crazy16 Posted Június 19, 2011 Share Posted Június 19, 2011 A típus motorjának átalakításáról szeretnék adatokat kapni. Minden dolog érdekelne jópár dolgot tudok róla, de nem tudom kitalálni, hogy hogyan lehet a gyári 50 Le- ből 110 Le-t kihozni. Pontosabban a 80-as években tudtak belőle ennyit kihozni. Múltkor olvastam egy cikket Leitold Károly egykori rally versenyző által épített autóról aki 2006-ban mutatta be, két év munkával épített gépét ami 125 Le-re volt képes. Képeket is szívesen látnék róla, mert sajnos csak egy-két képet találtam róla Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyezege Posted Július 7, 2011 Share Posted Július 7, 2011 "A 353-as széria 1966-ban jelent meg, és természetesen a versenypályákon is átvette előde szerepét. 1000 köbcentiméteres 50 lóerős szériamotorját teljesen átalakították, hogy az a ralizáshoz kissé túlsúlyos karosszériát fürgén tudja mozgatni. A Wartburg motorokban eredetileg két felömlőcsatorna volt, az egyik legfőbb módosítás, hogy a sportcélokra szánt verziókban három ilyet alakítottak ki. Emellett a sűrítést 11:1-re növelték, megváltoztatták a vezérlést, lekönnyítették a dugattyúkat, három darab sportcélokra gyártott porlasztót és módosított kipufogórendszert szereltek rá, amivel 7000-es percenkénti fordulatszámon 90 lóerő leadására volt képes." Én ezt találtam.Remélem segítettem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazy16 Posted Július 25, 2011 Author Share Posted Július 25, 2011 Köszönöm elég sok segítség volt Érdekes és elég részletes leírás. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts