Lolledpopped Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Hello mindenki! (Ha nem jó helyre nyitottam a témát akkor bocsánat,de csak ezt találtam.) Az lenne a \"problémám\", hogy a procihűtő nagyon hangos... alapjáraton is.! Ugye AMD-s Procim (AMD Phenom 9600 Quad-Core 2.3Ghz Black Edition )van és kaptam hozzá gyári hűtőt. Ebben kéne a segítségetek. Találni egy jó kis hűtőt maximum 6000 ért! PC Probe II Programon azt mutatja,hogy alapjáraton a hűtő 5000 RPM-en van! Ha meg játszok akkor olyan hangos,hogy el se hiszitek. Csináltam 1 pár képet hátha jobban értitek: Köszönöm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabicsekker Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Fel van húzva a proci?? Amennyiben igen akkor mennyire?Kettő és 3 ezer között kellene pörögnie,pedig az nagyon jó hűtő! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lolledpopped Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 Nincs felhúzva amikor vettem előttem rakták be ugyanugy 2.3ghz-n van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabicsekker Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Alaplap tipusa? Bios frissítés volt ? Valami nagyon nem stimm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lolledpopped Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 http://www.aqua.hu/asus-m2n68-am-se2-alaplap-63490.html Bios frissitést csináltam letöltöttem asus oldalán fel is raktam Asus Update-val Szerk: Most néztem van 2009 07 20 as BIOS felrakjam? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabicsekker Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 A frissítés előtt is ilyen volt a hangja vagy még előtte frissítetted? Én nem tudom ki,hogy van vele nem ismerem az asus bios frissítését de hajlékonylemezről szokás vagy usb-ről semmi esetre sem xp alól Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lolledpopped Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 Úgy van,hogy az oldaról leszedet velem egy: ROM-fájlt és az Asus Update-val fel updalei és újraidúl a gép és fel van rakva. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lolledpopped Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 Levettem a gépem oldalát és lement 4000 RPM-re(alapjárat) Hmm lehet, hogy túl meleg volt bent a gép v mi? Na mind1 most halkabb lett! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabicsekker Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Az is sok ott valami más van a magas fordulatszám mögött! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Szia Lolledpopped ! Van a gép hátulján venti, ami a gépből kifelé szívja a meleg levegőt, ill. a gép elején egy v. két befelé fújó venti ? Ha két PCIE foglalatod van, akkor a procitól távolabbiba rakd a VGA-t. Amennyiben nincs perforálva a CPU hűtővel szemközti oldallap, akkor perforáld. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabicsekker Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Nézd én soha nem fogom azt mondani,hogy frissítsd a biost főleg xp alól mert avval tönkre lehet tenni egy gépet,jobb lenne ha megnézetnéd egy szakszervízben! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lolledpopped Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 Szia Lolledpopped ! Van a gép hátulján venti, ami a gépből kifelé szívja a meleg levegőt, ill. a gép elején egy v. két befelé fújó venti ? Ha két PCIE foglalatod van, akkor a procitól távolabbiba rakd a VGA-t. Amennyiben nincs perforálva a CPU hűtővel szemközti oldallap, akkor perforáld. Üdv.: Dadus Hello! 1 PCIe-m van Bővítő csatlakozók: 1 db PCIe x1, 1 db PCI Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Szia ! Egyébként még nem volt tisztázva, hogy a szél zaj zavar vagy esetleg a mechanikus zaj ? Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lolledpopped Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 Amikor odarakom a fülem akkor nem hallok ilyen "kattogásokat" hanem erős szélfújást. ( de mondom ha leveszem az oldalát akkor 4000-re lemegy ha felrakom 5000-5200 (alapjárat) ami már rendesen zavar. Szerk: Nincs 1 ventilátor se pluszban. (Nem vettem hozzá,nem is kaptam hozzá a géphez) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Szia ! Első lépésként rakd fel a legújabb BIOS-t, ha így sem javul a helyzet, akkor vedd le a hűtőt, takarítsd le a CPU-t és a hűtőt a jelenlegi pasztától, majd friss pasztával rakd vissza a hűtőt. /ui. szoktak régi, sűrű állagú vacak pasztát is adni a BOX-os kivitelhez/ . Végső megoldásként a korábbi javaslataimat használd / már ami aktuális hozzá/ . Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts