sOnt Posted Március 10, 2010 Share Posted Március 10, 2010 Csak uygebár külön particióra rakd. Nekem az első telepítés mikor még máshogy nézett ki az ubuntu telepítője ráraktam a windowsra és csodálkoztam miért nem tudok választani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpapa9 Posted Március 12, 2010 Share Posted Március 12, 2010 És ezt ugynígy meglehet csinállni a FreeBSD 8-al is ... szerverhez kell ??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Március 28, 2010 Share Posted Március 28, 2010 Próbáltátok már az új 10.04-et? Szvsz nagyon jó lett. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1519 Posted Április 5, 2010 Share Posted Április 5, 2010 Szerintem is.. : ) Amúgy nem tud valaki QBASIC (programozási nyelv), programot Ubuntura? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Április 6, 2010 Share Posted Április 6, 2010 Nem próbáltam még a 10.04-et de nagy reményeket fűzök hozzá. Csak jókat hallottam róla és már tavaly is állították, hogy nagyságrendekkel stabilabb lesz mint az eddigiek (bár ezt nem értem mert eddig is a legstabilabb volt) Szóval 22 nap és Ubi újratelepítés lesz Szer.: Nos leszedtem egy külföldi oldalról az i386-os iso-t feltettem virtualbox-al. Első észrevétel :állati gyors:P Első kérdés: hogy lehet visszatenni jobb oldalra az ablakkezelő 3 elemet (bezárás, méretezés, minimalizálás) mert engem nagyon idegesít bal oldalt. Második kérdés: Csak nekem nem talál meghajtódrivert vagy másnak sem (nvidia 9600gt)? Egyenlőre ennyi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Április 6, 2010 Share Posted Április 6, 2010 Na akkor egy kis meglepi ha már Ubuntu topic: Hogy mindenki tudja hol járunk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Április 8, 2010 Share Posted Április 8, 2010 Ubuntu Tweak-el az ablakkezelő körül tudod átrakni right-ra, vagy beírod gogliba, hogy "ubuntu 10.04 window control right" idézőjelek nélkül és rögtön az első pár találat. Ami ennél stabilabb az a debian. Még így a bétában vannak olyanok, hogy programok csak úgy random megadják magukat. legtöbbször a memenu. Driverekkel nem volt gond. Vid karim (hd 3850) egyből felismerte tökéletesen. Eddig mindig sz*rakodnom kellett vele. Elég sokminden van még ami hiányzik a rendszerből, de majd talán a 10.10... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Április 8, 2010 Share Posted Április 8, 2010 Ubuntu Tweak jó megoldás köszi. Esetleg a driver fel-nem ismerése lehet a virtualbox miatt? Mivel azon fut a 10.04. Elég sok mindent kihagytak belőle? Ezt kicsit kifejtenéd? Érdekelne a véleményed mint régóta linuxot használó user. Én a multimédia részlegével vagyok kicsit elégedetlen. Egyébként szerintem mindenben ráver nagyobb riválisára még úgy is, hogy Windows-ra írnak minden programot elsősorban...de előbb utóbb ez is változni fog Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Április 8, 2010 Share Posted Április 8, 2010 Ha élesként telepited fel valószínűleg találsz majd hozzá normális drivert, ha nem akkor még mindig ott van a restricted, ha az sem megy biztosan találsz majd leírást neten. Hogy mit hagytak ki ami jó lett volna? Olvasgass itt és szavazz! Rengeteg jó ötlet van, reméljük a jobbak minél hamarabb megvalósulnak. http://brainstorm.ubuntu.com/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Április 8, 2010 Share Posted Április 8, 2010 Hónap végén mikor kijön a végleges változat úgyis felteszem szűzen nem update-elem az előzőt. A leírásokat illetően nem lesz gond., google jóbarátom megértjük egymást Ez az oldal érdekes. Köszi hogy megosztottad Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Április 9, 2010 Share Posted Április 9, 2010 Tegnap megjelent a Beta 2 és ma pedig új könyvtár ikonokat kaptunk. Szebbek lettek mint voltak de annyira nem nagy különbség. Amúgy is lehet váltani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Április 29, 2010 Share Posted Április 29, 2010 Megjelent az Ubuntu 10.04 Lucid Lynx végleges verziója. ubuntu.hu oldalról bárki letöltheti (ha lehet torrentet használjatok a szerverek terhelésének elkerülése érdekében) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_1031 Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 Sziasztok! Valaki elmondaná nekem konyha nyelven hogy tudok flash playert beállítani firefox alatt (youtube végett)? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gehenna Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 ubuntu software center ott a keresoben adobe flash, remelem segitettem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_1031 Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 Sajnos nem. 64 bites linuxom van, azon megoldható egyáltalán? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 Megoldható, csak kicsit komplikáltabb mint x86-on. Vannak egyébként alternatívák, synapticban biztosan megtaláod. http://nxadm.wordpress.com/2009/04/26/install-64-bit-adobe-flash-player-on-ubuntu-904/ Ez ugyan 9.04, de újabbakra is ugyanez a módszer. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_1031 Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 Felraktam a szoftverközpontból. Youtube videókba nem enged belepörgetni, ráadásúl full screenben sem megy. Más: Linux hogyan teljesít laptopon üzemidőt tekintve? Nekem gyorsan merül a laptop, winhez képest elég gyorsan. Oké, hogy megy a wifi, de mondjuk fényerőt sem engedi levenni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 daniel_1031: 64bites Linux-szal spk bajod lesz, a flash és egyéb pár dolog sosem fog rajta rendesen működni ezt most elkönyvelheted. Én inkább azt ajánlom hogy tegyél fel egy 32biteset. Pont most jött ki a legújabb. Utána synapticban "ubuntu-restricted-extras" , ebben minden benne van ami codeceket illeti meg flash-es dolgokat. A gépet meg azért eszi szerintem ilyen gyorsan mivel a 64bites helyből sokkal több memóriával dolgozik, mint a 32bites. Egyébként nincs értelme a 64bitesnek, nem gyorsabb és csak nagyobb az erőforrás-igénye. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_1031 Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 Értem. Hogy tudok legegyszerűbben át állni 32 bitesre? Csak mert épp most lőttem be szájízem szerint a dolgokat. Vagy uninstall 64, download&install 32? nem lehet egyszerűbben? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 Hát nem lehet "egyszerűbben átállni, mert teljesen más a 2 rendszer felépítése. Ilyen disztrófrissítés 32bitesre fem létezik ha ilyesmire gondoltál. Uninstall és`download&install a te szavaiddal élve. De nem fogod megbánni biztos vagyok zenne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_1031 Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 Ismer valaki olyan e-mail kliens, ami automatice lekérdezi az e-mail fiókot és jelez a tálcán ha érkezett új levél? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Május 3, 2010 Share Posted Május 3, 2010 Persze. GMailhez is van értesítő. Ubuntu Szoftverközpontból le is tölthető és működik is rendesen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_1031 Posted Május 3, 2010 Share Posted Május 3, 2010 Köszi. A firefox fejlécét meg a témáját átlátszóvá lehet tenni valahogy? Ha igen, hogyan? Kerestem firefox kiegészítőt de épp az ami nekem kellene nem kompatibilis a linuxal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gehenna Posted Május 3, 2010 Share Posted Május 3, 2010 na akkor enis kerdeznek egy dolgot, 10.04 re attertem a minap, minden szuperul mukodik kiveve a weboldalak betoltesi sebesseget. valaki valami otlet h mitol lehet. minden mas gyors, speedtest is jo, de az oldalakat megis 2 perc vagy tobb ido alatt tolti be. (egy elegedett linux user) meg egy dolog, puppy linuxra letezik olyan progi amivel msnezni lehet rajta? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Május 3, 2010 Share Posted Május 3, 2010 puppy linuxos részhez nem tudok hozzászólni de biztos van rá. az ubuntus böngészéshez meg kérdeznék. milyen böngészőt használsz? ha firefoxot akkor nem tudom miért lehet ilyen lassú mert bizonyított tény hogy böngészésben is gyorsabb a linux mint a win. ha mást használsz térj át firefox-ra. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_1031 Posted Május 3, 2010 Share Posted Május 3, 2010 Segítsen nekem valaki. Tegnap legalább éjfélig neteztem linuxon. Wifivel simám csatlakozott, wifi radar progit használtam. Ma reggel is simán. Bementem egy könyvtárba, hát persze hogy nem ment. Oké, át egy netcaféba, ott sem ment, ráadásúl ki sem hozta a netcafé wifi-jét, pedig biztos hogy volt. Itthon kipróbáltam, a wifimet elmentette, tehát kihozza a listán, de nem látja a jelerőséget és csatlakozni sem tudott. Ilyenkor mivan....Firefox nincs kapcsolat nélküli módban...... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gehenna Posted Május 4, 2010 Share Posted Május 4, 2010 ujabb problema product: Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller [8086:2592] vendor: Intel Corporation [8086] bus info: pci@0000:00:02.0 version: 03 width: 32 bits clock: 33MHz capabilities: bus mastering, PCI capabilities listing, extension ROM configuration: driver: i915 latency: 0 resources: irq: 16 memory: d0800000-d087ffff ioport: 5000(size=8) memory: c0000000-cfffffff(prefetchable) memory: d0880000-d08bffff ezen a laptopon ilyen videokartya van, ehhez kellene nekem linux driver Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Május 4, 2010 Share Posted Május 4, 2010 Próbáld meg a Rendszer-->Adminisztráció-->Eszközmeghajtók résznél, hogy milyen lehetőségeket ad ki. Amelyik mögött ott lesz az (ajánlott) felirat vagy (current) felirat azt kell feltenned. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_1031 Posted Május 4, 2010 Share Posted Május 4, 2010 Amugy az lehet, hogy mivel 2 partícióra van osztva a merevlemezem, a D-n vannak a multimédiáim, és erre raktam rá a linuxot, linux alatt nem látom a cuccaim, tehát akkor legyen 3 partíció?... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiger105 Posted Május 4, 2010 Share Posted Május 4, 2010 Én nem akarlak elkeseríteni de ha 2 partíciód van és abból a 2.on van az Ubuntu, akkor azon a cuccaid már csak VOLTAK... Remélem nem arra telepítetted rá az Ubuntut amin a médiáid vannak mert akkor azokat már csúnyán bebuktad Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts