lil_dogg Posted Október 4, 2009 Share Posted Október 4, 2009 Akkor marad a pc nem kell laptop . Mert átnéztem pár weblapot és tényleg nem találtam ezen az áron jó laptopot , sőt még a drágábbak se olyan jók Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Október 4, 2009 Share Posted Október 4, 2009 Sziasztok! Körülbelül 2 éve nem volt nagyobb fejlesztés a gépemen, már kicsit elavultnak mondható Most nézegettem hogy mi kéne bele, és a véleményeteket szeretném kikérni az alkatrészekről. 3 fő dolog amit szeretnék venni Új alaplap: (mivel át akarok térni Intel vonalra ) MSI P43-C51 -őt választottam figyelembe véve azt hogy a DDR3-as memóriát kezelje már - jó legyen a procihoz ( ez alap) azt nem tudom hogy tuning téren jó-e majd várom a véleményeket. - lehetőleg ATX méretű legyen Új processzor: (lényeg hogy már 4 magos legyen és azért bírja nekem a 3ghz- körüli tuningot) INTEL Core2 Quad Q8200 2.33GHz 775 BOX -árban viszonylag jó, 4magos ami szükséges és Intel, ahogy olvastam bírja a tuningot (habár erre is kiváncsi lennék mi a tapasztalat vele) Alaplap-hoz kellő Ramok: Corsair 2x1GB DDR3 1066MHz - tudom 2gb kevés lesz de egyenlőre ez az alap. a további konfig amit szükségesnek vélek leírni 550W os Gigabyte táp, HD4850 (remélem a proci már kitudja hajtani ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trilon Posted Október 4, 2009 Share Posted Október 4, 2009 Igazábol lehet még várnod kéne 1 kicsit, nemsoká jönnek a dx 11-es kártyák (Ati 5xxx széria) érdemes megvárni, hátha lesz 1 kis árcsökkenés, vagy vehetsz egy új csodát is . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Október 4, 2009 Share Posted Október 4, 2009 Videokártyát nem szándékozok venni. Jó nekem a HD4850. Inkább Véleményeket/tapasztalatokat várok az alkatrészek ügyében Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Október 4, 2009 Share Posted Október 4, 2009 Én alaplapnál inkább a GigaByte-t választanám! Proci: OK. Memóriából talán megbízhatóbbat választanék. Pl: Geil Ultra Kit. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Október 4, 2009 Share Posted Október 4, 2009 Akor tudnál ajánlani olyat ami 1, Jó a procihoz 2, Nem miniatx-es 3, Ddr3-as memóriát kezel 4, 20.000 alattt van ?? Hát én kicsit drágállom 10e ért a Geil Ultrát.. de ha aszondod megéri akor halgatok rád. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Október 4, 2009 Share Posted Október 4, 2009 Nem kell különösen ajánlani, a GigaByte alaplapok jók! Nézz körül a P43, P45-ös lapoknál, és válassz! Nem biztos, hogy 20e alatt lesz, de legalább jó! Ne azon a néhány ezresen múljon! Nekem még P35 van, és Geil Ultra, és az is hibamentes. A GEIL pedig amennyivel drágább, annyival megbízhatóbb is! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Október 4, 2009 Share Posted Október 4, 2009 Ahaa, értem. És estleg valami javaslat a procihoz? esetleg valami más? ebben az árkategóriában amit ajánlanál, esetleg tuninghoz néhány megjegyzés? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 Nem vagyok egy AMD fan, nekem is egy Intel Q6600 ketyeg a gépemben, de megfontolandó a most kijött AMD II X4 620 proci. Alapfeszültségen, gyári procival 3,2 GHz-ig húzták, a Q8200-zal a tesztekben nagyon egy szinten mozog. Van benne virtualizációs technológia ellentétben a Q8200-zal. AM3 foglalatos a proci, ami előny az Intel LGA775 foglalatával szemben, amit jövő év második negyedévére elfelejtene a gyártó és már csak az i procikra vesz fel rendeléseket, míg az AMD csupán idén februárban hozta forgalomba ezt a foglalattípust, így valószínűleg tovább is fog fejleszteni hozzá processzort. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 Nem értem, mi a gondod a procival! Szerintem jó, én maradnék az Intelnél! Esetleg még gondolkoznék egy "ütősebb" kétmagoson, lehet, hogy az gyorsabb lenne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 Fuh, hát látom nagyon megoszlanak a vélemények Azért én várok még mi jókat írtok érvek ellenérvek (habár azzal 1-et kell értenem hogy azért az AMD árban azért jobb, és teljesítményben se marad el) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 Ha stabil, jó gépet akarsz, akkor Intelt, és "jó, nem az olcsó!" memóriát választasz, még ha drágábba is kerül. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 Nem értem, mi a gondod a procival! Szerintem jó, én maradnék az Intelnél! Esetleg még gondolkoznék egy "ütősebb" kétmagoson, lehet, hogy az gyorsabb lenne. Tesztekben ide-oda veri egymást a két proci. A Q8200 31e, az X4 620 23e, a különbség 8e, amit jobb ramra, minőségibb alaplapra is lehet fordítani, így ahogy te is írod, meglesz a stabil gép alapja. Nekem nem a Q8200 procival, hanem a platformmal van gondom. Az LGA775 vonal az életciklusa végéhez ért, az AM3 még csak most kezd elterjedni, így a későbbi fejlesztés érdekében én (hangsúlyozom ÉN 2009. október 5-én ennyi pénzből) AMD konfigurációt vennék. A saját bőrömön tapasztaltam meg, amikor anno s478 rendszert állítottam össze az s775 premierjekor. A Core architektúra kijövetelekor a falat kapartam. 007 Silence! DDR3 memóriából legfeljebb CL7-es időzítésű modulokat érdemes venni azoktól a gyártóktól, akik 5-10 év garanciát adnak. A GEIL is ilyen gyártó. Nekem is ilyen memóriáim vannak, ezért bátran ajánlom én is, akárcsak formasu. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 Nah ez már döfi Ezzel meg is győztél szerintem... Köszönöm. Még valami ha azt mondod hogy minimum CL7-es ramok, akkor gondolom nem gond ha egy "BUFFALO 2048Mb DDR3 1333Mhz CL9" vennék Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 A minimummal rosszul fogalmaztam. A CL7-nél nagyobb CL értékű memóriákat felejtsd el. A CL érték minél kisebb, annál jobb. A CL7-es memóriák most a megfizethető kategória, CL6-ért már picit mélyebben kell nyúlni a zsebben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 Nah ez már döfi Ezzel meg is győztél szerintem... Köszönöm. Még valami ha azt mondod hogy minimum CL7-es ramok, akkor gondolom nem gond ha egy "BUFFALO 2048Mb DDR3 1333Mhz CL9" vennék De kalkuláld bele, hogy az Intel amellett, hogy szerintem pl. megbízhatóbb is volt mindenkor (szerintem, távolabbi múltban főképp - s pillanatnyi jó időszaknak én már nem hiszek ) jóval kevesebb áramot is zabál Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Október 6, 2009 Share Posted Október 6, 2009 Ha olcsóbb, kevésbé megbízható gépet akarsz, / amivel menet közben sokkal több gond lesz / válaszd az AMD-t! Ha jó, és megbízható /de drágább!, és az Intel nem véletlenül drágább!! / gépet akarsz, válaszd az Intelt! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Október 6, 2009 Share Posted Október 6, 2009 OFF: Mekkora demagóg duma ez... :lol: ON: Az AMD rossz hírét azért terjeszted, mert annó nem volt bennük hővédelem és ha pusztultak, akkor vitték a gépet magukkal? Ennyi erővel Samsung terméket se vásároljon senki, mert régen iszonyat szar minőségű cuccokat csináltak? Intel vs AMD; Nvidia vs ATI; Windows vs Linux... Soha véget nem érő viták sorozatát generálják ezek a kérdések, de én ezt a vitát a magam részéről lezárom, amit gondoltam, azt leírtam; a többi felesleges szájtépés lenne és csak szétoffolnánk a topicot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Október 6, 2009 Share Posted Október 6, 2009 Ami pl. a fogyasztásra vonatkozott nem csak duma régebbi tesztek: üres járat: terhelés: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Október 6, 2009 Share Posted Október 6, 2009 A minimummal rosszul fogalmaztam. A CL7-nél nagyobb CL értékű memóriákat felejtsd el. A CL érték minél kisebb, annál jobb. A CL7-es memóriák most a megfizethető kategória, CL6-ért már picit mélyebben kell nyúlni a zsebben. Nah szóval akkor Cl7-es ramokat fogok venni mert én másképp értettem. Intel vs AMD-hez hozzászólva: nekem aza fontos hogy tejesítményben jó legyen és bírja a 3ghz körü tuningot ennyi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Október 7, 2009 Share Posted Október 7, 2009 Kár, hogy "csak" ez érdekel! Te tudod, a Te pénzedről van szó! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rollandd Posted Október 8, 2009 Share Posted Október 8, 2009 Üdv! Az érdekelne, hogy hol lehetne (webshop) venni olcsón előre összerakott számítógépeket vagy hol lehet azt, hogy az általam kiválaszott alkatrészekből nem nagyon drágán összerakatni számítógépet, és persze amit ki is szállítanak!! ?? Előre is köszönöm!! Roland! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Október 8, 2009 Share Posted Október 8, 2009 Az Ipon-nál lehetőséged van minderre. Van pár előre elkészített konfig, amiket kényedre-kedvedre variálhatsz. Olcsón (~2000 Ft) össze is szerelik és a kiszállítás ára is csak 2500 Ft. http://ipon.hu/site/builder Vagy a PCX-et is tudom még ajánlani. Jó árak vannak ott is. A gép összeszerelése 5000 Ft, viszont nincs szállítási költség 50 000 Ft-os rendelési érték felett. http://pcx.hu/geposszerako Nem annyira híres, mint az előző kettő a planarcomputer, amely cég a prohardver bazárainak egyikeként kezdte, ma már saját webshoppal is rendelkezik. Nagyon emberiek és kommunikatívak. A kiszállítás max 2920 Ft, a gépösszerakásról nincs infóm. http://www.planarcomputer.hu/index.php?p=geposszerako Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrissimo Posted Október 9, 2009 Share Posted Október 9, 2009 Hali!Tanacsot szeretnek kerni toletek,mert nem tudom mit tegyek.Szuksegem lenne egy uj alaplapra,csak nem tudok donteni.Az mar biztos hogy asus lessz,de P5b deluxot,ami még P965-ötös chipsettel keszul,vagy egy P43 chipsettel keszult lapot kene vennem.Asus P5Q-EM, Asus P5QL-CM,olyan 15-25 ezres kategoriara gondolok.Csak azert merut fel bennem a kerdes,mert a deluxe azert az csak deluxe.Vagy mar erdemes venni egy uj chipsettel keszult also kategorias lapot. Köszönöm... Bocs admin és köszi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriszke09 Posted Október 9, 2009 Share Posted Október 9, 2009 Sziasztok! Szeretnék gépet venni olyat ami elég gyors PL:(4GB ram, Nvidia 1GB-os videókari stb...) Olcsón de nem használt! Sok oldalt néztem már PL:(gépépítő), de kicsit drága oldalak. Ha tud valaki "olcsó" oldalakat az jó lenne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Október 9, 2009 Share Posted Október 9, 2009 Most akarsz venni vagy a pénzt akarod megtartani? Egetverő különbségekre ne számíts ár terén -.- Javasolt oldalak: pcx.hu, ipon.hu. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
buckalako Posted Október 13, 2009 Share Posted Október 13, 2009 Hello Mindenkinek! Én ezt a config-t gondoltam megvételre: Intel s775 Gigabyte GA-EP31-DS3L 13 750 Ft GeIL DDR-2 2048Mb /1066 Ultra Series 10 875 Ft Intel Dual Core E5200 2.5GHz 2Mb BOX 15 500 Ft Ati Radeon PCI-e HD4850 512Mb Sapphire 25 250 Ft CPU COOLER Arctic INTEL Freezer 7 Pro 4 625 Ft Western Digital 320Gb SATA-II 16Mb WD3200AAKS 10 250 Ft Ház 460W táppal Codegen 3319-CA 9 875 Ft Ház 400W táppal Codegen 3319-CA 7 850 Ft Ház 400W táppal Codegen 6221-CA 9 000 Ft Ez a config működőképes lenne, ugye? Mekkora táp szükséges bele? Nem tudom, hogy hogy érdemes venni tápot, ház táppal együtt vagy külön táp, külön ház, mert amennyiért veszek tápot, annyiért kapok házat táppal együtt. Ez a 3 ház közül melyik bizonyul a legjobbnak ehhez a config-hoz? Ezen a config-on akadozás nélkül elfut pl. az NFS Undercover vagy Tomb Raider Anniversary és hasonló évjáratú játékok, ugye? Előre is köszönöm a segítaéget. buckalako Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
formasu Posted Október 13, 2009 Share Posted Október 13, 2009 Én kicsit újabb alaplapot vennék! P35, P43, P45, de maradnék a GigaByte-nál. Prociból is kissé erősebbet. Házat egy jól szellőzőt, és hozzá egy jobb tápot, pl. Chiftech 450VA, elvileg a 460VA-es Codegennek is el kellene vinnie. Proci hűtőnek megtartanám az Intel procihoz adott hűtőt, tehát külön hűtőt nem vennék. A 320-as wincsi hamar meg tud telni, de jó! A többi OK, nem lesz rossz gép. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moncsóó Posted Október 16, 2009 Share Posted Október 16, 2009 Csaó! Spanom gépet akar venni segítségetek kérném ebben a témában van neki rá 150 ezer ft-ja! Ebből kellene valami bombázót összerakni! Eddig igy nézzi ki: *Gigavayte GA-P55M-UD2 alaplap dd3 tokozás *Intel Core i5Quad proci 2,66 Ghz *Wd 500 gb vinyó *460 wattos Gigabyte táp *Corsair 2*2 gb DD3 1333Mhz Clk XMS3 kit *videokártya:??? (Mondtam neki Nvidia 9800 GT, vagy van most valami nem is tudom 30 ezer környéke ati rodeon hd 4850 vagy valami ilyesmi ebben is segitsetek már melyik lenne a jobb videokariba is) Köszönöm előre is! üdv: Moncsóó * Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriszke09 Posted Október 28, 2009 Share Posted Október 28, 2009 jó köszi azért a segítséget de már megoldottam majd jövőre veszek új gépet üdv:krisz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts