Dann Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 hi all! Szerintetek melyik az a nyelv, amit érdemes elkedzeni, tanulni? Én most akarok valamit. Delphin, .Net en, Javan gondolkozom, de végülis mindenre nyitott vagyok... Sztetek mit érdemes? Mi az amit keresnek az állást kinálók? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 Delphi szentem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 C, C++, Java, C# A Delphit nem érdemes már erőltetni. Ma már talán kenyérpirítóra is van gcc fordító. C és C++ mindenképpen. Webes dolgokhoz PHP, Asp.net vagy Java servletek. Webes kliensoldalnál pedig egyértelműen JavaScript (és XML-lel kiegészítve az AJAX-os technikák). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dann Posted Május 2, 2007 Author Share Posted Május 2, 2007 Épp ma beszéltem egy haverommal, és ő is et mondta Delphi nagyon jo, meg sok mindenre használhato, de a cégek inkább a javat keresik?! Meg a .Net kezd feléledni...Bár Delphi első benyomsára nekem jobban tetszett, mert nagyon hasonlit VB re, dehát, nem kaphat meg mindnet az ember C++ t nem tudtam hogy keresett, azt a nyelvet isemerem, nem sokban tér el javatól Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kádávid Posted Május 2, 2007 Share Posted Május 2, 2007 Hát a leghasznosabb ami a szádba van... Amúgy C++ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csabeee17 Posted Május 14, 2007 Share Posted Május 14, 2007 C++ a leghasznosabb... De a PHP is elég fontos hiszen profi weboldalaknál elengedhetetlen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
seekoly Posted Május 25, 2007 Share Posted Május 25, 2007 akkor egyik nyelvben sem programozhattál pár óránál többet! - Ha számítás igényes programokat akarsz írni akkor: ASM, C - Ha ezek mellett fontos a prg grafikai megjelenése, akkor vmelyik C++ (MVC/MFC), de ezek szerepét egyre inkább át fogja venni a C# - Ha játékokat akarsz tervezni akkor egyértelműen C++ plusz opengl v. directx - Ha erősen platformfüggetlen prg-okat akarsz írni akkor java - ésatöbbi, ésatöbbi... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsolti Posted Május 25, 2007 Share Posted Május 25, 2007 Természetesen a Magyar a leghaszosabb nyelv. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Május 26, 2007 Share Posted Május 26, 2007 Hányan beszélik a magyart a világba? És pl a Pascal, C# ?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Május 29, 2007 Share Posted Május 29, 2007 ha játékot akarok csinálni, akkor c++? és hogy lesz abból 3d? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted Május 29, 2007 Share Posted Május 29, 2007 Hányan beszélik a magyart a világba? És pl a Pascal, C# ?? Ne bántsátok már nem olvasta el a szerző commentjét Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Május 29, 2007 Share Posted Május 29, 2007 ha játékot akarok csinálni, akkor c++? aki tudja szóljon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Május 30, 2007 Share Posted Május 30, 2007 Milyen játékor akarsz csinálni? Lehet akár Pascalba is! OpenGL, 2D stb... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Május 30, 2007 Share Posted Május 30, 2007 hááát én olyan tps/fps 3d-s játékot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Június 28, 2007 Share Posted Június 28, 2007 Háát 2D-be dolgozok én, de már ott rohadt sokat kell számolni akkor 3D-be... Ha annyira érdekel tanuld meg a Pascal alapjait és a Freepascalhoz töltsd le a OpenGL unitokat és tanuld meg használni! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotM Posted Július 3, 2007 Share Posted Július 3, 2007 Olvasgatva az álláshirdetéseket, úgy látom, hogy most a Java megy nagyon-nagyon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 No meg a C++... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotM Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 No igen, de hát az mindig keresett nyelv, szóval azért nem említettem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 Háát 2D-be dolgozok én... milyen programozási nyelvben? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 Én Pascalba, most készül egy elég kezdetleges játékom... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopekicsigo Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Nos ha mindenképp elindulsz a 3d terén akkor kezd az Open Gl-lel. Ez elérhető C++-ból meg Freepascalból. De azé ennél van komolyabb is a Directx. Ez csak C++-ból érhető el. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 DirectX egyszerűbb, de erőforrásigényes. Nem véletlen, hogy az igazán jó programozók (John Carmack-kal az élen ) inkább OpenGL-t használnak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Július 6, 2007 Share Posted Július 6, 2007 De először az alapokat kéne neki megtanulni és nem egyből OpenGL... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopekicsigo Posted Július 6, 2007 Share Posted Július 6, 2007 A Directx több lehetőséget biztosít... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Július 7, 2007 Share Posted Július 7, 2007 Igen, de már mondtam, hogy azt is meg kell tanulni. És az alapokat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Július 7, 2007 Share Posted Július 7, 2007 hááát vettem ilyen c++-os könyvet +directx de naon nehéznek tűnt.... a c++ még csakcsak... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Július 7, 2007 Share Posted Július 7, 2007 Először nem lenne elég neked a sima ANSI C ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mioline Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Szerintem felesleges időpazarlás lenne C-vel kezdeni. Jó, tudom: a C++ a C nyelv utódja, elődjének szintaktikáját 90%-ban átvette... De a C egy olyan elterjedt programozási technikát, szemléletet, tervezési módot nem támogat, amit az állás kínálók is gyakran már a hírdetésekben kikötnek: nagy tapasztalat objektum orientált programozásban, tervezésben. Én azt mondom, ha fontos a nagy fokú platformfüggetlenség, akkor JAVA. Ha sebességkritikus programokat akarsz írni, akkor pedig C++ (bár ez utóbbi is mehetne a platformfüggetlen kategóriába, hiszen szinte minden operációs rendszerre lehet vele fejleszteni, igaz, az esetek nagy részében a forráskódon kell egy keveset módosítani). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Azért erősen ajánlott a C kezdőknek. Nem kell rögtön objektum orientált programozással kezdeni. A JAVA jó tanító nyelv, mint anno a Pascal volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Kíváncsi vagyok, hány programozó lesz abból aki először C-t tanult... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts