crab Posted Március 31, 2013 Share Posted Március 31, 2013 Sziasztok, én segítséget szeretnék kérni, hátha van vki aki jobban vágja dolgokat: össze akartam rakni egy ilyen kofigot, de nem megy: alaplap: Gigabyte 970A-UD proci: AMD FX-4100 3,6GHZ videókártya: gigapyte HD 6570 2G táp: chieftec GPS - 500A Összepakoltam, de miután feszültség alá helyezzük meghajta a venitállátort nagyjából 1 másodpercre, de nem történik semmi. Nekem azt mondták rosszul dugtam össze de azóta már háromszor ránéztem és más is szóval tuti jól van minden a helyén. Két tippet kaptam: 1 - rossz a táp 2 - nem kap elég feszültséget az alaplap ami abból fakadhat, hogy a processzor atx csatlakozója 8 tűs, de a táp csatlakozója csak 4 tűs. Nekem haverom azt mondta ez nem okozhatna gondot, más szerint igen. (kéne egy átalakító?) Tudna vki segíteni, talákoztatok már hasonló problémával? Előre is köszi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybercsekker Posted Április 4, 2013 Share Posted Április 4, 2013 Az elvileg nem jelenthet gondot mivel a processzor csak 95 w-os , a memóriát nem írtad le. Csinálj egy cmos reset-et úgy ahogy a nagy könyvben le van írva betáp kihúz majd cmos reset vársz vele minimum egy percig majd mehet vissza minden. Még az volna a kérdésem, hogy a rajta levő levő bios verzió mikori ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
crab Posted Április 4, 2013 Author Share Posted Április 4, 2013 Az elvileg nem jelenthet gondot mivel a processzor csak 95 w-os , a memóriát nem írtad le. Csinálj egy cmos reset-et úgy ahogy a nagy könyvben le van írva betáp kihúz majd cmos reset vársz vele minimum egy percig majd mehet vissza minden. Még az volna a kérdésem, hogy a rajta levő levő bios verzió mikori ? Köszi az ötletet, sajna nem jött be a cmos reset. Memória Kingston Hyperx 1600 MHZ van benne. Bios verziót nem tudok mondani, mert el sem indul a gép, azt pedig nem tudom máshol meg tudom-e nézni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybercsekker Posted Április 5, 2013 Share Posted Április 5, 2013 Mikori az alaplap ? Csak azért kérdezem mert az F3-as és az feletti bios támogatja a BULL procikat szoktak rá ragasztani egy kis papírt amire rá van írva a bios verzió. Lehet még játszani egy kicsit a memóriákkal is már ha kettő van egyiket kiveszed start majd próba a másikkal. Én is a GIGABYTE könyvben levő leírás szerint raktam össze a gépem mert ugyan Asrock lapom van de az ahhoz adott leírás nem az igazi már ami a csatlakozókat illeti http://support.novashop.hu/blog/hogyan-kell-egy-gyors-es-megbizhato-szamitogepet-szakszeruen-osszeszerelni Gondolom a procit is megfelelő helyzetben raktad be, Több tippem sajna nincs üdv cybercsekker Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
crab Posted Április 6, 2013 Author Share Posted Április 6, 2013 köszi cybercsekker a segítséget, de képzeld megoldódott , minden működik faszán a probléma (hát nem tudom a végén csak röhögtünk rajta, de tanulságos volt), megállapítottuk, hogy az alaplap nem kap áromot, és tudod miért??? - tulságosan ráhúztam az alaplapot a gép falára és vmi hozzáért..., így az alaplap védi magát túlfeszültség ellen - persze erre csak két óra múlva jöttünk rá... minden esetre köszönöm szépen a tanácsokat, így is tanultam vmi újat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybercsekker Posted Április 6, 2013 Share Posted Április 6, 2013 Nos, örülök neki és még jó, hogy ennyivel megúsztad a dolgot. Ez a probléma eszembe sem jutott szóval én is tanultam valamit. üdv cybercsekker ui : a biost azért frissítsd majd ha szükséges , csak óvatosan Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts