GirlPower Posted Március 29, 2013 Share Posted Március 29, 2013 Húsvéti csirke – töltött tojás recept A hagyományos húsvéti töltött tojás receptet vicces formában is elkészíthetjük, így a család kisebb tagjainak is örömet okozhatunk vele. Ebbe a tojásba aszalt sárgabarackos, és krémsajtos töltelék ker Hozzávalók 10 db-hoz: 10 kemény tojás, 2 ek zöldfűszeres krémsajt, kb. 3-4 dkg aszalt sárgabarack, só, bors, 10 lap füstölt sajt, 20 szem egész bors, sárgarépa, sáfrányos szeklice A tojásokat a szélesebb csücsküknél fogva vágjuk ketté, azaz kb. 1 cm vastagságban vágjuk le az aljukat. A sárgákat óvatosan vegyük ki belőlük. A levágott, kikapart részeket tegyük egy asztali mixerbe, adjuk hozzá a krémsajtot, sót, borsot, és a beáztatott barackokat. Turmixoljuk le. A sajtlapokból szúrjunk ki 10 akkora átmérőjű korongot, mint kb. a tojásaink átmérője (kb. 5 cm). És a széleikből 2-2 db a félkörnél kisebb körszeleteket (ezek lesznek a szárnyak). A megtisztított sárgarépát vékonyan karikázzuk, és ebből alakítsuk ki a csőröket. A tojásokat töltsük meg. Kicsit többet töltsünk beléjük, mint a nyílás magassága. A töltött tojásokat tapasszuk a sajtkorongokra. Egy hegyes késsel kicsit vájjuk ki a szemgödröket. Ez azért kell, mert a tojás fehérjébe nem nagyon lehet belenyomni simán a borsszemeket. A lyukakba helyezzük bele a borsokat, azaz a szemeket. A csőr részhez pedig nyomjunk be szintén késsel egy vágást, majd helyezzük be a csőröket. A maradék töltelékkel tapasszuk rá a csirkékre a szárnyakat, illetve nyomjunk a fejük tetejére kis bóbitákat. Ezekre tehetünk taréj gyanánt sáfrányos szeklicét. Ha ilyenünk nincs, pirospaprikával színezzük meg a krémet pirosra, és ezt nyomjuk a fejük búbjára 2 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.