hankock Posted Január 27, 2010 Share Posted Január 27, 2010 A Blobfish (Psychrolutes marcidus) az Ausztrália és Tazmánia partjaitól távoli mély vizekben él. Első ránézésre egy nagy orrnak tűnik, mely két szem közé rekedt valahogyan. Mivel mélytengeri hal, ritkán kerül az emberi szem elé. Olyan mélységekben, ahol ő otthon érzi magát, igen nagy nyomás uralkodik, melyet az emberi szervezet nem is lenne képes elviselni, de itt még a halak úszóhólyagja is működésképtelen lenne. Az állat teste zselészerű és az óceán vizénél valamivel kisebb a sűrűsége, így izmok nélkül képes lebegni a tengerfenék felett, vajmi kevés energiát pocsékolva. Nem úszik, egyszerűen ami feléje sodródik, azt bekapja. Így éldegél odalent, amíg a halászhajók fenékhálóiba gabalyodva ki nem emelik onnan. Ez pedig napjainkban gyakran előfordul, éppen ezért a tudósok attól tartanak, hogy a túlhalászás miatt a kihalás veszélye fenyegeti Blobfisht. "Az ausztrál és új-zélandi mély vonóhálós halászati flották a legaktívabb a világon, ez nagyon szerencsétlen ezekre a halakra nézve." - jelentette ki Callum Robert professzor, tengerszakértő, aki a mélytengeri fajok védelme érdekében szólalt fel a napokban. Létezik mélytengeri védelem, például a Déli-óceánon, de ez csak a korallok védelmére vonatkozik, viszont hasonló tilalmat akarnak elérni a Blobfishre vonatkozóan is. Az igazi cél azonban - amit 2006-ban már majdnem sikerült sikerre vinniük a természetvédőknek - hogy egy világméretű moratórium korlátozza a fenékvonóhálók nyílt tengeri használatát. erdon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Január 27, 2010 Share Posted Január 27, 2010 egek, ez nagyon durva egyébként olyan, mint egy mogorva vénember feje Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Január 27, 2010 Share Posted Január 27, 2010 Fagyasztott Blobfish. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Január 27, 2010 Share Posted Január 27, 2010 Láttam már. Uramatyám de ronda. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
harvester666 Posted Január 28, 2010 Share Posted Január 28, 2010 lol 1 ilyen uszna felém "lebegne" teletolnám a buvár ruhát XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
piccolacui Posted Január 28, 2010 Share Posted Január 28, 2010 Jesszusom..tényleg elég csúnyácska. De legalább kitűnik a többi hal közül. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted Január 29, 2010 Share Posted Január 29, 2010 Hát ez tényleg félelmetesen ronda Öeee... Mint egy ezerszeresére felnagyított ebihal Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendon13 Posted Január 30, 2010 Share Posted Január 30, 2010 Úristen, de ronda. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bnrn Posted Január 30, 2010 Share Posted Január 30, 2010 Egy szomorú bohóc jut róla az eszembe. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
respecta Posted Január 30, 2010 Share Posted Január 30, 2010 vicces! vajon minnél emberibb egy hal annál rondább? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wendie Posted Január 30, 2010 Share Posted Január 30, 2010 nekem a fűrész (saw) c. filmsorozat jut eszembe róla, főleg a "fagyasztott" képről Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szeca Posted Január 31, 2010 Share Posted Január 31, 2010 Azt hittem a képek alapján, hogy ez valami kamu, úgyhogy utána néztem és tényleg létezik! Egyetértek, tényleg ez a legcsúnyább állat (nah meg a kopasz macska) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1519 Posted Január 31, 2010 Share Posted Január 31, 2010 érdekes lehet egy rakat zselé olyan mélyen akkor hogy bírja ki a nyomást, ha az emberi hús nem.. xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.frenk Posted Február 26, 2010 Share Posted Február 26, 2010 Egy cuki kép Blobbyról Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Raven Posted Február 28, 2010 Share Posted Február 28, 2010 Érdekes... kb olyan, mint egy Pokémon! Jólvan, csak hülyültem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzegediXY Posted Február 28, 2010 Share Posted Február 28, 2010 Szerintem aranyos Gondoljatok bele, mi milyen rondák lehetünk az ő szemében "Ebből kiállnak valamik!!! tovvábblebegni, továbblebegni, továbblebegni..." Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
coroner Posted Március 5, 2010 Share Posted Március 5, 2010 Már azt gondoltam, hogy arra jöttek rá, hogy a világ leggusztustalanabb lénye az ember... de ezek szerint még nem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
peteeey Posted Április 21, 2010 Share Posted Április 21, 2010 Tudtam én hogy valahol már láttam az arcot, rákerestem a neten és találtam is egy képet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nesztek Posted Április 27, 2010 Share Posted Április 27, 2010 Be kell valljam kicsit csalódtam (persze kellemeset), a topic címéből kiindulva azthittem a volt főnököm lesz majd a főszereplő, aztán csak egy ártatlan halacska. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead0709 Posted Április 29, 2010 Share Posted Április 29, 2010 szeirntem aranyos nekem is kell egy ilyen házi állat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts