*syl* Posted Április 4, 2007 Share Posted Április 4, 2007 Húsvétra nagyon fincsi a sonka mellé hozzávalók: 15 db tojás,1 liter tej,pici só,pici cukor elkészítés: A tojásokat felverjük,és hozzákeverjük a tejhez,ízesítjük sóval,cukorral,majd megfőzzük.folyamatosan kevergetni kell,mert könnyen leég.nagyon be fog sűrűsödni.ha kész akkor leszűrjük,és egy függöny,vagy valami más szitaszerü anyagba belecsavarjuk jó szorosan,és lekötjük a két végét,ezután felakasztjuk valahova,hogy a maradék folyadék kicsöpögjön belőle.pár óra múlva levehetjük és kibonthatjuk,elég helyes kis cipócskát kapunk belőle,amit felszeletelve tálalhatunk a sonkához. kissé babrás a dolog,de nem olyan ilyesztő mint ahogyan látszik:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
orix Posted Április 4, 2007 Share Posted Április 4, 2007 nyámá lesz mit enni húsvétkor.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubububu Posted Április 6, 2007 Share Posted Április 6, 2007 Érdekesen hangzik! Leteszteltetem anyámmal. Kösz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandula Posted Szeptember 2, 2007 Share Posted Szeptember 2, 2007 már 30 éve minden husvétkor ezt csinálom. tényleg finom!szabolcsi étel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttpityu Posted Szeptember 7, 2007 Share Posted Szeptember 7, 2007 Nem csak húsvétkor finom, én egész évben szeretem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts