GirlPower Posted Március 7, 2013 Share Posted Március 7, 2013 Burgonyás-sajtos ropi - Otthoni sütögetés A házi készítésű sütemények, pékáruk vagy rágcsálnivalók valahogy mindig másmilyen ízűre sikerednek, mint a boltban készültek. Mindenképp jobbak és finomabbak. Nézzük meg hogyan kell otthon ropit készíteni! Hozzávalók 40 dkg tört burgonya 50 dkg liszt 25 dkg vaj vagy margarin 2 tojás 1 evőkanál sütőpor só ízlés szerint tojás a kenésheztetejére sajt, de lehet szezámmag vagy só is Elkészítés Először minden hozzávalót egybegyúrunk egy tésztává, majd hagyjuk legalább 30 percet pihenni. Pihentetés után szakítunk a tésztából és kinyújtjuk őket. Bekenjük tojással, rászórjuk a sajtot, szezámmagot vagy sót és csíkokra vágjuk. Ezután megsütjük 200 fokon kb. 15-20 percig. Igazi házi készítésű, ropogós ropit kapunk! Remek reggelinek és nasinak egyaránt, mely mellé fogyaszthatunk bármilyen szószt – ketchup, majonéz, tejföl, tartár - ízlés szerint. De edzés előtt is kiváló, ha kevés az időnk, egy kevéske ropi nem árt, hiszen alacsony a szénhidráttartalma. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.