hankock Posted Február 24, 2010 Share Posted Február 24, 2010 A rosszul illeszkedő óvszerek nem csak az együttlét élményét csökkentik - ráadásul nem egyedül a férfi, hanem a nő számára is - de növelik a nem kívánt terhességek kialakulásának kockázatát és a fertőzések terjedésének kockázatát is. A brit nemibetegségekkel foglalkozó orvosi szaklap, a Sexually Transmitted Infections legújabb számában olvasható felmérés eredményei szerint a férfiak kétszer nagyobb valószínűséggel veszik le az óvszert aktus közben, ha az nem megfelelően illeszkedik nemi szervükhöz. Ráadásul a nem megfelelő méretű óvszerek esetében annak a valószínűsége is duplázódik a megfelelő dimenziójú kondomokkal szemben, hogy szétszakadnak vagy lecsúsznak. A brit szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, a probléma nem varrható a gyártók nyakába egyértelműen, hiszen rengeteg férfi nem is tudja, hogy az óvszerek különböző méretekben és formákban kaphatóak. Az eredmények tükrében azonban ez a tájékozatlanság nem kevés kockázatot rejt magában, mivel a legfrissebb felmérések szerint olyannyira megnövekedett az óvszerhasználat népszerűsége, hogy ma már többen használják az óvszert fogamzásgátlás céljára, mint a fogamzásgátló tablettákat. Viszont, amennyiben a párok eltekintenek az óvszerhasználattól a rossz méretű kondomok miatt, akkor a nem biztonságos aktusok száma drámaian meg is emelkedhet. A szakemberek szerint az egyik legegyszerűbb megoldás az volna, ha nagyobb kommunikációs erőfeszítéseket tennének annak érdekében, hogy a férfiak a megfelelő méretű óvszerek létezésével tisztában legyenek. De az is roppant fontos, hogy a párok magabiztosan elsajátítsák az óvszerek felhelyezésének megfelelő módját, ez ugyanis az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy az óvszereket helyesen használhassák. Medipress Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Február 24, 2010 Share Posted Február 24, 2010 Az óvszer nem nyújt száz százalékos védelmet. Ez már kiderült pl a Jóbarátok című sorozat egyik részéből is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steelman00 Posted Február 26, 2010 Share Posted Február 26, 2010 Felhelyezéses részhez hozzászólva...nekem is szokott probléma lenni, mert sokszor nem akar normálisan letekeredni a gumi, és kb. 1/3 út után megakad, aztán szenvedni kell a lesodrásával, ami növeli a szakadás veszélyét, pedig Durexet szoktam használni, ami elméletileg a legjobb az ára alapján. Létezik, hogy szűk lenne (nagyképűség nélkül kérdezem)? Méreti különbséget meg nem igazán észleltem a Durexen belül, mindre 56mm van írva, ha jól emlékszem, vagy ilyesmi. Esetleg az XL-eset is lehet, hogy ki kellene próbálni, de az meg már olyan nagyképű Viszont a Masculin óvszer kifejezetten szúk volt... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackLunar Posted Február 26, 2010 Share Posted Február 26, 2010 Én nem használok óvszert, csak jobban vigyázok ennyi és eddig hálistennek semmisem történt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
phish007 Posted Március 4, 2010 Share Posted Március 4, 2010 Felhelyezéses részhez hozzászólva... nekem is soxor van ilyen, kb a 2/3-ánál megakad, énis durexet használok, nemtom mér van... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atis.89 Posted Március 5, 2010 Share Posted Március 5, 2010 úgy látszik baj van a durex-el. nekem egyer a love vagy milyen névvel ellátott 4db volt benn hiúsította meg az aktus alig ment fel pontosabban le félig és olyan szinten szorított hogy vmi eszméletlen azóta oda figyelek mit veszek le a polcról... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Március 5, 2010 Share Posted Március 5, 2010 Én szinte mindig Durexet használok és sose volt bajom. Mintha rám lett volna csinálva. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts