bugyikam Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 pl 1 vonatról az eleje meg az oldala látszik (aztem fél profilnak mondják) és nekem pl a képen lévő vonat elejét kellene szembe állítani. hogy pl be tudjam illeszteni 1 objektum borításának a vonat elejét. remélem érthető voltam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
akos512k Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 3D-ben nem tudsz forgatni egy képet. Még megpróbálhatod hajlítással(perspective), de nemhiszem hogy sokat eltudnál érni vele Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Idakor Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Megmutatod a képet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bugyikam Posted November 16, 2010 Author Share Posted November 16, 2010 pl: http://www.bve.cz/depot/austria/u1.html fentről a 2. kép a lényeg hogy a vonat homlokfala (eleje) nem szemben van. én úgy képzeltem el hogy: én kijelölöm a képen belül a homlokfalrészt amit eleve ki akarok vágni és a képből és ami eleve nem téglalap hanem szabálytalan hasáb vagy mi de mivel nem szemből lett lefotózva be kéne "fordítani/torzítani" mintha ténylegesen szemből lett fotózva. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
akos512k Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Hát a háttér miatt aligha megtudod csinálni :/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Idakor Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Hát, valami ilyesmire számíthatsz: Nem voltam túl igényes, ha türelmesebb vagy, a tied szebb lesz, de a kép minősége biztos romlani fog. Érdemes nagyobb képet keresned. Újat kezdesz, aztán megnyitod a vonatos képet, és ráhúzod az üres lapodra. Még egy új rétegen, legfelül rajzolj vonalakat, hogy nagyjából hogy szeretnéd, hogyan álljon. Én itt a rövidebbik oldalhoz igazítottam, még kisebb lesz a kép. Igazíthatod a nagyobbikhoz is, csak akkor homályosabb lesz. Aztán állj vissza a vonatos rétegre, és nyomj egy Ctrl+T-t. A képre kattints jobb gombbal, "Perspective". Igazítsd hozzá a képet a vonalakhoz, amit csináltál. (Amelyik oldalt igazítod, annak a sarkát húzd le vagy fel, amíg nagjából helyén van.) Fogadd el, ha jó. Aránytalan lesz valószínű, megint ctrl+t, jobbgomb, "Scale". Húzd ki szélesebbre. Meg csámpás is, jobbgomb"distort", és a sarkoknál fogva igazítsd még precízebben a vonalaidhoz. Ha ferde, "skew"-val igazíthatod egyenesbe. Remélem, hasznát veszed. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts