Clark Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 Milliók kezdik napjukat horoszkópjuk olvasgatásával, szerelmüket is a csillagok alapján választva. Egy brit kutatócsoport most tudományosan is bizonyította, mindez teljesen felesleges. Húszmillió házaspárt vizsgálva kimutatták, a horoszkópnál nagyobb bullshit kevés akad. Nincs összefüggés "Ha minimális hajlama is lenne a Szűzeknek a Bakokra vagy a Mérlegeknek az Oroszlánokra, azt bizonyosan látnánk a házasságkötési adatokban. Ilyen összefüggés azonban nem látszik. A tízmillió vizsgált párnál talált horoszkópegyezés tulajdonképpen elhanyagolható, szignifikáns összefüggést nem mutat" - mondta a Dr. David Voas, az egyetem társadalomtudományi karának munkatársa a Guardiannak. Az asztrológusok rendszerint azzal érvelnek, hogy a születés összes adata, pontos időpontja szükséges a személyiségrajz leírásához. A horoszkópszerzők szerint például a Skorpiók és a Halak tökéletes páros alkotnak, mély érzelmeik szoros kapcsolathoz vezetnek. "Azonban ha a Halak jegyű Elizabeth Taylor és a Skorpió jegyű Richard Burton viharos kapcsolatát szemléljük, kétszeresen megcáfolják a harmonikus karakterek szoros kötelékének elméletét"- érvel Voas. A színészpár először 1964-ben házasodott össze, majd tíz évvel később alkoholizmusra és családi viszályokra hivatkozva vált el. 1975-ben aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve újra frigyre léptek, hogy aztán 1976-ban újra elváljanak. A kutató szerint a horoszkóp nagy biznisz Voas ugyanakkor nem áltatja magát, szerinte kutatása semmilyen hatással nem lesz a horoszkópok és asztrológusok világára. "Nincsenek illúzióim, nem gondolom, hogy a kutatás eredménye aláásná az asztrológia népszerűségét. A csillagjegyen alapuló személyiség-elemzés imádata az enyémet megelőző, az asztrológiát leleplező több száz kutatás ellenére virágzik. A média-csillagjósokat ez az imádat teszi gazdaggá. Ráadásul ha az ember szerelmes lesz, bármire képes és mindent megpróbál" - mondja a szociológus. Liz Fielding asztrológus szkeptikus a társadalomtudós eredményeit illetően. "Közelebbről meg kellene nézni a kutatás módszertanát. Ráadásul csak a házasságokról beszél, a válási adatokról pedig egyáltalán nem. Így pedig ez csak a történet egyik fele. Nem hinném, hogy az eredmény megváltoztatná az emberek hitét a csillagjegyekben" - fogalmazott. Forrás:index.hu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 ezt eddig is tudtam hogy az egész egy kamu... a jósolás is meg minden ilyen cucc csak pénzrablás... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 Nekem volt egy-kettő ami bejött,de sosem határozott meg semennyire Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla21 Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 Nekem egyszer jött be,de persze a rossz része: -Barátnöm ott hagyot,Anyámmal a kapcsolatom nagyon megromlott... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffry Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 horószkóp sz...t sem ér! De jóslásnak vannak érdekes ágai... a másik egy igai jós ingyen csinálja a jóslást! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apunk Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 Én nekem egyszer sem jött be a horoszkópom nem mintha minden nap olvasnám. Amíg olvastam addig sosem. De teljesen mindegy például újságokban mindig mást írnak. Én ilyenekben amúgysem hiszek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 eddig sem hittem ezekben ,volt amikor egy két dolog hasonlított a leírtakhoz de no more Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
senoyFlat Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 Sztem a horoszkop kb. olyan mint a joslas.Epp ezert csak annak van ertelme.Azaz a szemelyre szabott horoszkopot erdemes nezni. Egyebkent nem kene ilyen konnyen elitelni egy modszert ami evszazadok vagy evezredek megfigyelesein alapul. Azert vmi biztos van benn,bar meg nekem sem jott be egy ilyen sem.Az is igaz,h mindegyiket vagy az ujsagban olvastam,vagy a neten,ami megint csak szart sem er. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind2 Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 szerintem is kamu az egész. az emberek reggel elolvassák a horoszkópot, majd akarva/akaratlanul úgy viselkednek, ahogy a horoszkópukban meg van írva. ezután jön a rádöbbenés hogy jééé ez tényleg úgy volt, mint... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovi Ubi Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 Lehet h a ki kivel illik össze duma kamu de az számít, hogy ki mikor született. Nem a csillagok állása meg egyéb humbug miatt de szerintem egy újszülött első kapcsolata a világgal kihat az életére és nem mindegy, hogy 40 fokban lát először rövidgatyás embereket vagy -10 fokban kabátos csókákaz a beszürkült/fehér környezetben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissember Posted Március 29, 2007 Share Posted Március 29, 2007 Az emberek minden féle hülyességet bemesélnek maguknak ,és miután valami jó történik velük még el is hiszik ,hogy az ,,biztos azé volt mert megírta a horoszkóp". Szerintem minden csak hozzá állás kérdése na meg a hangulatunké. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadócka Posted Március 30, 2007 Share Posted Március 30, 2007 Szerintem is. Rengeteg ember áltatja magát ilyen hülyeséggel, elhiszik amit írnak, aztán persze tudat alatt úgy is alakítja a napi dolgait, hogy az be is jön amit olvasott. Meg ha valaki hisz a horoszkópokban, akkor folyton összefüggéseket keres az élete és a jóslat között. Engem egyáltalán nem foglalkoztat a horoszkóp. Sőt. Úgy utálom, ahogy van. Ha lehetne elégetném az összeset. De nem lehet.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 nem is rossz 5let majd segítek ha majd lehet ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovi Ubi Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 De azonkívül hogy kamu, ezt nem két idióta halivúdi sztár házassága bizonyítja... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoghurt Posted Augusztus 14, 2008 Share Posted Augusztus 14, 2008 Egyszer nekem is bejött :D Azt írta, hogy ön nagyon kikívánkozik egy strandra. Július közepe volt, ki nem akar 40 fokban kimenni a strandra ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoltán777 Posted Augusztus 14, 2008 Share Posted Augusztus 14, 2008 Nos, már megint egy dolog, amivel azok foglalkoznak, akik nem értenek hozzá. Mindnefajta hülye jósolgatás idiótsaság, arra való hogy az öregnénikék olvasgassák, és megbeszéljék maguk között! u.i:részemről az összes pletykalapot betiltanám!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jay.the.gk Posted Augusztus 14, 2008 Share Posted Augusztus 14, 2008 Azért örüljünk neki, hogy még mindig rengetek horoszkóp van... ezeket a papírokat simán el lehet használni egy jointra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roggenbrot Posted Augusztus 14, 2008 Share Posted Augusztus 14, 2008 szerintem az összes horoszkóp átverés, naná hogy vannak bizonyítékok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted Augusztus 14, 2008 Share Posted Augusztus 14, 2008 én nagyritkán elolvasok 1-1 horoszkópot, de inkább csak lesek, hogy van aki ezt komolyan veszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Ez nem új dolog PÉNZ,PÉNZ,PÉNZ! ENNYI. Hülyeség az egész, de a sok h**e meg elhisz mindent. Népbutítás.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Persze nyilvánvaló hogy ide most csak az ír aki a horoszkóp ellen van, aki meg hisz benne csak von egyet a vállán és kilép a topic-ból. Én reális gondolkodású ember vagyok. Sokszor eléggé szkeptikus. Szal amit fizikailag nem lehet bebizonyítani abban nem hiszek. Hiszek viszont abban hogy mindenre van logikus magyarázat. Sajnos elég sok buta ember hisz az ilyen dolgokban, akiket aztán az orruknál fogva lehet vezetni. Sajnos ez van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Akkor mondom a legújabb dolgot, amit láttam! HOROSZKÓP FOGYÁS!!! Horoszkópra szabott fogyókúra!!! Bak: ma nem ehet húst, csak halat. Óvatosan a zsírokkal, mert a hold-vénusz állás miatt a koleszterinjét megdobja... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsomboy Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Van olyan "látó", aki egy születési dátumból következtet dolgokra. De a Föld, nem lapos... Nézzétek már meg, hogy milyen csillagok látszanak az északi és milyenek a déli féltekéről?! Zodiákus déli féltekén nincs! Akkor ott hogy is van a horoszkóp? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Hát volt amikor én is azt hittem hogy sült baromság, nyár elején már csak kíváncsiságból is elolvastam, és azt írta, hogy el fogok veszíteni egy olyan személyt, aki mindennél többet jelent számomra, és a családi béke sem lesz állandó. Sajnos ezek nagyon bejöttek, szóval lehet van bennük valami. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsomboy Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 De te csak egy vagy Piero Most vegyük azt van 12 állatövi jegy, és 6.5 milliárd ember. Tegyük fel egyenlő az eloszlás. Akkor 541666667 ember hasonló időben született. Azt mondod, ennyi ember elveszített egy fontos személyt? Vagy nem volt náluk kielégítő a családi béke? Ez hatalmas szám! Egy - egy írás, alkalmazható a nagy számok alapján, egy - egy emberre. De messze áll a tudományos dolgoktól... (Ma... ókorbon más volt a helyzet) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhPr3no Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Azért örüljünk neki, hogy még mindig rengetek horoszkóp van... ezeket a papírokat simán el lehet használni egy jointra avatar+aláírásod alapján nem lepődök meg hogy ilyet írsz Amúgy ebben én nem hiszek, nem is fogok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigyusz Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Hatalmas átverés az egész! Ezek általában úgy vannak megfogalmazva hogy megtörténhet bárkivel, csak más-más történetekt talának ki ezek a hazudozók, például nagy kiadásai lesznek, ez is tipikus... az embernek mindig vannak nagy kiadásai, mindenkinek. Csak lehet hogy nem figyelünk rá. És a horoszkópot olvasva azt hisszük majd hogy van összefüggés... Szerintem ez felháborító. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stufim Posted Augusztus 17, 2008 Share Posted Augusztus 17, 2008 Minden reggel ezeket kell hallgatnom: "Ez az újság az írta, hogy ma megtalálom az igazit" , "A Jupiter állása szerint ma meggazdagodok." Már nagyon utálom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Augusztus 17, 2008 Share Posted Augusztus 17, 2008 Én sem hiszek benne, nem is olvasom el soha. De jó, hogy erre rávilágítottak a tudósok, legalább lesz mit a nagy hívőknek elküldenem, hogy lássák, miért fizetik ki havonta az emelt díjas sms-t. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
erickoston05 Posted Augusztus 22, 2008 Share Posted Augusztus 22, 2008 a horoszkóp teljesen reális dolog, csak az újságokban a fele nagyvonalú, a másik felét pedig viccből írták a pénzt miatt, én foglalkozom asztrológiával, és ha elkészítené valaki a születési horoszkópod, és ránéznél arra, teljesen magadra ismernél, ha nemhiszed , járj utána Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts