JOCEE1 Posted Október 15, 2011 Share Posted Október 15, 2011 Nos hát elég gyakran fogok írni ide szerintem, de máris a lényegre térek. For ciklussal egy olyan programot kéne megírjak, ami bekéri egy tömbnek az elemeit, mind addig amíg egy nullát nem irok a bemenő értéknek. Ez az amit nm tudok összehozni for ciklussal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Október 15, 2011 Share Posted Október 15, 2011 ezt egy do while ciklussal lehet megoldani, forral elég idétlenül lehetséges csak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hookins Posted Október 20, 2011 Share Posted Október 20, 2011 Hello JOCEE! probléma megoldása: for (i=0; i= 100; i++){ scanf("%d",&n); // bekéri az értéket if (n==0) { // ha a beírt érték 0 akkor break; // break-re kilép a ciklusból } tomb = n; // ha nem nulla akkor beírja a tömbe a megadott értéket } persze a szükséges változókat és a tömböt deklarálod és már működik is. Ha van még kérdés csak nyugodtan. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Október 20, 2011 Share Posted Október 20, 2011 Ez nem hibátlan megoldás, úgy kb 3/5 pontos Feltéve, hogy az a feladat, hogy addig kérjek be, ameddig nem lesz 0, mivan ha én a 106. számnál zárnék? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosztur Posted Október 21, 2011 Share Posted Október 21, 2011 Szerintem sok a 3/5.. for (i=0; i= 100; i++) elég csúnya hiba, bár így minden esetben 0-val zár, de minden számunk a tomb[100]-ba kerül, tehát csak az utolsó (előtti) számunk marad meg helyette for (i=0;; i++) de még mindig meg van a lehetőség arra, hogy kicsi lesz a tömb, tehát for(int i = 0; i < sizeof(tomb)/sizeof(tomb[0]); i++) { scanf("%d",&n); if(n == 0) { break; } tomb[i] = n; } if(n) { // ha az utolsó szám nem nulla -> túllépte a tömb méretét .. // ... } Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Október 21, 2011 Share Posted Október 21, 2011 C vagy C++ nyelvről van szó? C++nál lehet célszerűbb lenne akkor vector-ban tárolni a számokat, C-nél meg realloc-al újrafoglalni a területet, ha túllépjük az adott elemszámot) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1519 Posted Augusztus 6, 2012 Share Posted Augusztus 6, 2012 Hajani, ahogy én látom mindenki vektort használt, csak tomb változóként Egyébként én az utolsó megoldást elfogadom, majdnem megírtam most assemblybe.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Augusztus 6, 2012 Share Posted Augusztus 6, 2012 az std::vector-ra gondoltam (hogy ne csak 100-ig működjön) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts