kissistvanka Posted Május 30, 2012 Share Posted Május 30, 2012 Sziasztok! Akinek ilyen gépe van annak kérném a segítségét. A problémám, hogy Windows7 Ultimate-et (32 bit) telepítettem rá. A gép jól indul, stabil. Az egyetlen gond vele, hogy mikor le akarom állítani kijelentkezik az op rendszer, ki is akarna kapcsolni, de mindig ez a hibaüzenet jelentkezik: *** Hardware Malfubction Call your hardware vendor for support NMI:Parity Check / Memory Parity Error *** The system has halted *** Aztán mindig nekem kell kézzel kikapcsolnom a bekapcsoló gomb folyamatos nyomásával. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. Főleg, ha valaki már futott bele ilyen problémába ilyen géppel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Május 30, 2012 Share Posted Május 30, 2012 1. Memory Parity Error ----- memória hibára utall, javaslok egy memória ellenörzést 2. Hp dc7100 CMT ------ ha win7 irja ki akkor sansz rá hogy baj van a rammoddal ------ a win7 buherált auto aktivátorose ? ha igen tegyél fel egy érintetlen win7-et és aktivátorral aktiváld ha ugyanez jön akkor ram hiba is lehet de van egy olyan lehetőség is hogy a gépben található hardverek nem kompatibilisek a win7 gyári drivereivel ----- xp-re volt tervezve a gép konfigja, ajánlott xp használni rajta, nálam egy acer asztali gép csinálta ugyanezt win7-t tettem rá és ahogy feltelepült egyfolytában indult újra ismeretlen hibára hivatkozva kiderült hogy a a gépben található hardverek nem kompatibilisek a win7 gyári drivereivel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissistvanka Posted Május 31, 2012 Author Share Posted Május 31, 2012 Köszönöm a válaszod. Rendben, megnézem a memóriákat, hogy azok okozzák-e a bajt. Eredetileg Win XP Pro ment volna a gépre, de a gép nem csinált semmit. Hiába tettem be a telepítő lemezt. A lemez pedig jó, mert már számtalanszor telepítettem újra egy másik gépen (csak a másik gépem "meghalt"). Mindig azt írta ki, hogy: -missing operatin system, vagy -attempting to install from CD-ROM missing operating system. Azután beraktuk a W7 Ultimate telepítő lemezt, és avval meg simán ment a telepítés. Hogy a W7 buherált auto aktivátoros-e azt per pillanat nem tudom. Annak utánna kell néznem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissistvanka Posted Június 1, 2012 Author Share Posted Június 1, 2012 Üdv! Ellenőriztem a memória modulokat egyessével. Mindkettő modullal külön-külön jól működött a gép. Jól indult és le is állt, ahogy annak működnie kell. Amikor visszaraktam mind a kettőt az első indításnál leállt a gép magától, de utánna megint elkezte küldözgetni a hibaüzenetet (lásd fent) és kézzel kell leállítani újfent. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts