hankock Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Újra láthatnak a vakok annak a mikrochipnek köszönhetően, amelyet német orvosok fejlesztettek ki. A Tübingeni Egyetem orvoscsoportja chipet ültetett vak páciensek retinája alá, akik ennek segítségével újra felismerik a tárgyakat és a betűket - olvasható a Der Spiegel című német magazinban. Különösen egy finn férfi esetében értek el olyan eredményeket, amelyek az implantátum fejlesztésében átütő sikernek számítanak. A 44 éves Miika a chip segítségével átlépte azt a határt, amelyen túl jogilag már nem számít vaknak - mondta el Eberhart Zrenner, a kutatócsoport vezetője. Az implantátum ezerötszáz fotocellából áll, amelyeket egy háromszor három milliméteres mikrochipen helyeznek el. Ezt négyórás operáció során helyezik el a retina alatt. Zrenner szerint a test jól alkalmazkodik az implantátumhoz. "Egyetlen esetben sem lépett fel komoly probléma, például gyulladás" - mondta el az orvos. A Tübingeni Egyetem etikai bizottságának feltételei alapján a chipet néhány héten belül el kell távolítani. Zrenner, aki Retina Implant néven céget alapított, kijelentette: az elkövetkezendő évben mintegy két tucat páciensnek fognak új, vezeték nélküli látóchipet beépíteni, ezek pedig már tartósan a retina alatt maradhatnak. MTI Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
piccolacui Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Jó lenne, ha ezt a dolgot tényleg meg tudnák valósítani, és nem csak egy kis időre. A körülöttünk lévő világot mindenkinek látnia kell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Elméletileg ha a látóidegek nem jutnak el az agyig, vakság van. Ez a chip hogy fog információt közvetíteni az agynak? Nekem ez kicsit magas. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts