Dadus Posted Január 27, 2010 Share Posted Január 27, 2010 Szia username ! Nekem is smc 7004-es routerem volt korábban, azzal is ilyen gondok voltak. Szerintem nézd meg, hogy ha az internetet közvetlenül az egyik PC-dre kötöd, akkor is ez van-e, vagy stabil-e a net. Amennyiben stabil így a net, akkor dobhatod a kukába, én is "hasonlóan" tettem. Most egy olcsó TP-Link-em van, egyenlőre megelégedettséggel. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Star2009 Posted Január 28, 2010 Share Posted Január 28, 2010 nos van egy ruterem amiről jön a wifi elég régi és nincs meg a papirja ezáltal csak netezni tudok de a ruterben nem tudok kiengedni programokat és ezért pár dolgot nem tudok használni. Kiprobáltam egy oldalról a gyári kodokat hátha de sajna nem müködik egysem gondolom régen meg let változtatva valaki tudna segíteni?(resetet próbáltam meg áramtalanitást is akkor sem enged be (erről a tipusról lenne szó WRT54GL) egy olyan progira gondolok ami kipörgetné nekem az adatokat vagy hasonlo. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Január 29, 2010 Share Posted Január 29, 2010 Pedig a resetnek működnie kéne. Nyomjad olyan jó 1 percig. Alapértelmezetten a felhasználónév üres, a jelszó pedig "admin" (idézőjelek nélkül). Ha esetleg alternatív fw-t tettél fel a routerre, akkor a tomato fw alapértelmezett felhasználónév/jelszó párosa a root/admin. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaguti91 Posted Január 30, 2010 Share Posted Január 30, 2010 üdv! problémám a kövekező. Immáron Xp sp3 van a gépemen és szeretném megosztani az internetem wifi routeren keresztül. Az internet antenna kint van a lakás falán abból jön egy " csavaros / soros " kábel egy tp link 551g modembe , itt megkapom a netet ha felcsatlakozok felhasználónév+jelszóval.Azután egy realtekes hálókártyából kimegy a lan kábel egy tp ling tl-w542g wifi routerbe! Ez eddig szép és jó.Csak,hogy hiába van internet az én gépemen nevezzük ezt Szervernek, a többi gép aki a wifi routerre kapcsolodik hiába kapcsolódik netet nem kap.Régebben müködött, ez a megosztás de sajnos nem emlékszem milyen módon történt , milyen beállításokkal/paraméterekkel! Az biztos,hogy mind a net adó,mind ahova felcsatlakozok és a realtekes hálókártya dinamikus ipre van állítva az az magának osztja szét az internetet.Amennyiben anno megosztottam a realtekes hálókártyát (használhatják a hálózatomban lévő számítógépek az internetem) Akkor egyből is lett a két lenovo laptoppomon internet.Sajnos nem jutottam semmire , több órája szórakozom vele de tanácstalan vagyok Segítségeteket szeretném kérni Előre is köszönöm Norbi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Február 1, 2010 Share Posted Február 1, 2010 Sziasztok! Van 2 gépem, egyiken win 7 a másikon xp. Az xp-s gép vezeték nélkül kapja a netet, a Win 7-es pedig kábellel. Tp-link TL-WR642G routerem van. Az xp-s gépben a TL-WN551G lankártya. Az lenne a problémám, hogy a win 7-es gépen 60 megával jön a net, az Xp-sen pedig csak 3-4 megával. Mitől lehet ez? Routerben frissítettem a firmware-t, és a kártyadrivert is. A jelerősség pedig maxon van, esetleg néha kicsit visszaesik, de mindig zöld és Good vagy Excellent. Mitől lehet ez? Előre is köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mindentvissza Posted Február 7, 2010 Share Posted Február 7, 2010 Szervusztok! Routerrel már készítettünk otthoni hálózatot de ezzel még nem. Nos van nekem egy T-Home-os modemem, ami routerként is funkcionál. Azt szeretném elérni, hogy egy notebookkal az egész lakásban fogni tudjam a netet vezeték nélkül. Le tudná nekem írni valaki lépésről lépésre, hogy mit csináljak? Windows XP van a PC. A Notebook wifijét be tudom állítani. Előre is köszönöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
the toy dolls Posted Február 21, 2010 Share Posted Február 21, 2010 Hali! A problémám az , hogy nem tudok letölteni a netről. Valószinüleg megszakad a kapcsolat és nem indul újra. Mobilnetet használok. Próbálkoztam TuneUp Util-lal is, IDM-el is, de semmi. Egy 92 megás file 81%-nál megáll. Egy másik fontos progim upgradeja elindul, de max 23%on az is leáll. És online filmnézésnél is bizonyos filmeket nem bufferol be végig. Megaupload jó pld, de a Videoplayer.hun sose tölt végig. Mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm! Üdv Toy! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Február 21, 2010 Share Posted Február 21, 2010 Lehet átlépted a havi adatforgalmi korlátot, s ezért nem igazán megy a letöltés... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
the toy dolls Posted Február 22, 2010 Share Posted Február 22, 2010 Nem. 19 giga és 3nál se járok. Esetleg más ötlet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Február 22, 2010 Share Posted Február 22, 2010 Mivel mérted? weben esetleg valahol meglehet nézni, vagy csak te mérted valamilyen programmal, vagy csak arra alapozod amennyi adatot a vinyóra töltöttél egészen biztosan? Csak azért kérdezem, mert alap streamekkel és minden adattal (kép, weboldal, stb) is megy az adatforgalom, az uplról nem is beszélve... Ezekből is bőven meglehet az a 19 GB Egyébként milyen oprendszert használsz? Ha xp, service pack fent van-e? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
the toy dolls Posted Február 22, 2010 Share Posted Február 22, 2010 Vista van a laptopomon, és ez egy A1 mobile internet. Osztrák. A programhoz van statisztika is. Feltöltéssel, letöltéssel együtt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hidrogen Tunning Posted Február 28, 2010 Share Posted Február 28, 2010 Olyan problémám lenne, hogy megáll a letöltés. Bővebben. Mozilla Firefoxot használok, és mikor letöltök akármelyik tárhelyről (data, rs, hotfile, stb.) megáll a letöltés. Data.hu-nál még tudom orvosolni azzal, hogy felfüggesztem a letöltés és újraindítom, de más oldalaknál azt írja ki, hogy a letöltés megszakadt. Hálózati problémára gyanakszom, de igazából nem tudom, hogy mi lehet, mert már régótta ez a netem van, és eddig nem volt ilyen probléma. Internet Explolernél ugyanez. Sőt, néha a YouTube-os videók töltése is megáll, és nem hajlandó tovább tölteni. Képek: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Február 28, 2010 Share Posted Február 28, 2010 Lehet, h. hibázik valami... hibás csomagok mennek át.... Router/hálókártya/modem környkén néznék szét. Elméletileg router ill. modemnek is van admin felülete ott lehetne ellenőrizni, h. vannak-e hibás csomag küldések/érkezések. Ha nincsenek, akkor hálókártya csere esetleg megoldhatja. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PoganyPtR Posted Március 3, 2010 Share Posted Március 3, 2010 Hello, nekem most két problémám is lenne. Első: 32 bites Windows 7 van a gépen. Hazajöttek tesómék ezért betettem a routert, de azon át nincs internet. Ekkor megpróbáltam azt, hogy modemből a gépembe utp-n keresztül, a laptopba USB kábelen át vezetem a netet. Régen működött, de számítottam rá, hogy lehet nem fog menni. Második probléma: USB kábelen át sem működik az internet. Se az asztali gépen, se a laptopon (Vista van rajta). Feltelepíti a modemet, euró árfolyamát és időjárást le is tudja kérni, de semmi más... hálózatokban is azt írja, hogy nincs internet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
the toy dolls Posted Március 7, 2010 Share Posted Március 7, 2010 Csőváz! Már jöttem ezzel a bajommal, de most megint, mert van 1-2 új infó hozzá, hátha segít. Továbbra sem tudok letölteni a netről. Bár néha lejön egy 6 Mbos file néha nem , ugyanígy vagyok a 200 Mb-osokkal is. Megszakadhat a kapcsolat és nem indul újra a töltés. Mobilnetet használok. Próbálkoztam TuneUp Util-lal is, IDM-el is, de semmi. És online filmnézésnél is bizonyos filmeket nem bufferol be végig. Megaupload jó pld mindig, de pl a Videoplayer.hun sose tölt végig. Az Internet download manager hibaüzenete álltalában: időtúllépés. Van egy feltöltés letöltés optimalizálóm is, annak a hibaüzenete: cFosSpeed által küldött ping nem talál célba. ötlet? Köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentzs1 Posted Március 7, 2010 Share Posted Március 7, 2010 Cfost, tűzfalat meg ilyen hálózatos programokat kapcsold ki próbaképp, hátha lesz vmi változás. Ha jól gondolom ez ilyen usb-s net. Másik gépen próbáltál vele tölteni? Mert ha másik gépen is rosszalkodik, akkor a szolgáltatónál kéne panaszkodni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Március 7, 2010 Share Posted Március 7, 2010 Esetleg nem hely függő a letöltés? Próbáltad másik helyen is? Biztosan elég a térerő, és ha ott éppen kevés neki? Ez a másik gépen próba nem rossz ötlet, mert ezzel a géped, a feltelepített Windows hibáját, esetlegesen az USB Driver, és a hálókártyád hibáját is ki lehetne lőni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
the toy dolls Posted Március 8, 2010 Share Posted Március 8, 2010 Köszi a válaszokat, megpróbálom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcs23 Posted Március 9, 2010 Share Posted Március 9, 2010 Sziasztok, amatőr vagyok ugyh ha kell vmi info még, szoljatok. Van egy asztali pc-m, 1Mb/s sebességű kábelnettel, xp-vel, és egy laptop vistával. Asztali pc-n megy a net, és szeretném megosztani, h a laptopon is legyen, méghozzá wireless routerrel. Viszont a laptopon nincs net ha "mezei módon" átdugom a kábelt a másikból. "Nincs kapcsolat, v korlátozott". Ha visszadugom, az asztali gép ugyanezt játssza, és csak akkor javul meg ha ujrainditok, adott esetben többször is (gépet, modemet). Már a helyi infótanár is megnézte, saját otthonában jó (ua. a szolgáltató, ua. sebesség, a gép és a beállitások értelemszerüen ugyanazok), másik ismerősünknél jó (szintén ua. szolg.), nálunk nem. Az iskolában is szuperül müködik csak itth nem. Ő se tudja mi a baj, pedig feltételezem, h ö ért hozzá. Próbálkoztunk beállításokkal, ujratelepitéssel, semmi. Csak vmi beállításra tudok gondolni, de tudni szeretném mielött megveszem a routert, neh esetleg rosszat vegyek, vagy netán feleslegesen. (Sőt, ezek után már annak a beállitásátol is félek:) ) Sztetek mi lehet? Előre is köszönöm a segítséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Március 9, 2010 Share Posted Március 9, 2010 Vegyél egy olcsó, de azért jó TP-Link Wirelles Routert, és biztosan jó lesz. Ha van Router, többet csatlakozni sem kell, az mindent elintéz, bekapcsolod a géped, és már van is Net. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomcsii Posted Március 10, 2010 Share Posted Március 10, 2010 (edited) Jó estét! http://ipon.hu/webshop/product/tp_link_tl_r460/24499 ilyen router vetem és nem tudom beállítani :\ A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Nem tudom miket kell beírni amit beírtam az se jó :\ 3 gépet szeretnék össze kötni ketön xp-van egyiken win7 Előre is köszi Tomcsii Módosította Március 11, 2010 agentzs1 direkt link szerkesztve Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Március 11, 2010 Share Posted Március 11, 2010 Nem ezeket kell beállítani! A TP-Link leírását olvasd el figyelmesen! Eőször csak csatlakozzon, és vezetékkel próbáld! / Nem írtad, hogy ADSL, vagy Kábel?, mert nem ugyanazt kell beállítani, mivel a kábelnél csatlakoznia nem kell! / ADSL- nél beírod a szolgáltatódtól kapott felh. nevet, és jelszót, utána magától csatlakozik. Ha már vezetéken megy az Internet, javaslom, csak utána foglalkozz a Wirelessel! Szerk: Kevesebb helyesírási hibával is írhatnál! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomcsii Posted Március 11, 2010 Share Posted Március 11, 2010 Kábeles de így se megy valami ötlet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Március 11, 2010 Share Posted Március 11, 2010 Ha kábelnetes, akkor a Routernek nem kell kapcsolódnia, mert a modem álandó kapcsolatban van. Próbálj visszakeresni, visszalapozni, volt már ilyen kérdés, csak meg kell találni, és ott olvashatod a választ, ill. a megoldást is, hogyan állítsd be a Routert Azt hiszem, a Router-hez kapott kiskönyvben is le van írva!. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryan33 Posted Március 15, 2010 Share Posted Március 15, 2010 Hali! A netemet akarom megosztani, hogy nekem legyen a nagyobb sávszélesség. Van rá valami progi vagy beállítás? 15megás upc-m van. Köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Március 24, 2010 Share Posted Március 24, 2010 A router az hálózat? Az a gondom hogy van egy Gigabyte Aircuriser G routerem és ma reggel bekapcsoltam a gépet, nemvolt net. Annyi volt csak tünetként, hogy a power LED zöld helyett narancssárgán világít, próbáltam a guglit de nem sok okosságot kaptam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_dogg Posted Április 2, 2010 Share Posted Április 2, 2010 Azt hol lehet megnézni hogy mi a routerem felhasználóneve és a jelszava ? Ami alapból a router felhasználóneve és a jelszava Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapika Posted Április 2, 2010 Share Posted Április 2, 2010 és alapból mi router típusa ? egyébként a hozzá adott leírásban kell szerepelnie vagy van hogy maga routeren is magtalálható Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_dogg Posted Április 2, 2010 Share Posted Április 2, 2010 Csak az a baj hogy a router leírása nincs meg és a router meg a szomszédomnál van Egyébként belkin a márkája Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotzo Posted Április 2, 2010 Share Posted Április 2, 2010 Csak nem a szomszéd netet akarod potyán használni? Csúnya dolog... (ha így van) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts