red659 Posted Március 16, 2014 Share Posted Március 16, 2014 Értem, köszi. De ha elkezdem telepíteni a Win 8-at és a telepítésnél formázom a vinyót, akkor attól még elvileg ez a láthatatlan partíció megmarad? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarvanIV Posted Április 27, 2014 Share Posted Április 27, 2014 Sziasztok! A következő lenne a kérdésem uraim! A w8.1 letöltésekor melyik a teljesebb (nagyobb) verzió? Az erre létre hozott topikban w8.1 enterprise -verziókat látok, de ha jól tudom a prof a teljesebb. Tévedek? Választ előre megköszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kardos dr Posted Április 27, 2014 Share Posted Április 27, 2014 (edited) Szia! Igen, tévedés, mert a pro az egy "szakmai" verzió, inkább vállalkozók számára gyártották. Az enterprise pedig egy vállalati, ami teljesebb, de az otthoni felhasználók sok tulajdonságait nem tudják kihasználni. Remélem tudtam segíteni. Módosította Április 27, 2014 Venheidem Ne idézd a közvetlen előtted szólót! 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarvanIV Posted Április 27, 2014 Share Posted Április 27, 2014 Igen tudtál, köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarvanIV Posted Április 29, 2014 Share Posted Április 29, 2014 Ujabb segítség kellene Aktiválni akartam a w8.1-et a KMSpico 923-al, de ezt a hiba üzenetet kaptam: És ugyan ezt a hiba üzenetetkaptam a 912 verzióval is... A Tulajdonságok/kompatibilitás -nál is futattam rendszergazdaként, de akkor is ezt kaptam... Más exe fájlnál is ezt az üzenetet dobja ki, Mint Pl. a Klite full kodek pakk esetében is. De van olyan exe ami fut,mint Pl. a PrintSceen35setup.exe is. Nem TC -vel nyitotam meg... Védelmi rendszer ki volt kapcsolva, a win defender is, hátha az zavar be. Előzőleg w7 volt fent. Ma cseréltem le w8.1 ent-re. Egy vinyó, 3 prtíció van. Lehet h a másik partíción van a rejtett fájlok közt olyan, ami bezavar? Várom az 5 leteket, segítséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Május 1, 2014 Share Posted Május 1, 2014 Hali,Olvastam, hogy a Win. 8 telepítése után már nem szükséges vírusirtót feltenni, mivel a Microsoft Security Essentials (Defender) integrálva van, így az első perctől védett a rendszer. Tehát ez felér egy Avast szintű programmal? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarvanIV Posted Május 1, 2014 Share Posted Május 1, 2014 Az Avast sokkal többet tud, mindenre figyel, és meg fogja azt.. Az MSE kevesebbet tud, visziont panaszt nem halottam róla (eddig) te döntésed hogy melyiket választod. Én az Avastra szavazok, tökéletes, és a gépem biztonságban van egyértelműen vele. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
georg1111 Posted Május 6, 2014 Share Posted Május 6, 2014 Nos, Én Win8-on már a kezdetek óta MSE-t használok, és nagyon jól végzi a dolgát. A működése az teljesen észrevétlen, és ha valami nagyon gyanús, akkor rögtön szól. Én még egy darab vírust nem nyeltem be, pedig eléggé sok dolgot töltögetek. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Május 9, 2014 Share Posted Május 9, 2014 Köszönöm a válaszokat, viszont lenne még egy kérdésem! Ma kaptam egy komolyabb frissítést és az a gond, hogy amikor bekapcsolom a gépet, akkor kapásból az asztalra ugrik a rendszer. Hogy tudnám beállítani, hogy a csempék fogadhassanak?...Továbbá a metro alkalmazások ablakai kaptak bezárás ill. letétel a tálcára gombokat. Ez azt jelenti, hogy az MS arra készül, hogy megszüntesse a csempés felületet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro230 Posted Május 10, 2014 Share Posted Május 10, 2014 Tálcán jobbklikk --> Tulajdonságok --> Navigáció --> Asztal megjelenítése a kezdőképernyő helyett bejelentkezéskor... elől pipa ki. A csempés felület nem valószínű, hogy megszűnik, csak ezzel akarnak kedvezni azoknak, akik idegenkednek tőle a fenti sáv nélkül, meg billentyűzettel és egérrel talán megkönnyíti a kezelését. 2 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Május 10, 2014 Share Posted Május 10, 2014 Vettem egy elég gyors 8 GB-os Pendrive-t, és szerettem volna rátenni egy Win 8.1-et, bootolósan, a "Windows 7 USB DVD Download Tool" segítségével.Elindítja a formázást, és hibával kiszáll, hogy kezdjem előröl. Ezt próbáltam a fellelhető "Kori" változatokkal, és másokkal is, de egyikkel sem sikerült.Találtam olyat, /USB-DVD-tool.exe/ ami ezt írja: "ÉS AMI FONTOS EZ A PROGI MÁR ELFOGADJA A NEM EREDETI WINDOWS 7 ISO-T IS !!! Az eredeti szoftver csak eredeti windows 7 lemezről készült iso-t fogad el , ez a progi át lett alakítva."Ezzel is próbálkoztam.... ugyanaz.Mit csinálok rosszul?Köszi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Május 10, 2014 Share Posted Május 10, 2014 Ha egyszera Kori-féle Win nem megy fel, akkor tegyél westlake-féle Win-t, azt felteszi a gyári Windows 7 USB DVD Download Tool is, tapasztalat (10-15x ment már vele, WIn7, Win8.1 egyaránt). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Május 10, 2014 Share Posted Május 10, 2014 akkor tegyél westlake-féle Win-t, Köszi, de ezt hol találok? / 64- és 32 bitest / Nem is tudom, hol keressem, mert nem hallottam róla. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
georg1111 Posted Május 10, 2014 Share Posted Május 10, 2014 Vettem egy elég gyors 8 GB-os Pendrive-t, és szerettem volna rátenni egy Win 8.1-et, bootolósan, a "Windows 7 USB DVD Download Tool" segítségével. Elindítja a formázást, és hibával kiszáll, hogy kezdjem előröl. Ezt próbáltam a fellelhető "Kori" változatokkal, és másokkal is, de egyikkel sem sikerült. Találtam olyat, /USB-DVD-tool.exe/ ami ezt írja: "ÉS AMI FONTOS EZ A PROGI MÁR ELFOGADJA A NEM EREDETI WINDOWS 7 ISO-T IS !!! Az eredeti szoftver csak eredeti windows 7 lemezről készült iso-t fogad el , ez a progi át lett alakítva."Ezzel is próbálkoztam.... ugyanaz. Mit csinálok rosszul? Köszi. Próbáld meg a Rufus nevű programmal megcsinálni. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro230 Posted Május 11, 2014 Share Posted Május 11, 2014 Rendszeresen szoktam Kori-féle rendszereket pendrive-ra másolni Windows 7 USB/DVD Download Tool-lal is, eddig soha nem volt gond. Ha nem megy, meg lehet oldani sima parancssorral is: 1. Csatlakoztatod a pendrive-ot 2. Nyitsz egy parancssort 3. Kiadod a következő parancsokat diskpart list disk select disk n (ahol n a pendrive száma az előző parancs által adott listában) clean (persze ettől elveszik rajta minden adat) create partition primary select partition 1 active format fs=ntfs quick assign exit4. Bezárhatod a parancssort és felcsatolod virtuális meghajtóra a telepítő iso-ját, majd a teljes tartalmát átmásolod a pendrive-ra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gubacs87 Posted Május 23, 2014 Share Posted Május 23, 2014 Szerbusztok!A helyzet az,hogy feltettem a win 8-at és aktiváltam meg minden. Hibamentesen müxik,de a múltkor kihúztam az egyik winyót meg a dvd lejátszót,mert betettem a gépbe még egy ventilátort. És mióta lehúztam meg visszatettem a cuccokat azóta nem látja őket. Természetesen kikapcsolt állapotban tettem mindezt!Hiába indítom el az új hardver keresést vagy a hibaelhárítót nem történik semmi.Ha valakinek van valami ötlete azt szívesen venném!Szerk.: Üdv emberek. Sikeresen megoldódott a krízis. Meglestem a BIOS-ba,hogy látja e a cuccost (igen ott volt). És mikor bárminemű állítgatás nélkül elindítottam a windowst már ő is látta! Fura de a lényeg ,hogy minden működik! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anita4817 Posted Június 21, 2014 Share Posted Június 21, 2014 Hali! A Napokban frissitettem a windows 8-at, win8.1-re, de olyan problémám akadt, hogy a böngészőben kicsik a betük, és homályos, ha az egeret odatartom, kijavítja magát, de percenként elhomályosodik, már mindent megpróbáltam, amd-t frissitettem, a képernyő beállitást, hol nagyobbra, hol kisebbre tettem, de semmi változás, utána kerestem googlen is, soknak volt ilyen hibája, meg is írták, hogy végül sikerült nekik megoldani, de persze, hogy hogyan sikerült, azt már nem írták le...( külön megpróbáltam a Cleartype szövegbeállitást is, az sem segített) Aki tud, Légyszíves segítsen. Köszönöm! Anita Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Június 22, 2014 Share Posted Június 22, 2014 Ugye nem azt akarod mondani, hogy csak a Firefox böngészővel vizsgáltad? A helyedben megnézném mással is. Talán valamelyik FF kiegészítő bezavarhat. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anita4817 Posted Június 22, 2014 Share Posted Június 22, 2014 Most nézem, nem csak a firefox csinálja ezt, hanem a programok is, természetesen minden böngészőt kipróbáltam, és ugyan ez a gond.. ui: kikapcsoltam a kiegészitőket, ami megoldotta a problémát, köszönöm a Segítséged Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackOneill19 Posted Augusztus 6, 2014 Share Posted Augusztus 6, 2014 Sziasztok! Szerettem volna lecserélni a réges-régi XP-t egy win 8.1-re. ellenőriztem, megfelel a konfig a winyónak, majd leszedtem kettőt is az itteni kollégáktól, majd usbre kiírattam az adott programokkal. Utána bootolást beállítottam, gép újraindít és betölt...ené a dolgokat de megáll az egész egy fekete képernyőnél amin egy csempe kék logo van és onnan nem megy tovább. Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a tré? Előre is köszönöm a segítségeket! ^^ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Augusztus 6, 2014 Share Posted Augusztus 6, 2014 Hiba okai:1.) Hibás az image fájl amit kiirtál.2.) A windows 8 nem támogatja a proceszorod architektúráját. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackOneill19 Posted Augusztus 8, 2014 Share Posted Augusztus 8, 2014 Hiba okai: 1.) Hibás az image fájl amit kiirtál. 2.) A windows 8 nem támogatja a proceszorod architektúráját. az előt lecsekkolom majd, a másodikat holtudom megnézni? q9450-em van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Augusztus 9, 2014 Share Posted Augusztus 9, 2014 Végső soron boot probléma is lehet a rufus nevű progival csináld a bootolo pendriveot.S kompatibilitásról az alábbi linken olvashatsz: http://dirtywindows.hu/discussion/topic/windows-8-komaptibilis-e-a-processzorom/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiberius55 Posted Október 6, 2014 Share Posted Október 6, 2014 Üdv mindenkinek! Nagy kérésem van,bár lehet,hogy korábban itt már fel lett téve kérdésként,de nekem nem olyan régen van win8.1-em s ha a datáról töltök le filmes fájlokat nen igazán tudom hogy kelltsem életre a letőltéseket.Korábban az xp-vel nem volt gondom.Előre is köszönöm a választ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cerkaka Posted Október 23, 2014 Share Posted Október 23, 2014 Hali Meg szeretném kérdezni hogy mi a meg oldás hogy ne legyen Fekete Képernyő be töltés kor. Egér lehet látni de a többit nem mert fekete a egész képernyő. mi a meg oldás ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viking95 Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 sziasztok windows 8.1 pro-t használok és azt az üzenetet írja ki amikor megnyitok egy alkalmazást,hogy:"Ez az alkalmazás nem fut az ön gépén". Miért van ez és hogy tudom javítani? Előre is köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 Alkalmazás újratelepítése vagy az egész rendszer újratelepítése! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viking95 Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 köszönöm a választ, megpróbálom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lx-ir Posted Március 15, 2015 Share Posted Március 15, 2015 Szép napot hankock!Bocsánat, hogy ide írok ,de teljesen tanácstalan vagyok. Rufussal készítettem telepítőt a Kori féle windows 8.1 ("2015. februári frissítésűt"). Miután "megnyitom", azt látom, hogy berakott egy System Volume Information mappát, ami az eredeti telepítőn nincs rajta. Ráadásul nem engedi a hozzáférést. A tulajdonságok közül az írásvédettség előtt lévő pipát ki tudom venni, de a rejtett előtt lévő pipát már nem tudom. Miután feltelepítem a rendszert, a "C" meghajtóra berak egy olyan mappát (Documents and Settings), amihez nem férek hozzá, és el sem tudom távolítani. Valamint:Rendszerfájlok :bootmgr 395KB, BOOTNXT 1KB, hiberfil.sys 3 268 020KB, pagefile.sys 1 441 792KB, swapfile.sys 262 144 KB. Nagyon idegesít hogy ezek a bejegyzések simán elfoglalnak 5GB-ot. Ugyanakkor az "E" meghajtóra (nekem ezt a jelzést adta, mert külső merevlemez is van csatlakoztatva a géphez) is berak 2 mappát,(RECICLE.BIN és System Volume Information), ami üres mappa, de sehogy sem tudom eltávolítani a meghajtóról még formázással sem. Úgy vettem észre,hogy mindez azutántól van fennt a gépen, hogy feltelepítettem a Norton 360-at, amit miután ezek a mappák és bejegyzések megjelentek, el is távolítottam. De lehet, hogy tévedek, és ettől függelenül vannak ott, ahol vannak. Mit csináljak,hogy mindezektől megszabaduljak? Azóta már 3 szor újratelepítettem az egész gépet, formáztam is mindkét meghajtót, de amint végez a telepítéssel, és megnyitom a meghajtókat, ismét ott vannak. Ebben szeretnék segítséget kérni, de hozzáteszem, nem vagyok egy "számítógépguru". Előre is köszönöm a válaszod! Ui:A külső merevlemezem is ott van a RECYCLE.BIN és a System Volume Information mappa (formázással sem tudom eltávolítani), sőt minden pendrive-val is ez a helyzet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Március 15, 2015 Share Posted Március 15, 2015 Szia. Az összes általad említett mappa és állomány teljesen normális, hogy ott van ahol, az lenne a furcsa ha nem lenne, hiszen ezek a rendszer működéséhez szükséges állományok, semmi köze hozzá a vírusirtónak és másnak sem. Kár volt ezért ennyit újratelepítgetned a rendszert, úgyis mindig ott lesznek, így van rendjén. A nagy méretű állományok pedig hibernáláshoz és virtuális memóriához vannak, mivel nem értesz nagyon a rendszerhez, ezek módosítását nem ajánlom, jó helyen vannak ott. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts