bikas Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Nemzetközi kutatással első ízben mutatták ki, hogy a kereskedelmi forgalomban lévő cigaretták kivétel nélkül a veszélyes kórokozók melegágyai. Tele van baktériumokkal Több száz fajta baktérium és mikroba van egy szál cigarettában, s ezek nagy része veszélyes kórokozó. A cigarettákban a dohány elégése ellenére ezek a mikroorganizmusok nem pusztulnak el, tehát mind a dohányos, mind pedig a passzív dohányosok számára a dohányfüst a fertőzések és krónikus betegségek veszélyét jelenti. A Marylandi Egyetem munkatársai rámutattak, hogy további vizsgálatokra van szükség a kérdésben, és nagyon valószínű, hogy a cigarettákban megbúvó kórokozók száma a leendő elemzésekkel jelentősen tovább fog növekedni. Forrás: STOP/Science Daily Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
retry Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 szerintem aki már rászokott ez nem fogja megakadályozni hogy letegye ha le is akarja akkor hajrá de ha a rák nem foglalkoztatja ez sem fogja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendon13 Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Jah sajnos nekm szüleim is szívják és nem bírják letenni. Vesszen aki kitalálta Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soße Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Miért, talán a "drogiparnak" vége van? ugyan már! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bálibee Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 " A cigarettákban a dohány elégése ellenére ezek a mikroorganizmusok nem pusztulnak el" hülyeség Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 ettől a felméréstől még a nagy cigarettagzártók még nem zárnak be, eleve hogy vannak bacik a cigiben mert ha csomó vegyszerrel agyonkezelt dohányt tartalmazó ciggit szívnának a fogyasztók akkor még nagyobb veszélyben lennének Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
weedee Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Kit érdekel? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoger Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Alapból szét van vegyszerezve a cigi h pl gyorsabban égjen. Én is szívom, de magamnak tekerem minőségi dohányból, ízre is jobb, sztem egy fokkal egészségesebb is, és ráadásul olcsóbb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts