Matze Posted Május 25, 2012 Share Posted Május 25, 2012 Otthoni célra kialakított új PC összeállítása számítógép konfigurátorral monitor, billentyűzet, egér és hangfal nélkül Üdvözletem Mindenkinek! Elsősorban a segítségeteket, véleményeteket szeretném kikérni az alábbi PC-vel kapcsolatban, hogy érdemes e megvásárolni. A PC-t számítógép konfigurátor segítségével állítottam össze, ami szerintem ideális lenne otthoni használatra. Az alábbi sorokban ismertetném a PC paramétereit (monitor, billentyűzet, egér és hangfal nélkül): - Asrock H61M-VS B3 alaplap; - Intel Pentium G840 (2,8 GHz/3 MB) (s1155) BOX processzor; - Codegen 400 W ATX/EATX tápegység P4 PFC (12 cm ventilátor); - Kingmax 2 GB 1333 MHz DDR3 RAM; - Samsung DVD+/-RW SATA (SH-222BB), fekete, OEM; - ASUS Radeon HD 5450 Silent 512 MB DDR2, 64 bit, DVI, HDMI, D-Sub (PCIe) videokártya; - Western Digital 500 GB Serial-ATA 2.0 7200 rpm winchester (16 MB cache). A kérdéseim a következők lennének: - Szerintetek mennyit ér újonnan ez a konfiguráció? - Ti mennyi összeget adnátok ki erre a PC-re? Várom mindenkinek a hozzászólását, véleményét, előre is köszönöm a segítséget! Köszönöm, hogy elolvastátok a Fórumtémámat! Sziasztok! Üdv.: Matze Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Május 25, 2012 Share Posted Május 25, 2012 Üdv! Szerintem egyszerűbb lenne, ha mondanál egy keretet, amiből lehet gazdálkodni. Így nehéz megmondani, hogy mennyit ér, mivel ahány hely, annyi ár. Egyébként az említett konfigon is alakítani kéne, de még mindig fenntartom az előbbi állítást. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matze Posted Május 25, 2012 Author Share Posted Május 25, 2012 Csáo! Ha mondanék egy keretet, akkor 100.000 Ft alatt keresek egy otthoni használatra szánt új PC konfigurációt, monitor, billentyűzet, egér és hangfal nélkül. Ezt a PC-t a Gépbolt.hu konfigurátorában állítottam össze. Az ára újonnan kb. 80.000 Ft-ra jött ki. A szállítási díjjal együtt olyan kb. 82.000 Ft lenne. De tényleg igazad van, mert ahány hely, annyiféle ár. Azt is említetted, hogy a konfiguráción alakítani kellene. Mit alakítanál rajta? Ha van valami javaslatod, akkor szívesen fogadom. De szerinted otthoni használatra (munka, internet) megfelel ez a PC? Szerinted megér ez a PC kb. 80.000 Ft-ot? Köszönöm a hozzászólásodat és azt, hogy elolvastad a témámat. Akkor várom a válaszodat! Minden jót, hello! Üdv.: Matze Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Május 27, 2012 Share Posted Május 27, 2012 Megkéstem egy kicsit, remélem nem baj. Alaplap: ASRock H61M CPU: Intel Core i3 2100 Boxed Memória: 4GB Kingston DDR3 1333MHz VGA: Sapphire HD6670 1GB GDDR3 HDD: WD 500GB 16MB cache ODD: Asus DRW-24B3ST Táp: Fortron/FSP 400W Ez a drágább változat (10x ezer), ha mindenképpen olcsóbban kell, akkor vagy kevesebb RAM (2GB), kisebb vinyó (320GB), gyengébb kártya (6570), vagy AMD-s rendszer a megoldás. Apropó, házat nem említettél, ha az is kell, akkor tényleg AMD-ben gondolkodnék. Leírom azt is: Alaplap: Gigabyte GA-M68MT-D3P CPU: AMD Athlon II X3 455 Boxed A többi maradhat. A processzor így olcsóbb egy 10-essel kb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matze Posted Május 27, 2012 Author Share Posted Május 27, 2012 Csáo! Semmi gond nincs a késéssel. Szerintem a te gépösszeállításod jobb, igazad van. Te is a Gépbolt.hu konfigurátorában állítottad össze? A gépház egy egyszerű kb. 9500 Ft értékű fekete Codegen ház. Meg abban is igazad van, hogy gyengébb dolgokkal (memória, videokártya, merevlemez, AMD - rendszer) olcsóbb a gép. De amit leírtál az nagyon jó összeállítás. Köszönöm szépen a válaszodat és az információkat! Minden jót, hello! Üdv.: Matze Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Május 28, 2012 Share Posted Május 28, 2012 Az árakat csak hasraütésszerűen vettem az árgépről, 1-2 ezer rászámítással alkatrészenként, mivel az első oldalon az ideális esetek vannak és nem biztos, hogy mindenhol annyi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
medver138 Posted Június 19, 2012 Share Posted Június 19, 2012 Az első változatot vesd el,nem kerülhet (nem adnék többet) többet 60-70 ezer ft.-nál,tkrisz gépe jobb,brutálisabbb a ramon,vinyón,kártyán nem érdemes spórolni---1 év múlva elavul Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts