ohemke Posted Szeptember 21, 2009 Share Posted Szeptember 21, 2009 Sziasztok! Van egy nagy problémám! Mikrohullámú internetem volt (egy antenna segítségével tudtam fogni több átjátszóról az internetet), de visszamondtam. A szomszédom is ugyanezzel a technológiával internetezik és felajánlotta, ha rá tudok valahogy csatlakozni az ő netére nyugodtan használhatom. Fix Ip-s! Próbáltam már azt, hogy beírom az Ő IP-jét, alhálózati maszkját és DNS kiszolgálóját magamnak, de semmi nem történt:(. Sajnos nagyon nem értek még ehhez, de jó lenne ha segítene valaki! Előre is köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
StephenNO1 Posted Szeptember 21, 2009 Share Posted Szeptember 21, 2009 Sziasztok! Hűségidőm hamarosan lejár, néztem is egy jó ajánlatot enternetnél, a 15Mbps-os csomagra váltok. Megfelel a jelenlegi modemem (D-Link DSL-360R) a sebességnek, vagy nézzek egy komolyabbat? (Igaz ettől a modemtől csak komolyabb van) Később lesz megint sebesség módosítás, ezért gondoltam. Valahol olvastam hogy ezek a modemek kb 5-6Mbps-ig megfelelők. (2,5Mbps-ről váltok) Én ezt a modemet néztem D-Link DSL-321B, érdemes megvenni? Tudom jobb mint a 360R, de ha nem muszáj nem váltanék. Esetleg tudja valaki milyen modemet ad most az enternet? Köszönöm a válaszokat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
laloczkipista18 Posted Szeptember 22, 2009 Share Posted Szeptember 22, 2009 Hello StephenNO1, igaz nem a kérdésre válaszolva szerintem lényegesen jobb a DSL-321B modem. Most jut eszembe Enternetnél még van az a horribilis összeg, amit "vonalkarbantartási díjként" évente hárítanak a kedves ügyfélre? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanga25 Posted Október 10, 2009 Share Posted Október 10, 2009 üdv! Nem rég raktam fel az Online Armor Firewall free-t és azt tapasztaltam hogy néhány port nyitva van. A probléma megoldodott...... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Október 11, 2009 Share Posted Október 11, 2009 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy hol tudom megnézni a router tipusát? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Október 11, 2009 Share Posted Október 11, 2009 Router menü, doboza, az alján/tetején található címke. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Október 11, 2009 Share Posted Október 11, 2009 Szoftveresen szeretném megnézni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentzs1 Posted Október 11, 2009 Share Posted Október 11, 2009 a router menü nem elég szoftveres? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Október 11, 2009 Share Posted Október 11, 2009 És azt, hogy tudom elérni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentzs1 Posted Október 11, 2009 Share Posted Október 11, 2009 tök jó lenne ha megfognád a routert és kicsit körbeforgatnád, hátha rajta van a gyártó, meghogy mivel éred el a menüjét, nomeg persze a felh.név meg a jelszó is 192.168.1.1 böngészőbe kell beírni felh.név: admin jelszó: admin, de ezek típusonként változóak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Október 11, 2009 Share Posted Október 11, 2009 Figyelmetlen voltam, az EDIMAX majdnem kiszúrta a szemem. Köszi a segítséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 Egyik ismerősömnek a T-Home által adott Pirelli routere van, két TV Box-szal. A router admin felületére a belépési adatokat átírta, viszont elég valószínű, hogy elgépelte valamelyiket. Hogyan lenne megoldható egy password reset/kiderítés a beállítások elvesztése nélkül? Köszönöm előre is mindenkitől a segítséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
airplane112 Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Helló! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de kéne egy kis segítség. Az a problémám, hogy lassú a net. xD Na jó ennél egy kicsit bonyolultabb. Ha újratelepíem az xp-t formázással akkor 2 hónapig nincs probléma vele, de utána elkezd belassulni. A pingem egyfolytában 1000ms fölött van és engem ez zavar sok téren. Főleg a játékban, de pl a pira- teclubbot is alig hozza be. Ma csináltam egy töredezettségmentesítést, rendszeresen futattom a ccleanert. Nem tom, hogy mi lehet a probléma. Kérlek segítsetek, vagy adjatok némi tanácsot. Előre is köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentzs1 Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Milyen neted van? Routered van-e? Kártevő-írtó progikat használsz-e rendszeresen? Tűzfalat használsz-e? Nagyobb tartalom letöltése zökkenőmentes vagy azzal is problémák vannak? Milyen böngészőt használsz? Amit írtál abból arra tippelek, hogy teli vagy vírussal, és ezek a gépet is lassítják. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Egyik ismerősömnek a T-Home által adott Pirelli routere van, két TV Box-szal. A router admin felületére a belépési adatokat átírta, viszont elég valószínű, hogy elgépelte valamelyiket. Hogyan lenne megoldható egy password reset/kiderítés a beállítások elvesztése nélkül? Köszönöm előre is mindenkitől a segítséget. Nekem is ilyen router-modem vagy mi a szösz van. Tudtommal nem lehet. De egy jó tanács: ezért is jó a backup Ha legközelebb beállít mindent, csináljon egy mentést, mielőtt jelszavakat írosgat át. S később legalább könnyen vissza lehet állítani mindent bármikor Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NGoHT__MoYa Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 hogy tudnam helyre hozni? reseteltem routert modemet is.... de semmi :S mi lehet a baj ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
turbos Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Hali nekem az a problémám, hogy van egy asztali pc-m win7 ult.-tel, és egy laptopom xp home rendszerrel, és egy wifi routerem, az asztali kábellel, a laptop wifin. és sajnos nem látják egymást. Próbáltam átállítani, a pc-m tartományát a laptopéra(MSHOME-ra), kis/nagybetűvel is,de nem sikerült. a hibanapló ez: Megjegyzés: Az információ a hálózati rendszergazdának szól. Ha Ön nem hálózati rendszergazda, értesítse a hálózati rendszergazdát, hogy ezt az információt kapta, amely a következő fájlba lett mentve: C:\Windows\debug\dcdiag.txt. Lehet, hogy a(z) "mshome" tartománynév NetBIOS-tartománynév. Ha így van, ellenőrizze, hogy a tartománynév megfelelően van-e regisztrálva a WINS szolgáltatásban. Ha biztos abban, hogy a név nem NetBIOS-tartománynév, a következő információk segíthetnek a DNS-konfiguráció hibájának elhárításában. Hiba történt, amikor a program megpróbálta lekérdezni a tartománynévrendszerből a(z) "mshome" tartomány egy Active Directory-tartományvezérlőjének kereséséhez szükséges SRV erőforrásrekordot. A hiba adatai: A hiba: "DNS: a név nem létezik." (hibakód: 0x0000232B RCODE_NAME_ERROR) A lekérdezés a(z) _ldap._tcp.dc._msdcs.mshome SRV rekordjának lekérésére irányult. A hiba gyakori okai: - A tartomány Active Directory-tartományvezérlőjének kereséséhez szükséges tartománynév-rendszerbeli SRV rekordok nincsenek regisztrálva a tartománynévrendszerben. Ezeket a rekordokat automatikusan regisztrálja egy DNS-kiszolgáló, amikor egy Active Directory-tartományvezérlő csatlakozik a tartományhoz. A rekordokat az Active Directory-tartományvezérlő adott időközönként frissíti. A számítógép az alábbi IP-című DNS-kiszolgálók használatára van beállítva: 192.168.0.1 213.46.246.53 - Az alábbi zónák közül legalább az egyikben nincs beállítva a gyermekzónára vonatkozó delegálás: mshome . (a gyökérzóna) köszi a segítséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kellogem Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Üdv néktek! megosztott invitel adsl előfizetésünk van. egy UTP kábel jön a gépbe. a net sebessége a http://speedtest.net szerint 65kb/s és az invitel sávszélessgémérőjével is ennyi. de a tényleges letöltésem meg a videók "streamingolása" nagyon lassan történik 5kb/s-mal. 3 számitógép között van megosztva egy 2 megás net . a kérdésem az lenne hogy mit kell beállítanom, hogy a sebességmérők által mért sebességgel tudjak böngészni letölteni és videókat nézni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vesevelő Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Sziasztok! Az lenne a kérdésem ( lehet, hogy nem ide való téma ) , hogy a Pirateclub-ról Ftp-n keresztül lehet e letölteni, ha igen akkor mi a menete neki. Előre is köszönöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryder1 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Sziasztok! Segítségre lenne szükségem a számítógép internethez való kapcsolat részénél. A helyzet az hogy t-online-os a netem, és amikor telefonálnak vezetékesen, megszakad. A helyzet az, hogy ilyenkor a letöltések is megszakadnak, főleg rapidon, ez ugyebár kellemetlen. Már beállítottam a kapcsolatomnál hogy ha a vonal megszakad akkor tárcsázzon újra, de ritkán szokta megcsinálni pl. töltöm a rapid partokat, elmegyek itthonról, és ha valaki telefonál a vezetékesen megszakad a kapcsolat, és hiába állítottam be hogy újratárcsázás, nem tárcsázza újra és nem tölt semmit az egész. Nincs erre valami megoldás valami program vagy akármi. Segítsetek légyszíves, kössz előre is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentzs1 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Bár invitelem van, de ugyanez a probléma fellépett nálam is. Kiiktattuk a szűrőt a hálózatból és telefonáláskor szakadt a net. Visszaraktuk a szűrőt és megoldódott a probléma. Ez általában egy kis doboz a vezetéken. Ha nem találsz ilyet a T-seknek lehet telefonálni, hogy gond van. Ha van doboz, akkor is lehet telefonálni, mert ez így nem normális. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Ha dsl-ről van szó: Valami nem százas itt Két kérdésem lenne, hogy van-e szűrő (egy kis fehér, vagy szürke doboz, ami kettéágaztatja a netet), s hogy a szűrő előtt van-e bármilyen leágaztatás (máshova húzott telefon a házban pl. vagy valami hasonló), mert a szűrő előtt nem szabad leágaznia semminek. Vagy esetleg Voip telefonról van szó? A modemre van kötve a telefon? Ha erről van szó, akkor az várható annál, hogy letöltésnél kicsit rosszabb a minősége a beszélgetésnek, de hogy a net is megszakadjon az már elég durva. De a lényeg az, hogy ha nem sikerült kiokoskodni a hiba okát, akkor ügyfélszolgálatnak telefon, s asztalra csapás, hogy iszonyat instabil az egész, küldjenek egy szerelőt. Nem kellene ennyire nyögvenyelősnek lennie, hogy egy fájl letöltésénél már így problémázzon a telefonálás. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryder1 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 A helyzet az srácok, hogy nem tudom mi az a szűrő ebben a témában, de azt tudom hogy a házfalon lévő kis dobozba megy az internet, és ha jól tudom ott vannak a telefonnak is a zsinórjai. Meg a másik igen amikor netezek vagy töltök és ha valaki telefonál, valóban hallatszik valami háttérzaj egy ideig, addig amíg nem szakad meg az internet kapcsolat. Meg van egy másik dobozka itt közvetlenül a gépnél, amibe az internet vezetéke kapcsolódik, meg a modem. Ilyen kis négyzetalakú az egyik felén egy lyuk van a másikon 2 és a lyukak neve pedig line, dsl, phone. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregtom6 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Hy! Lehet, hogy nem itt kellene megkérdeznem, de ha pl a laptopomat és a PC-met egybe kötném(nem tudom, hogy), akkor összeadódna az erejük, és játékban nagyobb lenne a teljesítmény? Lehet, hogy hülyeséget mondok, persze... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trilon Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Hali! Olyan kérdésem lenne, hogy van-e lehetőség rákeresni a routerben, hogy kik használják a netet és mennyivel és le is lehessen korlátozni? Ugyanis szomszédunkba nagynéném használhatja a mi netünket, de iszonyat lassú miatta a net, és nemért hozzá 2 havonta van itt a gép, mert vírusos nemindul el stb >> és ha már az ellen nemtudunk mit kezdeni, akkor legalább lekéne korlátozni, van rá lehetőség? Ja és wifin keresztül. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trey Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Üdv van nekem egy f5d7050 számú wifi usb adaptarem de wifirouter nincs meg tudnám csinálni hogy ezzel csináljak 1 kis wifi hálózatot?Hogy a kábelen bejövő netet átnyomja wifi jelbe? Játékkonzolhoz(PSP) kéne a szobámban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Sziasztok! Valaki el tudná mondani lépésről -lépésre, hogy lehet hálózatot létrehozni két gép között, egyiken Xp, a másikon Win 7 van. Az Xp-s gép vezeték nélkül a win 7 es pedig kábellel csatlakozik egy Tp-link WR642-G routerhez. Miket kell beállítani. Azt szeretném hogy mappákat fájlokat tudjak másolni. Sehogy sem sikerül beállítanom. Akár PM-ben is leírhatja valaki vagy ide is mindegy. Előre is kösz a segítséget! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentzs1 Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 http://www.hogyan.org/fajl-es-nyomtatomegosztas-7-es-xp-kozott Ez alapján állítottam be én is, pont úgy ahogy te akarod, csak én linksys routerrel és linksys wifi kártyával. Működött szépen, csak 2 téglafalon át néha szakadozott, meguntam aztán inkább vettem 20 m kábelt. (jelenleg 10 mb/s sebességgel másolok a másik gépről /xp/ hozzám /win7/) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Köszönöm a gyors választ! Kipróbálom hamarosan. Szerk: Sikerült beállítani! Köszi a segítséget! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
..Rambo.. Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Sziasztok! Most lesz PS3-am, és azt szeretném kérdezni hogy ha veszek majd routert, mit kell beállítani gépen hogy mindkettőn legyen net? Erről a témáról sajnos semmit nem tudok A modem helyére kerül a router majd vagy hogyan? Aki nálam jártasabb ezen a téren az legyen olyan kedves segíteni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts