metal4ever Posted Május 7, 2010 Share Posted Május 7, 2010 Hát ahogy láttam ebből sok vita szokott lenni ugy hogy erre itt egy külön topic Én mind2-t szeretem Hörgő : (pl:Death,Black Metal) Tiszta: (pl:Heavy,Power,Thrash Metal) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vegetasan Posted Május 7, 2010 Share Posted Május 7, 2010 Igazából nekem mindegy, a zene legyen jó és menjen rá az ének vagy hörgés Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Május 8, 2010 Share Posted Május 8, 2010 Jóó dolog a hörgés, screamelés szeretjük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
theftman Posted Május 8, 2010 Share Posted Május 8, 2010 egyet értek Vegetasan véleményével. bár én inkább a hörgősre szavaznék de úgy az igazi ha vegyes (metalcore) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Május 8, 2010 Share Posted Május 8, 2010 A tiszta éneket jobban preferálom, de a hörgés is mehet, de ezek a modern "hörgések" nem (pig scream és társai). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
little rocker 93 Posted Május 8, 2010 Share Posted Május 8, 2010 a malac nem ordít, hanem visít. ergó pig SQUEAL ööö hörgés, bár van amibe a tiszta énekeket jobban preferálom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vegetasan Posted Május 9, 2010 Share Posted Május 9, 2010 Én szeretem a pig squeal-t Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Május 9, 2010 Share Posted Május 9, 2010 Ja azt elfelejtettem, hogy én rühellem a pig squealt... szerintem buta dolog. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Május 9, 2010 Share Posted Május 9, 2010 Már leírtam egy másik topikban, szóval itt nem részletezném.A hörgést úgy elviselem mint a Dalriadában, Ensiferumban, de ezek az új hullámos screamek meg disznó nyikorgások nem bejövősek.Az ének az kétségeket kizáróan a zenéhez tartozik, a hörgés inkább hatások, érzelmek kiváltására alkalmas.Nagy mennyiségben úgy, hogy ének nincs mellette, úgy nem szeretem, sem a modern formáiban. szóval szerintem ének. Egy szavazást csinálhattál volna metal4ever, bár sejtem az eredményt, de azért megnézném Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 9, 2010 Share Posted Május 9, 2010 ezek a modern "izék" nekem se begyere. de egy jó karakateres hörgés, simán jöhet(pl opeth, lamb of god, amon amarth, nile, és mindenekelőtt Vader). de amugy a tiszta énekben a karcosat szeretem, nem ezeket a magas c-t kivágó nyávogást. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
baad_newzz Posted Május 9, 2010 Share Posted Május 9, 2010 én egy igénytelen divatember vagyok így szeretem a hörgés összes fajtáját. a tiszta éneket metálban nem szeretem, az ilyen powermetálos dolgoktól falhoz megyek, tiszta éneket csak a korcs/divat/tulértékelt/gagyi metalcoreban birom. ennyi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted Május 10, 2010 Share Posted Május 10, 2010 Én szeretem a hörgőst, ha azt Akerfeldt csinálja Tehát az Opeth-et nagyon szeretem és akad még egy-két banda vagy énekes, akit el tudok viselni ezen a téren: Orphaned Land, Amon Amarth, Devin Townsend, Ayreon-ban is olt egy-két jelenet. Emellett a tiszta éneket is nagyon szeretem, hiszen az általam kedvelt progresszív rock zenékben ez alap. És a kettő között is akad rendesen, akiket szívesen hallgatok úgy, mint pl: Megadeth, Stratovarius, AC/DC... Tehát elég sok fajta éneke bírok és akkor még a folkos, blues-os dolgokat nem is említettem, hogy a relax és kicsit pihentetőbb dallamokat ne is említsem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Raven Posted Május 10, 2010 Share Posted Május 10, 2010 Inkább a hörgősre szavazok (black és death metal), de ugyanúgy szeretem a tiszta éneket is. Szerintem is inkább a zenén van a hangsúly, mert lehet jól hörögni sz*r zenére és lehet rosszul hörögni jó zenére! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
huskydog17 Posted Május 11, 2010 Share Posted Május 11, 2010 Én a tiszta éneket sokkal jobban favorizálom, bár az igényes, jó hörgés is tetszik. Itt például a Dalriada és a Sirenia csapat hörgésére gondolok. Ezeknél szinte tökéletesen passzol a muzsikájukba a szép ének mellett. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sick Of It All Posted Június 18, 2010 Share Posted Június 18, 2010 Mivel már Punk zenét hallgatok ezért tiszta ének, plusz HC-s üvöltés. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sas1942 Posted Július 1, 2010 Share Posted Július 1, 2010 mindegy csak ÜSSÖN!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonbase Posted Július 1, 2010 Share Posted Július 1, 2010 Sonata Arctica egyébként nekem is a tiszta jön be, de persze a hangulatom is uralkodik a két típus felett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorath Posted Október 22, 2010 Share Posted Október 22, 2010 mindkettőnek megvan a saját bája ezért mindkettőt ének jöhet.ha jól adják elő és klassz hangja van az énekesnek...én mindkettő fajtát szeretem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
metalmaster Posted Október 23, 2010 Share Posted Október 23, 2010 Pro és kontra, vannak vélemények. Én a tiszta éneket szívesebben hallgatom, mert itt lehet hallani és érteni, hogy az énekes mit énekel. A hörgős 'ének'-nél még a dalszöveg olvasása közben sem mindig. Még egy érv a tiszta ének mellett, koncerten az ember szívesebben énekli a refrént, vagy az egész számot, én legalább is így vagyok vele. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kárpátiás Posted Október 23, 2010 Share Posted Október 23, 2010 a tiszta mellett voksolok mert a hörgősök egyáltalán nem fognak meg és valamikor egyáltalán nem értem a szöveget(ha választani kéne melyik a fontosabb egy a számban, a szöveg vagy a zene én a szöveg mellett döntök) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Október 23, 2010 Share Posted Október 23, 2010 Ha színvonalasan csinálják mindkettőt akkor teljesen mindegy. Vannak hörgős és tisztán éneklő előadók közül egyaránt kiváló és minősíthetetlen produkciókat nyújtók. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
peti917 Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Zalai zenekar Hőrgős énekest keres. zenénk meghallgatható: Zenekar neve: P.Hill én mindkettöre szavazok Hörgős: Kalmah, Hypocrisy Tiszta: Trivium Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
themaster Posted Január 27, 2011 Share Posted Január 27, 2011 Nekem egyáltalán nem jön be a hörgés, számomra az a fontos hogy érthető legyen a dalszöveg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnTerry Posted Január 27, 2011 Share Posted Január 27, 2011 Mind 2 jó, a lényeg az, hogy jó helyen legyenek elhelyezve. Egy hörgős darálás után egy tiszta refrén pl. jól tud esni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted Január 27, 2011 Share Posted Január 27, 2011 Mint pl egy Opeth szám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.frenk Posted Március 11, 2011 Share Posted Március 11, 2011 A screameléssel nekem nincs bajom, de a hörgés nálam nem kap pirospontot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gery11111 Posted Szeptember 20, 2011 Share Posted Szeptember 20, 2011 Lehet úgy hörögni egy számban, vagy üvölteni, vagy éppen visítani, hogy az összhatástól megborzonk az ember, de lehet úgy is, hogy "Istenem mi ez a szutyok?" szóval nekem inkább az ének, de nincs kizárva a maradék sem. Azért, mert nekem nem egy-egy részlet számít, hanem az összhatás. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted Szeptember 25, 2011 Share Posted Szeptember 25, 2011 Igen, ez így jó meglátás Pl az Opeth-re láttam már olyan véleményt, hogy gyerekes a hörgés benne, sztem pedig ellenkezőleg, nagyon bírom, amellett, hogy a tiszta énekes számait, részeit is imádom, a legjobb, amikor mind2 megvan egy számon belül, amikor egyszer csak felrobban a hangulat vagy lenyugszik, mind2nek nagy hatása van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liliana2.0 Posted Október 6, 2011 Share Posted Október 6, 2011 Én is arra szavazok, hogy mindegy, csak igényes legyen. Én például nemrég kaptam rá a black, death metálra, néhány hete folyamatosan üvölt nálam a Darkthrone Total Death albuma, és a Satyricon Dark Medieval Times albuma, szomszédaim igen nagy örömére:D Viszont a power, heavy, goth, folk, instrumental metált is imádom (pl. Nocturnal Rites, Nightmare, Dreamevil naaaagy kedvenceim) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elena Gilbert Posted Június 22, 2012 Share Posted Június 22, 2012 Mindkettő jó, de a hangulattól függ. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts