szabfer Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 hello egy ideje már keresem a megoldást a problémára (valószínüleg nem eléggé alaposan). az xp alatt működik az a program, hogy folder size. ez ugye pontosabban kiírja a fájlok és a mappák méretét. de win7 alatt nem megy ez a program. tud valaki valamilyen megoldást arra, hogy a win7 intézőjében hogyan lehetne előcsalogatni, hogy kiírja a mappák méretét is? (total commander tudom hogy kiírja, jobb kattintás a mappán és tulajdonságok kiválasztása tudom hogy kiírja) előre is köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
deszantos Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 Üdv Mindenki! Olyan kérédsem lenne, hogy hogyan tudnám (végleges) Win 7 asztaláról a tálcát eltűneteni. arra gondoltam, hogy a tálcát eltűnetem és egy objectdock-al helyettesíteném. Mellékelek egy épet, hogy kb mire gondoltam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro230 Posted Január 1, 2010 Share Posted Január 1, 2010 Az ObjectDock-ban véletlenül pont van ilyen funkció, keresd meg benne (pontosan már nem emlékszem melyik fülön, de Hide Windows tray vagy hasonló)! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
deszantos Posted Január 1, 2010 Share Posted Január 1, 2010 Köszi szépen a segítséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeuszgabi Posted Január 1, 2010 Share Posted Január 1, 2010 hello egy ideje már keresem a megoldást a problémára (valószínüleg nem eléggé alaposan). az xp alatt működik az a program, hogy folder size. ez ugye pontosabban kiírja a fájlok és a mappák méretét. de win7 alatt nem megy ez a program. tud valaki valamilyen megoldást arra, hogy a win7 intézőjében hogyan lehetne előcsalogatni, hogy kiírja a mappák méretét is? (total commander tudom hogy kiírja, jobb kattintás a mappán és tulajdonságok kiválasztása tudom hogy kiírja) előre is köszi Csak mozgasd a kívánt könyvtár (jegyzék) felé a kurzort, és 1-2 mp múlva egy felbukkanó ablakban benne van. TC-ben pedig nem kell a jobb klikkes szarságot használni, ami egyébként az intézőben is működik, elég egy szóközt nyomni a kijelölt könyvtáron. Üdv: zeuszgabi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
deszantos Posted Január 1, 2010 Share Posted Január 1, 2010 Még egy dolog érdekelne az objectdock-al kapcsolatban. A gyorsindítót, hogyan tudnám odavarázsolni az objectdockba. Valakinek valami tippje esetleg? Előre is köszönöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cápi55 Posted Január 2, 2010 Share Posted Január 2, 2010 Hello! Tudom lehet, hogy hülye kérdés, meg lehet már feltették és meg is van a válasz, de hogyan kell a láthatatlanná tett mappákat láthatóvá tenni, mert amint bepipálom a láthatatlanságot eltűnik. Biztosan be van kapcsolva a láthatatlan mappák eltüntetése, de nem tudom hol lehet kikapcsolni! Kérlek segítsetek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Január 3, 2010 Share Posted Január 3, 2010 @deszantos: Amennyire én emlékszem nem tudod odavarázsolni azokat az ikonokat. @cápi55: Ugyanott ahol xp-n is kellett. ( Mappabeállítások, vezérlőpult vagy az ablak irányítósávjában van a rendezés gomb, ott is eléred mostmár) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cápi55 Posted Január 3, 2010 Share Posted Január 3, 2010 köszi a segítséget gyuszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
I tanker i Posted Január 3, 2010 Share Posted Január 3, 2010 hi all! Nekem lenne, 1 kis aprócska gondom az lenne, hogy elindítom a játékot (ami Windows xp-nél ment) és most nem megy, el kezdi betölteni fekete kép és 2mp kidob a játék neve: Emergency 4 és nem tudom mi a probléma csináltam már azt, hogy Tulajdonságok át raktam Windows xp (servise pack 3)-ra mert más nincs és nem ment meg, hogy Futtatás Renderszer gazdaként.úgyse akar el indulni :’( Valami ötlet vagy valami?Pm-ben választ kérek nagyon szépen köszi ha segítesz nekem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
username Posted Január 4, 2010 Share Posted Január 4, 2010 Sziasztok, olyan gondom van, pár napja betölt a windows 7 kiválasztom a felhasználót, aki be kíván lépni azt üdvözöljük, kiírja, tölt jó ideig azt csak teljes feketeség. Teljesen fekete a képernyő s nem csinál semmit. Újra indítom azt akkor meg jó, de van, mikor többször kell indítani. Mi lehet az oka vírus?? Előre is köszi a segítséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
RC4 Posted Január 6, 2010 Share Posted Január 6, 2010 Sziasztok! Videolejátszással lenne egy kis problémám - GOMPlayer-t használok, amiből most is a legújabb van fent. Mellékelek két képet, az egyiken az látható, ami XP alatt látszik (a video képétől eltekintve, mert az itt nem látszik, de nem az a lényeges) a második pedig a W7-en mutatkozó állapot. Ami nem tetszik: 7-en a playing felirat és a filmhez tartozó felirat szélei elmosódottak, pixelesek, nem élesek, a két képet összehasonlítva ez még jobban látszik. Mitől lehez ez? Én codec hibára tippeltem, divx, xvid van fent külön, ugyanúgy, mint XP-nél; nem szeretem a codec pack-eket, de kipróbáltam a K-Lite-ot és semmi változás. A probléma minden típusú videonál fennáll, bármit is nyitok meg a lejátszóban. Valakinek valami tipp esetleg? Köszi. A két kép tehát: XP mellett: http://img340.imageshack.us/img340/4643/moviesamplexp.jpg W7 mellett: http://img30.imageshack.us/img30/825/moviesample.jpg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt_'83 Posted Január 6, 2010 Share Posted Január 6, 2010 Sziasztok, olyan gondom van, pár napja betölt a windows 7 kiválasztom a felhasználót, aki be kíván lépni azt üdvözöljük, kiírja, tölt jó ideig azt csak teljes feketeség. Teljesen fekete a képernyő s nem csinál semmit. Újra indítom azt akkor meg jó, de van, mikor többször kell indítani. Mi lehet az oka vírus?? Előre is köszi a segítséget. Nekem is hasonló a gondom. Hibernálás utáni bekapcsoláskor megjelenik a Windows folytatása felirat, aztán fekete a kép. Múltkor vártam 10 percet, de nem történt semmi. Kikapcsolom, újraindítom, akkor meg jó. Azóta azt vettem észre, hogy ha kikapcsolom a jelszókérést, akkor nem csinálja ezt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro230 Posted Január 6, 2010 Share Posted Január 6, 2010 Még egy dolog érdekelne az objectdock-al kapcsolatban. A gyorsindítót, hogyan tudnám odavarázsolni az objectdockba. Valakinek valami tippje esetleg? Előre is köszönöm. 32 bites Windows alatt be lehet kapcsolni ezt a funkciót, de 64 bitesre (még) nem csinálták meg. Ja és persze 32 bitesen is csak az ObjectDock Plus-ban. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Január 6, 2010 Share Posted Január 6, 2010 Van egy kérdésem. A 32 Bites Windowsok miért elterjedtebbek ha a 64 Bitesek gyorsabbak és azok elég jól kihasználják az új processzorokat? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Január 7, 2010 Share Posted Január 7, 2010 Mert megszokták régről hogy mindig az X86-os vagy 32 bites verziót kell letölteni, és nem tudják mi a különbség, illetve nekik mi kell. Tudatlanság. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTT Posted Január 8, 2010 Share Posted Január 8, 2010 olyan kérdésem lenne , hogy : 250es vinyo 2 partició 10giga az op rendszernek a többi adat. nos van rajta egy xp sp3 most. van nálam egy w7 ultimate rá tudom rakni úgy h formázom a C-t viszont a Dn lévő adatok megmaradnak úgy , hogy w7el használni is tudjam?gondolok itt zenékre filmekre pár játék.. ilyesmi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Január 8, 2010 Share Posted Január 8, 2010 Tudnád, ha a c nem 10 giga enne. A win7-nek 40 giga nem árt ha van alatta. ( 20 a minimum egyébként is, de több jobb) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemke Posted Január 12, 2010 Share Posted Január 12, 2010 Üdv mindenkinek. Tegnap felraktam a gépemre a windows 7,sajnos volna 1 olyan problémám hogy a hangszorok nem akarnak megszolalni,netröl lehuztam a realtek a 97 audi drivert win 7-hez,instalálva ujra inditva de sajnos még mindig nagy a csend. Tudna valaki segiteni esetleg, Elöre is Köszönöm :excl: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapika Posted Január 12, 2010 Share Posted Január 12, 2010 Elemke! Nálam ez úgy oldódott meg hogy kihúztam az összes dugót és bedugtam újra őket, és a felugró ablakokban beállítottam újból mindet. De ha jól emlékszem akkor kettőt meg kellett cserélnem. Bár azt nem írtad hogy milyen hangszórókról van szó. 2.0 vagy 5.1. Nálam 5.1 van és így működött nekem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemke Posted Január 12, 2010 Share Posted Január 12, 2010 Az aida progi szerint az alaplap neve:syntax v266amar töltöttem le drivert is,de ez sem segitett. Probaltam a kihuzos-bedugos modszert is de semmi változás.csak 2 drb kis hangszorom van (sztereo) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ri.c Posted Január 12, 2010 Share Posted Január 12, 2010 hello! segítséget kérnék. feltelepedett a win 7. első indítása során megjelenik a nyitó képernyő a logóval, majd utána kék halál, újraindul, ugyanez, csak már nem indítja újra magát. próbáltam hibajavítást, meg egyebeket, semmi nem segített. csökkentett módban viszont elindult. asus f5sl laptopom van, ha ez számít. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roberto Posted Január 12, 2010 Share Posted Január 12, 2010 Hello Windows 7 Ultimate-ben szeretnék létrehozni egy korlátozott jogokkal rendelkező felhasználói fiókot következő képen, s ehhez kérném a segítségeteket: - van egy HDD, amely két részre van osztva, egyik system, másik meg a többi dolgokkal, ezt a másik partíciót eltüntetni, vagy csak a fájlokat megnyitni, de másolni nem - különböző programok letiltása, pl. firefox menjen, de a nero ne! - és egyéb dolgok letiltása, h ne tudjon az illető megváltoztatni a rendszer beállításokat, szóval ne tudjon bele turkálni a saját profiljába... ha tudtok egyéb hasznos infoval ellátni, vagy valamilyen külső hivatkozást ajánlani szívesen fogadom... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxi_maxi Posted Január 14, 2010 Share Posted Január 14, 2010 alaplap abit CPU AMD Athlon XP 2000+ Ram 1,25GB DDR VGA geforce fx 5500 (256 MB) HDD 50GB a win7-nek + 120GB adattár elfutna így? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Január 14, 2010 Share Posted Január 14, 2010 El fog futni de mást nem feltétlen fogsz vele csinálni, több ram és erősebb proci nem ártana hozzá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxi_maxi Posted Január 14, 2010 Share Posted Január 14, 2010 nekem csak tanulni kell msn zene meg filmnézés erre jó lesz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Január 14, 2010 Share Posted Január 14, 2010 Majd kiderül ha kipróbálod (Szakképzésen 3ghz-s penti4-ek voltak szintén 1g rammal, igaz vista volt feltéve, de netezni alig lehetett az alkatrészek erőtlensége miatt). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxi_maxi Posted Január 14, 2010 Share Posted Január 14, 2010 próba cseresznye köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Január 14, 2010 Share Posted Január 14, 2010 2,4 -es gépen, 768 rammal, radeon 9600-zal már láttam futni, s még úgy is hasított. Nem lesz azzal gond! Főképp ahogy elnézem mire kell, megéri, s hasonló sebességet produkál szinte, mint az XP (játékoknál jön ki inkább, hogy picit több ram kellene). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balintka89 Posted Január 17, 2010 Share Posted Január 17, 2010 Hello! Segítséget szeretnék kérni! Feltettem a Windows 7 Ultimate-t és ezt a RemoveWAT nevű "aktivátort" használtam! Jó lett mert tényleg nem ír ki az aktivációval kapcsolatban semmit, ha belépek a Számítógép\Tulajdonságokba! De Everestel megnéztem az Op. rendszereken belül azt írja h aktiváció szükséges, 29 nap van hátra! Ez a progi mennyire biztonságos? Meg most mi lesz ha lejár az idő? Letöltöttem még az 1.7.7 by Daz aktivátort is de azt meg nem igazán értem, hogy hogy kell használni... csak az install-ra kell nyomni v az advanced optionsba is kell vmit állítani? Meg ezzel az utóbbival ha aktiválom akkor a frissítések gond nélkül rámennek? Vissza is olvasgattam 1 keveset de semmit se találtam ezzel kapcsolatban... Előre is köszönöm a segítséget! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts