hopdinZ Posted Január 21, 2010 Share Posted Január 21, 2010 Legjobb film Avatar An Education The Hurt Locker Precious Up In The Air Legjobb rendező James Cameron (Avatar) Neill Blomkamp (District 9) Lone Scherfig (An Education) Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) Quentin Tarantino (Inglourious Basterds) Legjobb forgatókönyv Jon Lucas, Scott Moore (The Hangover) Mark Boal (The Hurt Locker) Quentin Tarantino (Inglourious Basterds) Joel Coen, Ethan Coen (A Serious Man) Bob Peterson, Pete Docter (Up) Legjobb színész Jeff Bridges (Crazy Heart) George Clooney (Up in the Air) Colin Firth (A Single Man) Jeremy Renner (The Hurt Locker) Andy Serkis (Sex & Drugs & Rock & Roll) Legjobb színésznő Carey Mulligan (An Education) Saoirse Ronan (The Lovely Bones) Gabourey Sidibe (Precious) Meryl Streep (Julie & Julia) Audrey Tautou (Coco Before Chanel) Legjobb férfi mellékszereplő Alec Baldwin (It's Complicated) Christian McKay (Me and Orson Welles) Alfred Molina (An Education) Stanley Tucci (The Lovely Bones) Christoph Waltz (Inglourious Basterds) Legjobb női mellékszereplő Anne-Marie Duff (Nowhere Boy) Vera Farmiga (Up in the Air) Anna Kendrick (Up in the Air) Mo'Nique (Precious) Kristin Scott-Thomas (Nowhere Boy) Legjobb speciális effektek Avatar District 9 Harry Potter and the Half-Blood Prince The Hurt Locker Star Trek Legjobb zene Avatar (James Horner) Crazy Heart (T-Bone Burnett, Stephen Bruton) Fantastic Mr Fox (Alexandre Desplat) Sex & Drugs & Rock & Roll (Chaz Jankel) Up (Michael Giacchino) Legjobb fényképezés Avatar (Mauro Fiore) District 9 (Trent Opaloch) The Hurt Locker (Barry Ackroyd) Inglourious Basterds (Robert Richardson) The Road (Javier Aguirresarobe) Forrás, további kategóriák: http://www.empireonline.com/news/story.asp?NID=26778 Ti kiknek adnátok a díjakat? Kicsit furcsálom, hogy a BB-t nem jelölték legjobb filmként. Az 5 jelölt közül így a Hurt Lockernek adnám. Forgatókönyv, rendezés - ezeket simán megérdemelné Tarantino. Speciális effektek egyértelműen Avatar. Színészek közül Waltz szerintem nem kérdéses (Alec Baldwin?!)... Carey Mulligan is egész jó volt. További 2 színész kategóriában nem tudok véleményt alkotni, azok közül csak 1-2 filmet láttam (ez vonatkozik a zene kategóriára is). Fényképezés: véleményem szerint az Avatar operatőri szempontból igen kiemelkedő volt - a látvány mellett az egyetlen erőssége a filmnek. A Road-ot nem láttam, viszont a D9 kivételével mindegyiket jónak tartom ezen a téren. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
baad_newzz Posted Január 21, 2010 Share Posted Január 21, 2010 adják oda az összeset az avatárnak, megérdemli mind.... hátha itt olyanok nyernek, akik meg is érdemlik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lzprince Posted Január 21, 2010 Share Posted Január 21, 2010 bad newzz:lol hopdinz:D9nek legalább olyan jó volt a fényképezése, mint a többinek. Neked nem tetszett? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hopdinZ Posted Január 21, 2010 Author Share Posted Január 21, 2010 hopdinz:D9nek legalább olyan jó volt a fényképezése, mint a többinek. Neked nem tetszett? Manapság egyre nagyobb divat ez a kézikamerás felvétel, ami nekem személy szerint nem jön be, ennyi. A Hurt Lockernél furcsamód ez nem zavart, sőt, szerintem jól döntött a rendező. De ezt leszámítva szinte minden más filmnél úgy éreztem, hogy ez ront az élményen (D9, Közellenségek, Cloverfield, stb). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lzprince Posted Január 21, 2010 Share Posted Január 21, 2010 Ebben különbözünk, modnjuk Közellenségek brrrrr, nekem sem jött be, Cloverfield az oké volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Január 21, 2010 Share Posted Január 21, 2010 Jujjde várom ezt És ahogy nézem a Moon is kapott nem egy jelölést Remélem ezúttal is adja majd a HBO a legrangosabb díjkiosztót Nemhinném, hogy az Avatar a vizuális effektusokon kívül bármiért is fog kapni díjat. Ha meg igen, akkor csalódnom kell a BAFTÁBAN... Mindenesetre BEST FILM az Up In The Air, OUTSTANDING BRITISH FILM egyértelműen a Moon, OUTSTANDING DEBUT BY A BRITISH WRITER, DIRECTOR OR PRODUCER alap, h Duncan Jones, DIRECTOR Tarantino, de ha ő nem, akkor Neill Blomkamp, ORIGINAL SCREENPLAY szintén Tarantino, bár Coen-ék se semmik, ADAPTED SCREENPLAY az Up In The Air-ért, mert megérdemli. ANIMATED FILM a Coraline (képkockánként 4ever), LEADING ACTOR Jeremy Renner, de Clooney-nak is örülnék, LEADING ACTRESS Saoirse Ronan (meglepett, hogy jelölték, de miért ne), SUPPORTING ACTOR Christoph Waltz már megnyerte, SUPPORTING ACTRESS Vera Farmiga, vagy Anna Kendrick, CINEMATOGRAPHY a Becstelen Brigantyk, EDITING Avatar (jogos lenne), PRODUCTION DESIGN is az Avatar, SOUND-ban a The Hurt Locker legyőzhetetlen, sztem, SPECIAL VISUAL EFFECTS az Avatar, MAKE UP & HAIR a Doctor Parnassus-nak (nem láttam még, de akkor is), THE ORANGE RISING STAR AWARD pedig Jesse Eisenbwerg, mert a Zombieland-ban nem semmi Persze nem feltétlenül kell így lennie, de a BAFTÁN bármi megtörténhet. Csak ne taroljon az Avatar és OK. Azért a legjobb film mégsem az volt és a rendezés sem volt olyan tökéletes, mint Tarantino-é. Izgatottan várom már, csak nem tudom mikor lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hopdinZ Posted Január 22, 2010 Author Share Posted Január 22, 2010 Csak ne taroljon az Avatar és OK. Azért a legjobb film mégsem az volt és a rendezés sem volt olyan tökéletes, mint Tarantino-é. Izgatottan várom már, csak nem tudom mikor lesz. Ja, vigyen csak el az Avatar néhány technikai díjat de a fontosabbakat nem érdemli. Díjkiosztó: 2010.02.21 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Január 22, 2010 Share Posted Január 22, 2010 Ma megvolt a The Imaginarium Of Doctor Parnassus, úgyhogy mostmára BAFTA a messiás Nincs is az olyan messze, remélem úgy lesz mint múlt évben, és már másnapra lefeliratozzák az egészet a HBO-n Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lzprince Posted Február 21, 2010 Share Posted Február 21, 2010 itt vannak a nyertesek: http://www.imdb.com/features/rto/2010/baftas Sírjunk, hogy nem nyert az Avatar? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnTerry Posted Február 21, 2010 Share Posted Február 21, 2010 Ahogy látom, tarolt a Hurt Locker. Nem is baj, jó film. Amit sajnálok, az az, hogy a District 9 nem nyerte el az Akadémia tetszését... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Február 22, 2010 Share Posted Február 22, 2010 Elsősorban Duncan Jones-nak és Christoph Waltz-nak örülök, de a legtöbben megérdemelték a díjat. Legjobb mese egyáltalán nem az Up, nomeg a BB is minimum a legjobb forgatókönyv díját megkaphatta volna! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Február 22, 2010 Share Posted Február 22, 2010 Én következőknek örülök: Christoph Waltz,Hurt Locker Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
citromy Posted Február 22, 2010 Share Posted Február 22, 2010 Waltz várható volt és nem láttam a Hurt Lockert még, de örülök h nem az Avatar nyerte a film díjat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts