bikas Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Amerikai kutatók kimutatták, hogy az éjszakai alvás során egy egészen pici fényforrás is levertséget, depressziót okozhat, és még az agy egy részének, a hippokampusznak a szerkezetét is károsan megváltoztathatja. Teljes sötétségben kell aludni, másként a szervezet nem tudja rendesen kipihenni magát. Akár egy kis fény is levertséget okozhat, vagy fokozhatja a depresszióra való hajlamot. Amerikai kutatók rágcsálókkal végeztek kísérleteket, és rajtuk mutatták ki mindezt. Sőt azt is, hogy a hippokampusz nevű agyrészük szerkezete is megváltozott az éjszakai fény hatására, míg a teljes sötétségben alvó rágcsálóknak semmi bajuk nem volt. Az éjszakai alvás közben égő bármiféle fényforrás továbbá okozhat hízást, sőt emlőrákot is, illetőleg növelheti az emlőrák kockázatát, ezt éjszakai műszakban dolgozók vizsgálatával mutatták ki korábban. Forrás: STOP/Daily Mail Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzegediXY Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Szegény macskánk a konyhában alszik ahova bevilágít az utcai lámpa, igaz az asztal alá betolt széken. Ez neki most árt? Okoz aggressziót is? mert akk kell egy új redőny Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atis.89 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 én sose húzom le a redőnyömet teljesen, legtöbbször félig vagy még addig se és úgy alszok. eddig nem vettem észre hogy bármi bajom lenne... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
koreg Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 én a napirendemet illetően éjszaka nagyon nem alszok redőny meg nincs csak függöny szóval minden nap minden alvásnál ér fény :_D de eddig megvagyok köszönöm ^^ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Daily Mail és az idióta cikkei.... még hülyébb, aki emiatt befalazza magát az alváshoz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batista Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Ezaz Én még a redőnyt de huzom le sőt én szeretem, ha van egy kis fény a szobába. Nem szeretem a korom sötétséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzegediXY Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Én szeretem ha minden fekete kivéve a kivetített óra én így udok a legkönnyebben elaludni és ez így jó nekem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad_90 Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Nálunk a drágalátos panel-program keretein belül leszerelték (inkáb szétbarmolták, hogy lejöjjön) a redőnyt, de újat nem raktak fel... szóval ez lehetőség kilőve. A másik. Az érdekelne, hogy mikor még nem volt itt a földön semmi, csak ősember, meg a társai, stb stb, akkor is világított a Hold, meg voltak csillagok. Szóval nem lehet azt sem mondani, hogy régen jobb volt a helyzet.Ha ez a károsodás (létezne, vagy) olyan súlyos lenne, már kihalt volna minden állat-ember-egyéb (ami aludni szokott)... Kb ennyi értelme van a cikknek. Ja, és aki nappal alszik, pl suliban? Elég szívás, ha ez igaz, mert akkor van konkrét indoka a tanárnak, hogy fölébressze ("a te érdked kisfiam!' )... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
VolvoFH12 Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Láttátok már az Álmatlanság című filmet Al Pacinoval és Robbin Williamsszel? Szerintem megér egy megtekintést. A film egy nyomozásról szól, de jól ábrázolja azt, hogy az újonnan Alaszkába érkezett nyomozó képtelen hozzászokni ahhoz, hogy ott milyen ritkán van tényleg sötét. Egyébként alváskor a tévé, a dekóder, a monitor, az egér, a hangfal ledje, a pofámba világító a hold fénye is elér, mert nem húzom el a sötétítő függönyt, de senki ne merje azt állítani, hogy ingerült vagyok!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowcat Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Rühellem mikor anyum éjszaka kellős közepén elkezdi kapcsolgatni a villanyt, vagy akármelyik lámpát, olyankor valóban kimerült és rosszkedvű leszek egy idő után. De ugyanúgy idegesítő tud lenni az is mikor teljesen be van húzva a sötétítőfüggöny és szinte semmilyen éjszakai fény nem szűrődik be a szobába. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ágaskirály Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 Nem toom én korom sötétségben nem tudod elaludni akkor valamiért mindig órákon keresztül tudok gondolkozni, de ha mondjuk megy a tv akkor az jobban kikapcsol. Nem toom én alapjába véve nagyon nyugott vagyok még akkor is ha max egy éjszaka 5 órát alszok(mert pl tanulni kell) akkor max fáradt vagyok órákon fekve írok,de soha nincs ez miatt rossz kedvem. Lhet hogy ez patkányokon müködik de a mai világban kisebb rá az esély hogy valaki teljes sötétségben tudjon aludni zavartalanul. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1519 Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Ó ezesetben megvan a megoldás arra, hogy az ősember miért nem halt meg.. Folyton a barlang mellett aludt, süttette magát a holdfényben, amitől annyira depressziós lett és felfogás változásokon ment keresztül, hogy kitalálta magának a "harcművészet" sportágat, és átverekedte magát ezen a pármillió éven.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gery11111 Posted Január 18, 2011 Share Posted Január 18, 2011 Az emberek annyira naivak Azt hiszik, hogy az egér ember, az ember pedig egér Embereken kísérleteztek? Szerintem nem. Azt hiszem ezt a következtetést is túl hamar vonták le. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Január 19, 2011 Share Posted Január 19, 2011 Én azon vagyok kiakadva, hogy az ilyen kíréletekkel emberek pénztr keresnek. Mióta munka egy ilyen kísérlet elvégzése? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szerpp Posted Február 8, 2011 Share Posted Február 8, 2011 Szegény eszkimók de szerintem csak akkor zavar ha fel is ébredsz rá. Amúgy meg szerintem ez is a média felturbózott cikkje. Ha leírták volna hogy ténylegesen mi a kutatás az senkit nem érdekel de hogy megbolondulhatunk az már igen. De az is lehet másodállásban redőnyöket gyárt a cikk írója és fel kell futtatni az üzletet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulus Posted Október 21, 2011 Share Posted Október 21, 2011 Teljességgel igazuk van a kutatóknak! Tökéletesen tudok teljes sötétségben aludni. Csak a visszaalvás megy nehezen, ha az éjjeli klotyólátogatás közben átesek a dohányzóasztalon! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattusz Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Nem hiszem, hogy pont a minimális fénytől lesz valaki emlőrákos vagy, hogy az egerek depressziósok lettek a kutatás során. Picit humnugnak tűnik ez számomra. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts