kunad Posted Szeptember 8, 2011 Share Posted Szeptember 8, 2011 A helyzet a következő: Létezik egy IBM Thinkpad R51, benne a nevezett Intel Extreme Graphics 2 Intel® 82852/82855 Graphics Controller. Most váltottam Windows 7-re, és azóta nem hajlandó felismerni, legalábbis nem müködik, csak szabványos VGA vezérlőként. A drivert nem fogadja el, hiába állítom be, ugyanis újraindításnál ismét illesztőprogramot keres, és VGA vezérlő lesz a vége megint. Az Intel oldalán azt mondják, hogy nem támogatják a win7-et, nem is fogják, mehetek ahová akarok vele, elvileg az xp drivert el kellene fogadnia, de mégsem teszi. Várom az okos ötleteket, mert így eléggé trágyalé a grafikus élmény, amit nyújt, ha még egy szerencsétlen képernyőkímélőt sem tud indítani, mert ahhoz is kell d3d támogatás.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DArK Posted Szeptember 8, 2011 Share Posted Szeptember 8, 2011 Pentium M Centrino? 1500 MHz processzor 512 MB DDR memória 40 GB merevlemez Intel Extreme Graphics 2 - 32 MB vga vezérlő na igen, nem csoda, elég régi everest/aida-val nézd meg h milyen chipset van benne, ha az felmegy elvileg /már az ujakon/ menne de ilyen régi gép esetén inkább ne erőltest a win7-et az xp-vel jobban jársz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunad Posted Szeptember 8, 2011 Author Share Posted Szeptember 8, 2011 Igen ilyesmi a gép, a memóriát felupgrade-oltam 2gb-ra illetve 64megás video van benne. Az xp már nagyon lassú volt, és kipróbáltam most a 7-et, és kifejezetten gyors most így. De azért elég nevetséges, hogy régi hardvereket nem támogat egy vadonat új vindóz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DArK Posted Szeptember 8, 2011 Share Posted Szeptember 8, 2011 egyszerűen túl régi a vga és nincs driver a legutolso driver amit láttam az intel oldalán az talán 2006-os volt, akkor meg még javában az xp sp2 ment Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts