bikas Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Igazi gördülő kövek ("rolling stones") a kaliforniai Halál-völgyben: máig nem tudja megmagyarázni senki, hogy mitől mozognak és húznak csíkot maguk után az akár száz kilogrammos kőtömbök. A kaliforniai Halálvölgyben a kövek egyenes vonalban mozognak. Senki sem tudja, miként lehetséges ez. Naponta 87 centimétert haladnak, ami azt jelenti, hogy egy év alatt 320 métert tesznek meg átlagosan. Ezek a kőtömbök akár több mint száz kilósak is lehetnek. Többféle elmélet van arról, hogy a tünemény miként lehetséges, közrejátszik az erős szél, az éjszaka kialakulú jégpáncél, a vizes agyag vékony rétege, és az, hogy a völgy nagy része tökéletesen sima és lapos. De kielégítő magyarázattal még senkinek sem sikerült előállnia. Ez a világ egyik legmelegebb vidéke, itt mérték a második legmagasabb hőfokot a Földön, 58 Celsius-fokot. A Halál-völgy az USA legmélyebb pontja, 86 méterrel a tengerszint alatt fekszik. Forrás: STOP/Daily Mail Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 biztos a láthatalan ember szórakozik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikas Posted November 20, 2009 Author Share Posted November 20, 2009 Akkor ezt most tényleg jól megcsinálta, mert itt nem találom sehol. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeaber Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 A megfejtése talán közelebb vezet minket az örökmozgóhoz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramer Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Azt még közrejátszott az erős szél ... Tegyük fel, tényleg volt ott olyan erős szél hogy elmozdítsa, na de majdnem tökegyenes vonalban, és végig a földön hagyta ... hát azért .... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendon13 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Wow vajon mi miatt történik? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jethro Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 szerintem is a szél kizárható, én azt mondom valami féle mágneses-eleketromos dolgok játszódhatnak le a föld alatt de ez csak az én fantáziám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Punk90antiwarn Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 kitudja az amcsik mikkel kísérleteznek alatta és milyen hatással van a környezetre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soße Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Nem nagyon értem, ha 87cm-t csúsznak/nap, akkor láthatták volna, hogy mozog... Biztos valami kagyló költözött belé Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
oszkár007 Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Valakik nagyon ráérnek aztán tologatják:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad_90 Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Nem rossz... Szerintem is valamiféle elektrmágneses jelenség játszhat közre.A kőzetekben lehet fém, akár vas is ( remélem ezt elolvassák az "önkéntes fémgyűjtők", és elmennek oda ezekért ). Vagy a Föld forgása is rásegíthet (végül is tudtommal az elektromágneses geb*sz is azért van).Vagy mittménmi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ace Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Esetleg nincs valami videóanyag a jelenségről? Vagy csak akkor mozognak a kövek, ha nem figyelik őket? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
piccolacui Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Érdekes. Remélem ez is olyan dolgok közé fog tartozni, amit az ember nem ért meg. Legalább higgyünk még egy kicsit a csodákban és a természetfeletti dolgokban. Úgyis annyi illúziónkat rombolták már így le. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szathy Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 Lehet, hogy ebben van valami: http://www.youtube.com/watch?v=u1hoiHvOeGc Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 Mégse elfogadott magyarázat hogy éjjel megfagy a talaj, és a szél viszi a köveket? Én úgy tudtam, és szerintem hihetöen hangzik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobbybrown Posted Március 16, 2010 Share Posted Március 16, 2010 lehet az csak egy nagy mutáns csiga XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fgshp Posted Április 28, 2010 Share Posted Április 28, 2010 Hirtelen nekem is az jutott eszembe, ami a legutóbbi hozzászólónak: kő kinézetű élőlény, ami mászik. Persze valószínűleg megint arról van szó, hogy ez egy olyan jelenség, amit nem értünk. Vagy, amit szintén sokan írtak, hogy valami kísérlet mellékhatása, hogy kövek közlekednek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peterur01 Posted Május 9, 2010 Share Posted Május 9, 2010 Szerintem valaki nagyon ráér és szórakozik. Talán ez váltja majd föl a gabonakör mániát Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Raven Posted Május 9, 2010 Share Posted Május 9, 2010 Vagy csak akkor mozognak a kövek, ha nem figyelik őket? Pontosan! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazlo Posted Május 9, 2010 Share Posted Május 9, 2010 Persze a fordított pszichológia elvére senki nem gondol. Mi van, ha nem is a kövek, hanem a körülöttük levő tér látszólagos mozgása következik be? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts