GirlPower Posted Április 3, 2013 Share Posted Április 3, 2013 Gumicukor házilag Hozzávalók : 0,5 l szűrt feketeribizlilé ( vagy áfonya , lila szőlőlé , a lényeg , hogy sötétlila legyen ) 0,5 l szűrt eperlé ( vagy málna , vagy cseresznyebefőtt leve a lényeg , hogy piros legyen ) 0,5 l szűrt szőlőlé ( vagy must , vagy almalé a lényeg , hogy sárga legyen ) 0,5 l tej + 2 ek cukor 4 csomag zselatin (25g/csomag) esetleg cukor a levekhez , hogy édesebb legyen ( én nem tettem bele ) Elkészítés : A gyümölcsleveket külön-külön edényben állandó kevergetés mellett felforralom 1-1 csomag zselatinnal . Lehabozom !!! Ez egy lényeges mozzanat , ha nem teszed az egész munkád kárba vész , mert a kis hólyagok gusztustalanná teszik a zselét .Külön-külön egy-egy edénybe ( 18x18 cm ) öntöm . Kihűtöm , majd minimum 3 órára a hűtőszekrénybe teszem dermedni , de a legjobb egész éjszakára . Amikor kiveszem 2x2 cm-es kockákra vágom . Egy nagyobb edényben ( 25x25 cm ) szépen , óvatosan elvegyítem . Most főzöm fel a tejet az utolsó csomag zselatinnal . Ezt is le kell habozni ! Kihűtöm ! Fontos , mert különben megolvasztja a már elkészült kockákat !!! Ráöntöm a zselé kockákra és újra beteszem a hűtőbe 3 órára , vagy egy egész éjszakára . Amikor kiveszem kiboríom , majd fél cm-es lapokat vágok belőle , amiket aztán tetszőleges formákra szúrok ki és soha de soha nem lesz belőle két egyforma . Tipp : ne túl nagyra vágd , a gyerekeknek a kisebbek jobban tetszenek ! 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.