Balu14 Posted Október 22, 2011 Share Posted Október 22, 2011 Sziasztok! A bátyám gépe már egy jó ideje(több hónapja)eléggé hangosan zúgott,krepegett,most az utóbbi napokban pedig mintha egy kicsit füstszagot is lehetett volna érezni a gép felől! Aztán egyik nap bekapcsolnánk és semmi reagálás nem volt! Ez valószínűleg táp hiba lehet,igaz? Vagy esetleg proci?mert ha más romlott volna el,attól még legalább beindulna. Aki tud segíteni,azt megköszönném Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
huskydog17 Posted Október 22, 2011 Share Posted Október 22, 2011 Itt valószínűleg valamely hardver adta be a kulcsot. Kell szerezni egy másik tápegységet, ami hibátlanul működik, megnézed, hogy azzal megy-e a gép és ha igen, akkor tápegységed halt meg. Ez a jobbik eset. Az is előfordulhat, hogy a tápegységed valamit magával rántott. Amúgy azt nem értem, hogy mi a fenéért vártatok eddig? Ha már hangosan elkezd zörögni, már akkor azonnal lépni kell, mert az erős jelzés, hogy a ventinél valami nagy gáz van. Ha elkezd hangoskodni, akkor azonnal alaposan ki kell pucolni a gépet, vagyis el kell távolítani az összes port, majd a ventilátor csapágyát helyrerakni ha erre van lehetőség. Na persze ez utóbbi ideiglenes megoldás. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balu14 Posted Október 24, 2011 Author Share Posted Október 24, 2011 Köszi a választ,hát az az igazság,hogy jogos a kérdésed,csak a bátyámat nem érdekelte igazán,hogy zúg,én meg nem ültem sokat előtte,mert a sajátoméval gépezek:) de majd megnézem egy másik táppal és okosabb leszek;-) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balu14 Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Az a helyzet, hogy most néztem meg egy működő,másik táppal,de nem az lett a gond,szóval elvileg más hardver van ötleted ,hogy mit lehetne kezdeni vele?:Sköszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
huskydog17 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Akkor itt több minden közre játszhat. Meg kell nézni az összes ventilátort. Mindegyiket jó alaposan meg kell tisztítani, majd helyre rakni a csapágyat. Ha minden ventilátor hibátlanul (halkan) megy, akkor már csak a HDD marad. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts