asbi Posted Március 22, 2009 Share Posted Március 22, 2009 nem tudni, valószínűleg igen. az fw-ben is benne van elvileg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Március 27, 2009 Share Posted Március 27, 2009 csak azt sajnálom hogy a touch-ot nem lehet ingyen frissíteni...bár nekem a 2.2.1-es szoftver sem megy fel rá valamiért. Lehet megpróbálom majd holnap is. bedugom az ipodot ,utána feljön az itunes és először egy ablakban megkérdezi hogy a 2.2.1-es szoftvert le akarom tölteni vagy töltse és rakja is fel vagy semmit ne csináljon. Rámegyek hogy töltse le és telepítse,utána letölti a 277mb-ot és feldob egy hibaüzenetet. "There was a problem downloading the ipod software for the ipod "ipod". The network connection timed out.Make sure your network settings are correct and your network connection is active,or try again later." Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Március 28, 2009 Share Posted Március 28, 2009 Akkor töltsd le a lenti oldalról a 2.2.1-et (van 1G-hez is meg 2G-hez is), majd shift lenyomása mellett kattints a restore/update gombra, és tallózd be a firmware fájlt, így menni fog elviekben. http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Március 29, 2009 Share Posted Március 29, 2009 Így most sikerült . Köszi a segítséget nem értem mi baja lehetett de már mindegy . Annyira sokat mondjuk nem számít ,nem úgy mint pl a 3.0-ás szoftver... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Március 29, 2009 Share Posted Március 29, 2009 Nincs mit. A 3.0 BETA, egy nagy nulla.. Feltettem, egyrészt blokkolja az iTunes-t mert nem vagy developer, így nem enged szinkronizálni. Az egy külön rész, ahogy ki kell játszani (netkapcsolat bontása, vagy egy kis gyorsaság, ebbe most nem mennék bele.). Másrészt pedig.. Aki felteszi, ne számítson arra hogy két kattintással vissza is tudná tenni a 2.2.1-et, vagy korábbit. Miért? Mert a nem csak a szinkronizációt blokkolja, hanem a downgrade-et is, bizonyám! Letiltja az iTunes-ban a DFU módot, így az iPod csak recovery módba kerül, DFU-ba nem, tehát a restore semmiképp sem sikerül. Zsepi mutatott rá a megoldásra, hogy előbb manuálisan kell DFU módba rakni, és csak utána szabad rádugni az iTunes-ra, mert így nem látja a firmware verziót, és engedi a downgrade-et, a fent említett shift+restore-os módszerrel.. Ravasz ez az Apple, de az apróságokra nem figyelnek, könnyen ki lehet játszani ezeket a lock-okat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Március 29, 2009 Share Posted Március 29, 2009 hát én így nem szórakozgatok ipoddal ,fel sincs törve. Csak az nem tettszik ,hogy az iphone-t majd ingyen lehet frissíteni ,az ipodot viszont állítólag nem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted Március 31, 2009 Share Posted Március 31, 2009 polip14: nem szórakozgatás, kihasználjuk a tágabb lehetőségeket ;) Amúgy azt ne hidd, hogy nem lesz ingyen 3.0-ás szoftver a touchosoknak... Csak idő kérdése. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobilzzone Posted Április 22, 2009 Share Posted Április 22, 2009 Ingyen.. nem ingyen.. marhára mindegy, egy nap múlva a kiadás után tele lesz vele a net.. Ravasz ez az Apple, de az apróságokra nem figyelnek, könnyen ki lehet játszani ezeket a lock-okat. Valamilyen módon nekik is meg kell csinálni. Meg gondolom azért teljesen nem is akarják megszűntetni a downgrade lehetőségét. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Április 22, 2009 Share Posted Április 22, 2009 hát nemtom sztem az ipodTouch felesleges lehet csak éngodolom így az apple termékei számítógépekben jók de az Iponokér megaz Ipodokér nemrajongok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobilzzone Posted Április 23, 2009 Share Posted Április 23, 2009 A legtöbb ember ellenkezőleg van ezzel, először ipod vagy iphone, mert arról többet hallani, aztán mikor rájön hogy az apple egy számítástechnikai cég eredetileg, akkor kezdik el megnézegetni/felfedezni a mac-eket is, és rájönnek hogy lehet kéne egy ilyen is... Minden apple cucc jó, mellesleg az eladásaik nagyobb részét az ipodok (és mostmár az iphoneok is) teszik ki. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
little rocker 93 Posted Április 24, 2009 Share Posted Április 24, 2009 csak sajnos az áraik nem pont a magyar pénztárcához vannak szabva. =/ filózok, hogy HTC touch diamond vs. iphone. tudásban mind a kettő ottvan. talán multimédiás szempontból jobb az apple. tanácstalannak lenni rossz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TranceMarci Posted Április 25, 2009 Share Posted Április 25, 2009 Pont tegnap kezelhettem egy iPhone-t, és nem rossz, csak kicsit bonyolult, meg szinte érintőképernyős minden menüpont, de nagyon jó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobilzzone Posted Április 25, 2009 Share Posted Április 25, 2009 @little rocker 93: most nem azért de szerintem tényleg az iphone. telefonnak pda-nak, navigációnak meg mindennek jó, és ez a leggyorsabban fejlődő platform, szinte minden program amit el lehet képzelni, elérhető rá. (márciusban érte el a programok száma az app store-ban a 25000-ret.) ráadásul stabil, gyors, nem lagosak az efektek benne stb.. és az árakról... eredetileg az apple is csak annyit kér a termékeiért, amennyit az igazából megérnek, csak mivel itthon nincs hivatalos apple store, csak viszonteladó, ezért még meg kell fizetni a plusz postát mire lejön ide, meg maga a viszonteladó is hogy keressen rajta, rátesz valamennyit. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bashful Posted Április 30, 2009 Share Posted Április 30, 2009 Sziasztok ! Tegnap kaptam egy 3G iPhone-t és teljesen szüz a gép, és nem független, a kérdésem , az lenne , hogy érdemes lenne kiüttetni ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Május 1, 2009 Share Posted Május 1, 2009 Ha nem értesz hozzá, szerintem hagyd. Könnyen el lehet rontani örökre, ha a baseband-et nem jól rakod fel. Bízd tapasztalt szakemberre! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bashful Posted Május 2, 2009 Share Posted Május 2, 2009 okés , és tudtok , valahol olyan helyet ahol ezt megcsinálják ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Május 2, 2009 Share Posted Május 2, 2009 Több weboldal is foglalkozik szoftveres módosítással, a legmegbízhatóbb a szifon.com a Te esetedben. Az iTouch.hu is foglalkozik ilyennel, csak ők kifejezetten iPodokat jailbreak-elnek. Az iPhone függetlenítése és feltörése kicsit bonyolultabb ennél. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobilzzone Posted Május 3, 2009 Share Posted Május 3, 2009 Mellesleg csak cydiából fel kell tenni a yellowsn0w-t és kész.. ki van sütve. Nincs itt baseband-al szórakozás. 1: Frissítés 2.2-re iTunes-al 2: Quickpwn-al aktiválni meg cydiát feltenni 3: yellowsn0w source-t hozzáadni a cydiában http://apt9.yellowsn0w.com/ 4: yellowsnow telepít, újraindul és kisüt. KÉSZ. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Május 10, 2009 Share Posted Május 10, 2009 iPod Touch 1st gen OS 3.0 beta 5 (7A312g) teszt - írta: Piero ( 2009. május 8. ) Május 6-án megjelent az iPhoneOS 3.0 BETA 5 változat, amely az iPhoneOS 3.0 beta 5 (7A312g) nevet viseli. Első dolgom volt, hogy feltegyem, és kipróbáljam, mert a legutolsó BETA változat, amit teszteltem, az a legelső volt. Mint tudjuk, az pedig tele volt hibával, rengetegszer crashelt, szinte használhatatlan volt a lassulások és fagyások miatt. Lehet azért, mert nem követtem igazán a fejlődést, de a BETA 5 már lényegesen gyorsabb, egy óra piszkálás után sem crashelt és fagyott le. Mivel még új, két napos a firmware, így jailbreak nincs rá, tehát a szűz szoftvert tesztelem. (Mellesleg lehet jobb is, kitudja egy jailbreak mennyire tenné instabillá.) Olyan apróságokra fogok inkább hangsúlyt fektetni, amelyeket a korábbi tesztekben nem nagyon írtak le. Kezdésként itt az első kép, amolyan bizonyítékként szolgálva: Korábban az iPhone-okban volt jellemző a soron következő lehetőség, a Home gomb funkcióját határozhattuk meg. Több alkalmazás közül válaszhattunk. Ez elérhetővé vált mostmár az iPod felhasználóknak is, azonban csak három lehetőség közül válaszhatunk: Home screen-hez görgetés, a Spotlight, valamint a jól megszokott iPod. Ez utóbbinál kiválaszthatjuk, hogy a kis vezérlőrublikát hozza be, vagy egyből magát az alkalmazást (amelynek a neve MobileMusicPlayer.app a firmware-ben, de ez csak érdekesség). A legalsó menü is újítás szüleménye, ezen belül határozhatjuk meg a Spotlight (kereső) alkalmazásait, melyekben szeretnénk keresni. Újabb alkalmazásban vált elérhetővé a forgatás (pfúj de csúnya szó eme hasznos funkció kifejezésére), így a Stocks-ban is kihasználhatjuk a gyroscope, vagy másnéven az accelerometer nyújtotta előnyt. A Settings -> Restrictions is átesett egyfajta reformon, korlátozhatjuk a zenék, podcastok, filmek, tv show-k és alkalmazások megjelenítését is, országtól függő besorolás alapján. Ezenkívül megjelent egy újabb lehetőség, a Location-t is levédhetjük. Sosem értettem egyébként ennek a funkciónak az értelmét, mert nálam "csak" annyit eredményezett, hogy eltűntette a védett alkalmazást. Ennek meg semmi értelmét nem láttam, inkább használtam LockDown-t, de ez már megint más tészta. Mint a képeken láthatjátok, csak néhány ország került eddig be a besorolások közé. A Settingben maradtam, és a Safari beállításait nézegettem, egy hibára, illetve esztétikai kivetnivalóra figyeltem fel. Ha a toggle (kapcsolók) mentén húzod az ujjad, tehát ott görgeted az oldalt, akkor úgymond elkezd "reszketni" az egész le-fel. Van ahol meg el is ugrik teljesen máshova. A Store menüpontot már a BETA 4 tesztben írták, erről csak annyit, hogy az accountunkat tekinthetjük meg vele, valamint kijelentkezhetünk manuálisan, így 2 accounttal is használhatjuk az iPod-ot. Azt hiszem, 2.0 fölött megjelent a prev. play/pause next gombokhoz "olvadt" hangerőszabályzó, amelyet lockscreen-en a home gomb kétszeri megnyomásával hozhattunk elő. BETA 4-ben már megjelent, hogy amíg nincs a jack bemenetben fülhallgató, addig a hangerő sem állítható, unlocked állapotban ezt közli is velünk a SpringBoard. Mint már említettem, a BETA 5 még túl új ahhoz, hogy jailbreak legyen hozzá. Azonban a BETA 4 jailbreak-el vigyázzon az, aki aktív SBSettings és WinterBoard fanatikus, ugyanis! A SpringBoard felépítése teljesen más, így ezek az alkalmazások EGYÁLTALÁN NEM működnek, az első reboot/respring után jöhet a restore, mert nem tölt be a SpringBoard. Gondolom így van ez minden olyan alkalmazással (természetesen csak Cydiás), amely használja a SpringBoard-ot. Már sok idő eltelt azóta, hogy bejelentettem, egy óra piszkálás után sem crashelt be semmi. Ez mostanáig is így van, közel két órája még gondom nem volt vele. (17:00-kor kezdtem a tesztet, most pedig 18:41 van) Maga a firmware stabil, és a sebességével sincs gond. Konyhanyelven kifejezve csak ott szaggat nagyon néha, "ahol még nem jártam". Ez azt jelenti, hogy reboot-ok után előfordulhatnak ezek a laggolások, de nem törvényszerű, nekem pl nem igazán volt jellemző 3-4 reboot után sem. Eddig 4 alkalmazás van feltéve, ezek közül a kiemeltek működnek kifogástalanul. (Facebook, Fring, Skype, WiFinder) A Skype betölt, de van amikor kiírja hogy nem támogatja a 3.0-t, de ettől függetlenül van, mikor belép, és használható. A WiFinder egyből kilép, ebben nem vagyok biztos, hogy ingyenes, ergo ez lehet a hiba oka. Összegzésképpen ezeket az alkalmazásokat használhatjuk "elfordítva" is (ami ki van emelve, az újdonság): Safari, Mail, Contacts, Stocks, Calculator, Notes, iPod, Photos A YouTube alkalmazást nem volt lehetőségem kipróbálni, mert a Cannot connect to YouTube felirat fogad, bármit csinálok. Reménykedem benne, hogy ez valami központi hiba, és nem pedig firmware-es kiiktatás eredménye. Enyhe szaggatást észlelek a Spotlight-SpringBoard közötti "úton", de ez nem számottevő. A korábbi, BETA első változatban található Weather.app hibát kijavították. Ez annyi volt, hogy ahova húztam az ujjam a képernyőn, a kis ablak oda mozgott, és egy határozott mozdulattal "ki is lehetett vinni" az iPodból a Weater ablakot. Az általam ikonháborúnak nevezett bug is eltűnt. Ez egy érdekes hiba volt. Mint tudjuk, az iPodban két funkciót tudunk slide-al használni. Az egyik az unlock, a másik pedig a power off. Nos, ha nyomjuk a power gombot, és közben számolunk, a negyedik másodperc előtt egy hajsználnyival pedig unlockolni próbálunk, akkor a home screen-en nem lesznek ikonok, csak a többi oldalon. Azonban ha rendezni próbálnánk őket, akkor egy ikont elég elhúzni, a többivel együtt repkedni fog össze-vissza. Mókás nagyon, csak 3-4 másodperc alatt rendetlenséget csinál. 2.1 fölött van jelen egyébként ez a hiba. Ha a cikket ki szeretnéd tenni valahova, írj előtte egy PM-et! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Június 5, 2009 Share Posted Június 5, 2009 Hali! Valahol olvastam ,hogy hétfőn árulnak el részleteket az új Iphone-ról kíváncsi vagyok hogy a jobb kamerán kívül milyen nagy újdonságok lesznek benne. Ezenkívül a kamerás ipod nano és touch is nagyon érdekel. Viszont 99% hogy nem cserélem le a 2.g-s Ipod touch-om ,mert nem nagyon lehet jó áron eladni ,úgy ,hogy megérje megvenni az újjabbat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Június 5, 2009 Share Posted Június 5, 2009 Itt egy fanmade videó, én nem bánnám azt sem, ha így nézne ki. http://www.youtube.com/watch?v=_KoUFsDVYoI Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ice-w Posted Június 9, 2009 Share Posted Június 9, 2009 ez nagy kam hülyeség ez a video Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Június 9, 2009 Share Posted Június 9, 2009 Akkor olvasd el amit odaírtam, meg a video description-t is. Fanmade. Tudod mi az? Rajongók készítették, tehát biztos hogy nem valódi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted Június 11, 2009 Share Posted Június 11, 2009 Jól van, az észosztás :D No de hoztam nektek 1 érdekességet: http://www.youtube.com/watch?v=T2IMHuZXfl0&feature=related Az Apple a WWDC-re kiállított egy 20 képernyőből álló videofalat, melyen 20000 alkalmazás ikonja látható. Amennyiben letöltenek egy alkalmazást, az ikon villan egyet. (iphonehirek.blogspot.com) Szerintem eszméletlenül ötletes! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tole_dano Posted Július 3, 2009 Share Posted Július 3, 2009 Sziasztok ! Kellene egy kis help nekem , tudnátok ajánlani egy olyan konvertáló programot , ami a feliratos és sima filmeket is normálisan lejátssza, és a mérete sem nő !! Előre is köszönöm a segítséget ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Július 7, 2009 Share Posted Július 7, 2009 Próbáld ki a Videora iPod Touch Convertert, én azt használom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tole_dano Posted Július 30, 2009 Share Posted Július 30, 2009 sziasztok ! Szeretném megkérdezni , hogy az iTunes-ban hol találom meg a hangfelvételeket ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robipapa Posted Augusztus 8, 2009 Share Posted Augusztus 8, 2009 http://www.mobilport.hu/iphone/20090805/varakozason_felul_fogyott_itthon_az_iphone_3gs/ Elég érdekes ahhoz képest, hogy mindenki fikázza és leszólja... <_< Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Augusztus 8, 2009 Share Posted Augusztus 8, 2009 Tudod, javarészt azok fikázzák akik nem tehetik meg hogy ilyet vegyenek, és könnyebb irigykedve fikázódni, mint beletörődni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.bastian7 Posted Augusztus 31, 2009 Share Posted Augusztus 31, 2009 iPhone 3G S-ről érdekelne úgy minden. Érdemes-e megvenni, mik a hibái(ha vannak), hogyan lehet kijavítani? ÉRdemes-e jailbreak-eltetni? ilyesmik. 1szóval mindent. Ja és véleményeket is szívesen olvasnék, mert ha jó akkor lehet, hogy veszek egyet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts