hankock Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Réges-régen még csak két majd kicsivel később már három gomb volt az egéren. A fejlődési folyamat során a gombok száma növekedett majd megállt egy ponton és az érzékelő technológia valamint más funkciókra került a hangsúly. A WarMouse cégnél azonban úgy vélték a hagyományos 3 vagy 5-8 gombos egerek nem nyújtanak elegendő funkciót ezért megalkották az OOMouse nevű vezérlő eszközt 18 gombbal és analóg joystick-al az oldalán. Az OOMouse vagy teljes tevén OpenOffice Mouse egy különleges egér annyi gombbal, hogy első pillantásra akár tréfának is tűnhet az eszköz, pedig nagyon is komoly irányító eszközzel van dolgunk. A cincogó 18 programozható gombbal rendelkezik, melyen az egy illetve két kattintásokhoz is külön funkciókat rendelhetünk. Ezen felül, minden gombhoz lehet egyszerű funkciót, billentyűkombinációt vagy komplex makró funkciót is rendelni. Az egér 512 kB-os Flash Memóriával rendelkezik és a kezelőprogram 63 profilt képes eltárolni, melyek közül 20-at készen kapunk a legnépszerűbb szövegszerkesztő és grafikus alkalmazásokhoz, mint az OpenOffice vagy az Adobe Photo Shop. Az egér oldalsó analóg joystick megoldása opcionálisan 4,8 vagy 16 parancsot tud indítani. A széleskörű funkcionalitás nemcsak alkalmazások, hanem játékok során is jól jöhet, ahol összetett funkciókat tudunk a kezünk ügyébe helyezni, egyszerűen elérhető formában. Az OOMouse 75 dolláros áron kerül majd forgalom és az optikai rendszereének érzékenysége 400 és 1600 dpi közt állítható. (itextreme) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Draco44 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Érdekes... Nem lehet könnyű megszokni a használatát. Én magamnak mondjuk nem vennék ilyet, de biztosan van, akik számára nagyon hasznos és praktikus. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Az OOMouse 75 dolláros áron kerül majd forgalom Szerintem nagyon drága és felesleges is ennyi gombbal telezsúfolni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudi Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Ezt érdekes lehet használni maradok a 3 gombos verziónál Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiderv8 Posted Április 21, 2010 Share Posted Április 21, 2010 Ez már tulzás. Nemtudom minek kell ilyet csinálni. Hamarosan már a 120 gombos egeret is csinálnak, ahol már billentyűzetet se kell használni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted Április 22, 2010 Share Posted Április 22, 2010 Nekem 5 gombos egerem van, de ebből kettőt(ami az oldalán helyezkedik el) rengeteg játék nem is támogat! Igaz ez az egér nem játékra készült, de akkor meg minek rá + 18 gomb + joyszick? A végén még kitalálják, hogy a kis méretű egéren legyen a 108 gomb, a nagy billentyűzeten pedig csak 3. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Április 22, 2010 Share Posted Április 22, 2010 Hasznos cucc, de nagyon undorító Szvsz ez esztétikailag egy szemét... pedig nekem nincs sok esztétikai érzékem de ezt még én is megmondom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.frenk Posted Április 22, 2010 Share Posted Április 22, 2010 Nagyon ronda... de akinek ilyenre van szüksége az használja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
skywave Posted Április 22, 2010 Share Posted Április 22, 2010 szerkesztésnél istenkirály lehet elfogadnám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzegediXY Posted Április 23, 2010 Share Posted Április 23, 2010 Drága és felesleges gombok. Fényűzés az egész. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Raven Posted Április 23, 2010 Share Posted Április 23, 2010 Én a cím alapján azt hittem, hogy valami robot egér fél-automata vagy automata fegyókkal! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
peteeey Posted Május 10, 2010 Share Posted Május 10, 2010 Én azthittem valami ruháról van szó, amit egy egérnek készítettek, ami ugrál egy fogpiszkálóval vagy ilyesmi aztán jött a meglepődés Már a képről megállapítottam hogy nekem nem jön be Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts