entryy Posted Április 5, 2012 Share Posted Április 5, 2012 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Egy videó fájlt szeretnék elindítani a windows indulásakor ami a merevlemezen lenne, és egy adott dátumkor indulna csak el a windowssal. Semmit nem sikerült találnom hozzá a neten ezért hozzátok fordulnék, hogy tudnátok-e segíteni nekem. A fájl indítást a windowssal megtudnám oldani csak egy adott dátumkor induljon el azt már nem tudom, és nekem azt mondták hogy egy program megírásával lehetne megoldani. Valaki tudna segíteni ebben!? A válaszokat előre is köszönöm!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alteran95 Posted Április 5, 2012 Share Posted Április 5, 2012 Milyen OP rendszered van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
entryy Posted Április 5, 2012 Author Share Posted Április 5, 2012 Windows XP Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alteran95 Posted Április 5, 2012 Share Posted Április 5, 2012 Azzal lenne egy kis baj. te tudsz programozni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
entryy Posted Április 5, 2012 Author Share Posted Április 5, 2012 turbo pascal alapokat tudom.. csak jövőre tanulom mélyebben érettségi miatt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alteran95 Posted Április 5, 2012 Share Posted Április 5, 2012 Kicsit fejtsd ki jobban. Sima futtatásokat? Logikai programok? Vagy csak számolás. És hogy milyen időpontban kellene neked? Amikor a gépet bekapcsolod rögtön vagy ha mondjuk azt mondod hogy pl. május 6-án akkor addig bekapcsoláskor ne induljon el? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
entryy Posted Április 5, 2012 Author Share Posted Április 5, 2012 Hát számolások, egyszerűbb feladatok mennek.. szóval ilyen alap dolgok. De van róla könyvem is csak még nem volt nagyon időm próbálkozni. Hát olyan programra lenne szükségem ami máj. 4-én elindít egy videó fájlt a merevlemez egy adott helyéről. és addig amíg nem lesz május 4 és nem indul a windows xp addig a ne történjen semmi, és mi után lejátszotta többet ne indítsa el windows indulásakor. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alteran95 Posted Április 5, 2012 Share Posted Április 5, 2012 Tudod jó lett volna ha azt mondod win7-ed van mert ahhoz könnyű mert meg van benne alapozva. De ha XP van megpróbálok neked csinálni. És nem akarok semmi rosszat mondani de ha programozással akarsz foglalkozni és nem csak érettségire kell akkor nem ajánlom neked a "Pascal" szériát még kezdésnek is rossz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosztur Posted Április 5, 2012 Share Posted Április 5, 2012 Van valami okod arra hogy ne a windows feladatütemezőjét használd? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alteran95 Posted Április 5, 2012 Share Posted Április 5, 2012 Örülök hogy emlékeztetsz! De várj XP-nél nem complett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
entryy Posted Április 5, 2012 Author Share Posted Április 5, 2012 Tudod jó lett volna ha azt mondod win7-ed van mert ahhoz könnyű mert meg van benne alapozva. De ha XP van megpróbálok neked csinálni. És nem akarok semmi rosszat mondani de ha programozással akarsz foglalkozni és nem csak érettségire kell akkor nem ajánlom neked a "Pascal" szériát még kezdésnek is rossz. Hát ez a program egy ilyen meglepetés videó elindítására lenne amely nem az én gépemen lenne hanem egy XP-sen ha az enyém lenne akkor ha kellett volna windows 7-re is szívesen átrakom csak annál a gépnél ezt nem tehetem meg sajnos. Szeretnék később is programozni tanulni majd csak azzal van gondom hogy mindenki mondja hogy ezzel kellene meg azzal de mindenki más programozási nyelvet mond, és néha én sem tudom pontosan hogyan kellene megtanulni feladatokkal+ példákkal esetleg... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alteran95 Posted Április 5, 2012 Share Posted Április 5, 2012 Figyelj csak ha programozásban segítség vagy tanács kell segítek neked de szintén hangoztatom a Pascal nem jó még alapozásnak sem. Ha meg mostani feladatra célzol akkor a kosztur ötlete jó de nem biztos hogy működni fog. Tudod használni a feladatütemzőt? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
entryy Posted Április 5, 2012 Author Share Posted Április 5, 2012 Feledatütemezőt még nem használtam soha.. de utána olvasok. De miért nem biztos hogy működni fog ? Milyen programozási nyelvet ajánlanál kezdésnek ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alteran95 Posted Április 5, 2012 Share Posted Április 5, 2012 Azért nem vagyok benne biztos hogy XP nél működik mert pár dolgot próbáltam már vele indítani incselkedésből. Szimulációt kék halálra és mozgó kép nem ragozom tovább de nem mindent índít el. Nekem mindig az volt a baj hogy ez az a műveleti protokol nincs meg. De visszatérve a Programozásra neked C nyelvet tudok ajánlani. Más nyelvre C++ vagy Pascalra arról könnyebb áttérni mint Pascalról C re. mellesleg C nyelvel könnyebb alapozni és ha szoftverfejlesztő leszel könnyebb lesz az életed. Röviden ennyi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
entryy Posted Április 5, 2012 Author Share Posted Április 5, 2012 Értem, köszönöm. és esetleg biztos módszerre nincsen megoldás, mert nekem biztosra kellene. Mert ha nem indulna el akkor annak nem örülnék Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alteran95 Posted Április 5, 2012 Share Posted Április 5, 2012 Egy másik gépen XP van nekem megpróbálok neked rá biztos megoldást találni ha nem működne csinálok neked egy programot kosztur-on pedig jót röhögök. Remélem itt leszel holnap akkora készítek neked egy leírásmenetet és biztos siker lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
entryy Posted Április 5, 2012 Author Share Posted Április 5, 2012 Holnap is leszek természetesen, előre is köszönöm a segítségedet!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alteran95 Posted Április 6, 2012 Share Posted Április 6, 2012 Szívesen! Holnap délutánra meglesz. Nos itt van amit kértél. Fontos ha videót akarsz lejátszani állítsd be a lejátszót(pl:windows Media Player) Telepítsd ezt hogy biztos siker legyen: http://letoltes.szoftverbazis.hu/17cd4125f...ck_810_Full.exe Aztán a következő lépések. Start Menü-Vezérlőpult(Klasszikus Nézet)-Ütemezett Feladatok-Ütemezett feladat hozzáadása. Ekkor előjön egy ablak(varázsló) Kattints a tovább gombra, Majd tallózd a Filmet. Pl: D:Új mappaFilmMeglepetés.avi Majd előjön egy fenti mező amelyben ki van írva(jelölve) a program neve:Meglepetés. Azt hagyd úgy majd jelöld be A Feladat végrehajtása mezők közül a "Csak Egyszer" mezőt(karikát) Ezután előjön a következő ablak melybe két mező van. A kezdés időpontja.pl 13:31 És a kezdés dátuma.Pl 2011.05.06 Ezután tovább gomb. Megjelenik majd három mező. Az elsőben benne lesz a számítógép felhasználója, az úgy jó(persze annak a fióknak a neve kell hogy szerepeljen a perjel végén amelyikben akarod hogy a film lefusson.PL. Számítógép-ALFA71Rendszergazda). A másik két mezőbe a fiók jelszavát kell beírnod. Ha nincs akkor hagyd úgy.Vagy csinálsz jelszót és azt írod be, Tovább gomb majd bejelölöd de nem muszáj csak ha extrákat akarsz"Az elem speciális beállításainak megnyitása, amikor a befejezés gomra kattintok." négyzetet. Majd Befejezés gomb és megjelenik egy új ablak fent három fülel. Itt további beállításokat módosíthatsz vagy adhatsz meg például a beállítások fülnél alul van 3 rublika az energiagazdálkodásnál. Ajánlom figyelmedbe ha az ismerősödnek laptopja van. Ha kész le okézod és a feladat készen is van. Tesztelve, teljes siker! Sok sikert! Ha valami segítség kell még nyugodtan írj. Üdvözlettel: alteran95 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
entryy Posted Április 6, 2012 Author Share Posted Április 6, 2012 Köszönöm szépen a segítséget, és a részletes leírást! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alteran95 Posted Április 7, 2012 Share Posted Április 7, 2012 Szívesen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts