Dark Raven Posted Február 18, 2010 Share Posted Február 18, 2010 Mosolyra szaladt az arcom, amikor megláttam egy lelkes Angol kisasszony ötletét, mely szerint néhány háztartásban megtalálható holmival visszanyerhető az összekarcolódott adathordozók tartalma. Sokak lehetnek abban a csapdában, hogy kedvenc adataikat néhány kósza karc ejtette foglyul és az a fránya lejátszó nem hajlandó olvasni. Mit tehet ilyenkor az ember? Vagy gondolkodás nélkül a szemetesbe frizbizi a korongot szív fájva, vagy megpróbál tenni valamit a „ráncok” ellen. Ajánljuk a fogkrém + banán + ablaktisztító + puharongy kombó kipróbálását. Először is kapjuk magunkhoz a sérült adathordozót és eresszünk rá némi fogkrémet. Természetesen a legkevésbé szemcsés típust válasszuk (!), legjobb, ha gél-t használunk. Miután kész a fogkrém glória, kezdjük el gyengéden, körkörös mozdulatokkal, bemasszírozni a puha ronggyal a karcos felületbe. Ezt végezzük nagyjából 1-2 percig, majd a ronggyal távolítsuk el a fogkrémet teljesen. Ha a korong felülete megtisztult a fogpasztától, jöhet a banán (na ezen sírtam a röhögéstől). Járjunk el ugyanúgy, ahogy az első fázisban, tehát kezdjük el körkörösen simogatni a lemez felületét gyümölccsel. Ezt is kábé 1-2 percig ismételjük, majd a banán héjának belső felével dörzsölgessük meg a felületet újra ugyanannyi ideig és kör alakú mozdulatokat végezve. Természetesen ezután a puha rongy következik, amivel a banánrostokat és nyálkát eltávolíthatjuk. Utolsó fázisként az ablaktisztító következik, mellyel makulátlan tiszta állapotba hozhatjuk lemezünket, eltakarítva róla az ott maradt ragacsokat és az egyéb komisz szennyeződéseket. Mondanom se kell, ezt is csak körkörös mozdulatokkal végezzük. Ha mindent jól csináltunk, akkor a lejátszhatatlan korongunk ismét működni fog. Nos, nem tudom, hogy mennyire működőképes ez az eljárás, hiszen még nem próbáltam. Ám a képek alapján eléggé hatékonynak tűnik a dolog, így biztosan letesztelem, és ha működik, utána nekiugrok a telefonkijelzőmnek is. Ha esetleg ti magatok is kipróbáljátok, osszátok meg velünk, hogy mi lett a végeredmény. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bálibee Posted Február 18, 2010 Share Posted Február 18, 2010 ez kész, valami magyarázat, hogy ez miért is működik? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Február 18, 2010 Share Posted Február 18, 2010 nem működik. próbáltam! Csak a topicindító eggyel elnyomta a témát, nem tudomány, hanem humor. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Raven Posted Február 18, 2010 Author Share Posted Február 18, 2010 Lehet rosszul csináltad! Azért nem működött nálad! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Február 21, 2010 Share Posted Február 21, 2010 nem működik. próbáltam! Csak a topicindító eggyel elnyomta a témát, nem tudomány, hanem humor. Nem hülyeség! Már én is olvastam máshol is, igaz én csak banánnal és még nem próbáltam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.frenk Posted Február 26, 2010 Share Posted Február 26, 2010 Hmmm, egyszer kipróbálom... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazlo Posted Március 13, 2010 Share Posted Március 13, 2010 "It does work, and i recommand it to try" - elvileg működik - lehet, hogy ezzel a megoldással hatékonyan el lehet távolítani a CD-k/DVD-k apró beleégett lyukacskáiból a koszt, illetve feloldani a zsírt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendon13 Posted Március 13, 2010 Share Posted Március 13, 2010 Persze ez csak a kisebb karcok eltüntetésére jó, tehát a mélyebbekkel úgysem tudsz sokat kezdeni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 17, 2010 Share Posted Március 17, 2010 Megéri kipróbálni. Végülis, ha rossz a lemez, akkor nincs mit veszítenünk max egy finom banánt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted Március 17, 2010 Share Posted Március 17, 2010 Ezt ki kell próbálni! Viszont sztem az üvegtisztítós témával vigyázkodni kell, mert ha rossz minőségű a lemez, akkor a folyadék könnyen be tud jutni a fényes fólia alá! És a fény miatt eltűnt adatot mivel lehet visszahozni a lemezről? Sötét szobával kell bedörzsölni??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atis.89 Posted Március 17, 2010 Share Posted Március 17, 2010 http://video.szon.hu/video/55639/karceltavolitas-egyetlen-banannal itt van magyarul Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earp Posted Március 18, 2010 Share Posted Március 18, 2010 A banán alapú tisztítókúra még szö-szö, de karctalanítás majomtáppal, az már húzósabb. Azért ki fogom próbálni. Ha ránctalanít is, akkor magamon is végrehajtom a kúrát... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
camplazlo Posted Április 29, 2010 Share Posted Április 29, 2010 Valahogy nem tudom elképzelni, hogy valaki ül otthon, nézegeti a karcos CD/DVD-it, majd eszébe jut, hogy "Hmmm, ezt meg kéne javítani egy banánnal"......Életszerű..... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
qrvaa Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 Ez tényleg igaz Angliába láttam tv-be, banánnal megmaszatolod és lemosd, próbáljátok ki! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
naxinger Posted Május 6, 2010 Share Posted Május 6, 2010 en angliaba ablakot lattam,meg mocskos konyhat....aztis kamon keresztul probaltam a bananos dolgot,csak most elkezdett noni a bolcsessegfogam. nemmukodik...ha fel oran keresztul sikalod,akkorsem.bar encsakbanannal probaltam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batista Posted Május 7, 2010 Share Posted Május 7, 2010 Az igen. Majd biztos kipróbálom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Május 7, 2010 Share Posted Május 7, 2010 Régebben kipróbáltuk már ezt koleszban, de csak a fogkrémmel. Volt olyan lemez amivel sikerült, de a mély karcokat nem lehet vele javítani, és amin a fólia sérült azt sem. Bár lehet a banán és az ablakmosó arra is jó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sik_wit_it Posted Május 30, 2010 Share Posted Május 30, 2010 Kösz a tippeket, van itthon pár lemez amire ráférne a gyümölcskúra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla22 Posted Május 31, 2010 Share Posted Május 31, 2010 én ezt csokival ismertem,s az Állitolag egyik részéböl jött az ötlet,h mi lenne ha...bejött Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Raven Posted Május 31, 2010 Author Share Posted Május 31, 2010 Csokival? Ez hatalmas! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla22 Posted Május 31, 2010 Share Posted Május 31, 2010 Viccen kivül irtam Raven Havert megkérdem,h volt ,mert ez kb 4 éves eset már.Volt 1 lemeze amit az uj dvd iroja se ismerte fel.Na "csokipolir" s voala felismerte Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristóf XK Posted Június 2, 2010 Share Posted Június 2, 2010 tuti hogy ki probálom kb a fele játékaim kristosak (ps2) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeaber Posted Június 2, 2010 Share Posted Június 2, 2010 Lehet, hogy esztétikailag szebb lesz a lemez, de ADATVESZTÉSSEL JÁRHAT! Ezt a módszert számotokra értékes lemezen NE próbáljátok ki! Egyszerűbb, ha valami úton módon egy másik lemezre másoljátok át az adatokat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizup Posted Szeptember 5, 2010 Share Posted Szeptember 5, 2010 gyertyaviasszal már javítottam összekapart CD-t, csepegtetem rá, és az ingemmel (inkább mással csináljátok) addig kentem amíg le nem jött róla (persze a kaparásokban benne maradt) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Raven Posted Szeptember 12, 2010 Author Share Posted Szeptember 12, 2010 Viccen kivül irtam Raven Havert megkérdem,h volt ,mert ez kb 4 éves eset már.Volt 1 lemeze amit az uj dvd iroja se ismerte fel.Na "csokipolir" s voala felismerte Természetesen nem azért nevettem, mert nem hittem el. Csak olyan érdekesen hangzott, hogy már csokival is lehet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts