál cukor, csipet só, 2 dl házi sárgabarack lekvár, 5 dkg finomra aprított dió, 1 ek. fahéj, 1 tojás Keverjük el a tejet a cukorral, langyosítsuk meg, morzsoljuk bele az élesztőt, hagyjuk 10 percet állni. Keverjük el a lisztet az őrölt mandulával, adjuk hozzá a joghurtot, az olvasztott vajat, csipet sót. Dagasszuk alaposan össze a tésztát, míg teljesen homogén, ruganyos és matt nem lesz. Szobahőmérsékleten kelesszük 1,5 órán át, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalapnak a tésztát. Kenjük meg a lekvárral, szórjuk rá egyenletesen a diót és a fahéjat, tekerjük fel, majd vágjuk 12 részre a rudat. Helyezzük a csigákat kivajazott, lisztezett muffinformába, kenjük meg a tetejüket az enyhén felvert tojással és 20-25 perc alatt süssük készre 220 fokra előmelegített sütőben. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.