bikas Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 A hajszál vastagságának is csak az ötödét teszi ki az a hóember, amelyet brit tudósok készítettek a nanotechnológia eszközeivel. A világ legkisebb hóembere 0,01 milliméter széles és két apró óngyöngyöcskéből áll, amelyeket platinával hegesztettek egymáshoz. A hóember mosolyát koncentrált ionnyalábbal kanyarították az arcára. De persze szemet és orrot is formáltak neki a nyugat-londoni Országos Fizikai Laboratóriumban (NPL), Nagy-Britannia egyik vezető tudományos intézetében és kutatóközpontjában. © Dr Cox / National Physical Laboratory A remekbe szabott apróságot David Cox, a laboratórium quantumészlelő csoportjának egyik tagja készítette - számolt be róla a telegraph.co.uk. (hvg) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendon13 Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 De jó Mondjuk azért a legnagyobbra kíváncsibb lennék Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
feher-farkas Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 De ez akkor nem is hóember, hanem ónember. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Ez tuti nem fog elolvadni a napsütéstől. Amúgy szerintem értelmetlen az egész, legalább is én nem látom az értelmét. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Az elkészítésének a költségei pedig meghaladták a magyarországi minimálbér tízszeresét kb így tudom elképzelni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaire Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Nekem bejönnek az effajta alkotások, érdekes, ahogy elkészülnek, utána meg nagyítóval lehet csak megnézni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ESP Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Igen,csak nem tudom mi értelme van egy 0.01-mm-es "Hó"embernek... Ahelyett,hogy a hasznos dolgokon gondolkodnának.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deep_idea Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Tudósok és ezért fizetik őket. Szomorú.......... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts