matee100 Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 (edited) Mindíg is nagy Ubuntu rajongó voltam, annak ellenére, hogy nagy windows fan is vagyok. Eddíg minden Ubuntu verzió pozitív csalódásokat rejtett számomra, mindíg sokáig használtam. Az Ubuntu 7.04-et feltelepítve nem tapasztalunk szinte semmi újdonságot, igazán megkaphatta volna inkább a 6.20-as verziószámot szerintem. Magyar nyelvi csomaggal telepítettem, ennek ellenére alig van benne magyar (a 6.xx szériában pedig minden magyar volt). Ami nagyon kiábrándító volt, hogy nem tudtam a TV kártyát beüzemelni (illetve igen, csak a programok, amikkel próbáltam vagy hibásak vagy nem indulnak). A másik szembetűnő probléma, hogy a terminál "leépült". Az előző verziókban sokkal egyszerűbben lehetett kezelni a terminált, valamint felhasználói módból is könnyen lehetett root terminált indítani, de itt NEM. Összegezve: a 7.04-ás verzió számomra nagy csalódás volt. Módosította Július 9, 2008 Gabi89 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicK Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 nezőpont kérdése. felszínes plusz szolgáltatás, hogy itt már működik a beryl elsőre, nem kell fájlokat szerkesztgetni. + van ez az asztali effektusok opció is. egyetlen bajom van vele, hogy egyszerűen nem tudom belőni alatta a hangot. Realtek High Definition Audio vezérlő van a laptopban, de egyszerűen nem hajlandó megszólalni. minden hiba nélkül feláll a rendszer, ott van a hang ikon is az óra mellett, reagál a laptop Fn + hangvezérlő billentyűire, de hang az nincs. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee100 Posted Május 1, 2007 Author Share Posted Május 1, 2007 Nekem hang az ment minden gond nélkül. Az eddíg még csak UHU 1.2 alatt nem ment. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicK Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 abban egyetértek, hogy ekkora verziószám-ugrás tényleg felesleges volt. a nyelvvel kapcsolatban: nekem ez működik rendesen. csak elenyésző mennyiségű angol üzenettel találkoztam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 A verziószám a megjelenéshez kötődik és nem a fejlesztések mennyiségéhez: A verziók félévente jelennek meg, a kiadási dátum jelzi a verziót (4.10 → 2004.10.20). 7.04 = 2007. április Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nekim Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 valaki segítes plz másodjára csinálja velem az ubuntu bootmanager-be kiválasztom hogy Ubuntu és elkezd boot-olni de aztán semmi csak ez: _ promt és villog ha másikat választom akkor bebootol de a felhasználónév+jelszó-nál nem enged tovább beírom és újra kéri és újra és újra... csak annyit csináltam hogy 1szer erőszakosan állítottam le semmi driver meg más 1szer már volt ilyen akko újra telepítettem de mos nincs kedvem help lécci Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Busmann Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 1 hete van Ubuntum. Elötte soha semmi linux nem volt Uhogy most még görcsölök ezerrel.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmex Posted Május 9, 2007 Share Posted Május 9, 2007 Kérj segítséget az ubuntu.hu-n. Vagy nzd át a régi fórumukat a www.ubuntulinux.hu/forum -on, asszem, már volt valakinek ilyen baja. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
automi Posted Május 20, 2007 Share Posted Május 20, 2007 Én feltelepíttem az első ubuntu disztribúciómat jelen estben a 7.04-est és a firefox nem fut rajta! Megnyitom és nem csinál semmit sem. Ha beírom a terminálba hogy firefox akkor sem csinál semmit sem. Alapból van rajta másik böngésző is, a neve most nem jut eszembe. De az el is indul de ha beírok egy webcímet és megnyomom az entert egyszerűen bezáródik a program. Sajnos ez nagyon elszomorított és elvette a kedvemet a linuxtól. Amúgy ha live-ba használom akkor is ugyanez a szituáció van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris7topher Posted Május 20, 2007 Share Posted Május 20, 2007 Nekem az FF gond nélkül futtot VMware Ubuntu Feisty-n. Nem lehet, hogy sérült a lemezképed? Esetleg töltsd le újra.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josh87 Posted Május 20, 2007 Share Posted Május 20, 2007 Hi! Ma próbáltam volna feltelepíteni az ubuntu 7.04-ás verzióját. Most próbáltam életemben először Linuxot telepíteni. Eddig csak windowst használtam. Amikor kiválasztom a Start or install Ubuntu lehetőséget, akkor elindul, de egyből utánna kiír valamit (nem igazán tudtam elolvasni hogy mit), a kernel-ről talán. És a képernyő teljesen elsötétül, a cd-ről sem tölt utánna. És a gépet ezek után csak resetelni lehet. Miért csinálhatja ezt? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Május 20, 2007 Share Posted Május 20, 2007 Pedig hibaüzenet nélkül csak találgatni lehet. Próbáld meg kideríteni, hogy mi az. Elsőre a legvalószínűbbnek valamilyen hardverhiba tűnik, pl hibás memória. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josh87 Posted Május 21, 2007 Share Posted Május 21, 2007 Nem tudom mi lehet vele a probléma. Mert letöltöttem az openSUSE 10.2-őt és annak a telepítője minden gond nélkül elindult. Igaz még nem telepítettem fel csak próba képpen elindítottam. De remélem ezzel már nem lesz semmi gondom a továbbiakban. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee100 Posted Május 22, 2007 Author Share Posted Május 22, 2007 Azzal szerintem nem lesz gondod. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traubisoda Posted Május 25, 2007 Share Posted Május 25, 2007 nekem feisty gondnélkül működik, most tettem fel pár napja a Studio változatot amiből cska a live cd funkciót hiáyoltam eddig semm ibajom nincs vele, gondnélkül fut pedig ezelőtt nem használtam linuxot csak futólag, szal széosztottam ubuntu cdket haverok között mindenkinek működik tökéletesen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oref Posted Június 9, 2007 Share Posted Június 9, 2007 (edited) nekem is tökéletesen ment, csak a beryl nem működik, mert nem támogatja a vidkarimat MSI ATi RADEON 1650XT T2D256EZ tipusú... ha tudtok pls segítsetek. Nagy linux függő lennék ha ez menne XGL és BERYL powa csak az a hülye OpenGL.... kellene 3d-s gyorsítás.... Módosította Június 17, 2007 NicK Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Június 9, 2007 Share Posted Június 9, 2007 Google a barátod: http://wiki.hup.hu/index.php/ATI_Driver_Ubuntu_Linuxon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traubisoda Posted Június 25, 2007 Share Posted Június 25, 2007 áhh ati drivert nem szabad feltenni nekem hazavágja a 3d desktopomat ahogy kell nekem se xgl se driver megy minden rendesen gamek is futnak ahogy kell de ati driverre írja is h nem támogatott Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter315 Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Sziasztok. Esetleg programok, témák telepítésében tudtok segíteni? Ezen oldalon leírtakat követtem de mégsem sikerült semmit feltennem vagyis nem tudom felment-e "http://www.monkeyblog.org/ubuntu/installing/hungarian/" A synaptikban azt jelöli, hogy telepítve van azt -hiszem- de az alkalmazások közt nem látom leírnátok pontosan,lépésről lépésre hogyan kell telepíteni? Előre is köszönöm a segítséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
petike4ever Posted Július 12, 2007 Share Posted Július 12, 2007 nekem eredeti ubuntu 7.04 van és kipróbáltam live rendszerként, és magyar volt, tetszett is, a hangkarimat ismerte szal számomra pozitív benyomást keltett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Július 12, 2007 Share Posted Július 12, 2007 áhh ati drivert nem szabad feltenni nekem hazavágja a 3d desktopomat ahogy kell nekem se xgl se driver megy minden rendesen gamek is futnak ahogy kell de ati driverre írja is h nem támogatott Milyen gamek futnak?? Mert én alapvetően azért nem térek át Linuxra mert a gamek nem nagyon futnak... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
petike4ever Posted Július 13, 2007 Share Posted Július 13, 2007 fut egypár azon is A beépítettek xD Neem amúgy vannak játékoldalak ahol kifejezetten linuxra tettek fel jó játékokat. sajna egyet se tudok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Július 15, 2007 Share Posted Július 15, 2007 Pl UT, Quake, Doom. Mindháromnak van natív linuxos verziója, de egy rakás más játékot is el lehet indítani WINE-vel vagy Cedegával. http://appdb.winehq.org/appbrowse.php?catId=0 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColdFly Posted Július 29, 2007 Share Posted Július 29, 2007 lehet próbálkozni, de átkozottul akadnak a wines játékok linuxon bármilyen emulátorral... Én megoldottam a dolgot: 250 gigának marad winfos, 120 a kubuntu és még 120 a mobil rack Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
urbindavid Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 én egyszerűen nem tudtam rootba lépni nem tudom hgoy mi volt agond sőt még videót sem akart lejtászani pedig minden volt kodek meg minden... na mind1 aztán vissza a régi ubuntura és ott már jó volt minden Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 Minek root módba lépni? Nem elég ha root jogokkal futtatsz pár alkalmazást? su programneve és ha kéri, beírod a jelszavadat. Kodekek helyett meg VLC Player és nincs több gond Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJPizsi Posted Szeptember 4, 2007 Share Posted Szeptember 4, 2007 Nekem realtek AC'97es hangkarim van,és majd most akarok linuxot,volt már live cdm,de akkor nem akart megmukkanni valaki tudna erre a problémára segítséget? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Szeptember 4, 2007 Share Posted Szeptember 4, 2007 Ubuntu 7.04 alatt minden állítgatás nélkül ment az összes hangkártyám: integrált ac97-es szutyok, Creative SB128, TerraTec Aureon. Mp3 kodekek licenszproblémák miatt nem minden disztribúcióban vannak, de amikor először megnyitottam egy mp3 fáljt a Totem lejátszóval, akkor letöltötte (válaszd azt, amelyiknél a legtöbb csillag van). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortex Posted Szeptember 6, 2007 Share Posted Szeptember 6, 2007 nekem egy olyan kérdésem lenne, h elkezdtem telepíteni a 7.04-et virtual pc-re, de a telepítő csak graphic safe mode-ban indul el, ami még hagyján is, viszont ami a nagyobb baj, h nem érzékeli az egeret. van vmi ötletetek mi lehet a gáz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Szeptember 6, 2007 Share Posted Szeptember 6, 2007 Ismert bug az Ubuntu 7.04 és a Virtual PC közt, de nincs rá még rendes megoldás. Próbálkozz korábbi Ubuntuval (azt írták, hogy a 6.06 gond nélkül megy) vagy VMWare-rel a Virtual PC helyett. Félmegoldás (numpadot egérként használni): http://arcanecode.wordpress.com/2007/04/25/ubuntu-704-and-virtual-pc-2007-mouse-issue-workaround-sort-of/ Szerk.: van megoldás, töltsd le ezt a fájlt és futtasd: http://launchpadlibrarian.net/7583925/unsupported-patch-for-87262.sh Ha nem sikerül az Applications menüt megnyitni billentyűzettel, akkor ctrl + alt + f1-gyel válts konzolra, jelentkezz be. Írd be a következőket: wget http://launchpadlibrarian.net/7583925/unsupported-patch-for-87262.sh chmod 777 unsupported-patch-for-87262.sh ./unsupported-patch-for-87262.sh Amikor kéri a jelszavadat, add meg, reboot és kész, elvileg működnie kell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts