Batista Posted Június 19, 2010 Share Posted Június 19, 2010 sziasztok van egy ilyen feladat: Van egy előre feltöltött 10 elemű karakteres tömböt nézd meg Hány DB a betű van a tömbben … még jobb lenne ha rájönnél, hogy lehet karaktert randomolni. eddig jutottam el: #include <iostream> #include <stdlib.h> using namespace std; int main() { int i; int N=10; int tomb[N]; srand(time(NULL)); for (i=0;i<N;++i) { tomb = rand() % 10; } return 0; } egyszerűen nem tudom, hogy lehet karaktert randomolni.. mert így számokat randomol.. köszi a segítséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batista Posted Június 19, 2010 Author Share Posted Június 19, 2010 Közbe rájöttem, vmelyik modi kérem törölje a topicot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fgshp Posted Június 29, 2010 Share Posted Június 29, 2010 Szia, egyrészt én kezdő vagyok, másrészt meg mondtad hogy már rájöttél. De nekem a problémádat olvasva eszembe jutott valami. Azt mondtad, csak azt tudod megoldani, hogy számokat randomolj. Mi lenne, ha megadnál egy adott intervallumot, és ezen belül randomolna (csak számokban), és a kidobott számot adná hozzá egy változó címéhez. Ez pedig nem más mint egy ASCII-kód, és ezzel később tudsz dolgozni, például lefordítani magára a karakterre. Szóval én ASCII-kódokban gondolkodnék. Remélem tudtam valami új, hasznos ötletet adni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batista Posted Június 29, 2010 Author Share Posted Június 29, 2010 igen igen, én is így oldottam megg randomoltam 26 számot és......... áhh itt az a kód részlet: for (i=0;i<N;++i) { tomb = (rand() % 26) + 97; cout << (char)tomb << " "; } kiemeltem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts