Gabi89 Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Hellosztok Van itt valaki aki zseni programozásból azon belül is C++ ? Kellene egy kis help úgy nagy vonalakban bár ha unatkozik vki akkor összedobhatja az egészet. Következő lenne a feladat: Kérjen be a program a felhasználótól egy tetszőleges versszakot (max. 8 sor), majd állapítsa meg, hány betűből, ezen belül hány magánhangzóból áll a versszak. Írja ki az egyes betűk darabszámát Csak a betűket szabad számolni, a szóközöket és az írásjeleket nem. Előre is nagy köszönet bármiféle segítségért. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeterWo0dy Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Szia! Látom nem nagyon ír senki, egyébként nem kell zseninek lenni hozzá Esetleg gondolatmenetet tudok adni, mert nincs kedvem megírni most, ne haragudj! Legyen egy ciklusod a verssorok bekérésére, maximum 8 lehet, ha eléri, akkor lépjen ki. Ha a felhasználó "enter"-t üt (vagy akármilyen más karaktert, ami az új sor hozzáadására szolgál ), akkor a ciklus folytatódik a következő sor bekérésével. Ezt akár tárolhatod string vectorban is (#include <vector>), mert előre ugye nem tudod hány soros versről van szó. Ha a beolvasással nem voltak problémák, jöjjön maga a megoldás. végigpásztázol a versszakon és megszámolod a betűket: ezt eldöntheted ascii kóddal is. A magánhangzókra jelenleg más ötletem nincs, minthogy egy karaktertömbben elmented a magánhangzókat, s megnézed a versszakot karakterenként, s ha egyezés van, akkor magánhangzó, így megszámolod őket. Most hirtelen ez jutott eszembe, ha kérdésed van, vagy rosszul gondoltam valamit, csak szólj! Üdv, Peti Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted December 6, 2010 Author Share Posted December 6, 2010 (edited) Köszi egyelőre még szenvedek vele. Igazából eszem ágában nincs programozással keresni a kenyerem Csak berakták kötelező tantrágyként 1félévre aztán többet látnom se kell ha sikerül. Nem is értem rendszergazdáknak minek a C++. Mert sokszor nem kell... Találtam dolgokat egy könyv CD mellékletén... Karakter számlálásra: http://pastebin.com/nWSkM35G Magánhangzó számlálás: http://pastebin.com/5bzbJWMv Viszont összehozni nem sikerült a dolgokat még Edit: Na azóta megoldva több helyről is segítettek + megírtam hozzá a dokumentáció is és be is adtam Módosította December 11, 2010 Gabi89 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts