raiderv8 Posted Augusztus 26, 2009 Share Posted Augusztus 26, 2009 Az a kérdés, hogy hogyan lehetne minél egyszerűbb módon saját linuxot készíteni, és iso-ba elmenteni? csak ennyi lenne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Augusztus 26, 2009 Share Posted Augusztus 26, 2009 Ez így igencsak tág kérdés. Kicsit konkretizálj, aztán könnyebb lesz válaszolni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiderv8 Posted Augusztus 26, 2009 Author Share Posted Augusztus 26, 2009 oké. akkor mondok egy példát. van egy program, vagy már eleve 1 live oprendszer. Először is kiválaszthatom hogy milyen grafikus rendszeren fusson : KDE, Gnome, XFCE, stb kiválaszthatom, hogy milyen programok legyenek fennt rajta, miket bootoljon be, stb, és elmenthetem iso-ba, és live cd-ként futtathatom vagy például az ubuntut átírni hogyan lehet?? hogy lehetne olyan saját linuxot kifejleszteni, mint pl az ubuntuból xubuntu, vagy edubuntu, vagy stb?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Augusztus 26, 2009 Share Posted Augusztus 26, 2009 Bocs, de ennek annyi értelme van mint egy rácsos ablaknak a tengeralattjárón... Attól hogy már a kezelőfelület még ugyanaz a linux marad. Sima ubuntura is fel tudod tenni az összes ablakkezelőt, aztán lehet választani hogy melyikkel induljon. Egyébként felesleges több felület, a gnome messze jobb mindnél. Amiket felsoroltál, azok is csak az ablakkezelőben különböznek leginkább, másban nagyon nem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiderv8 Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 Úgylátszik összevissza beszéltem akkor, de legalább 1 dologgal többet tudok. Csak kíváncsi vagyok hogyan fejlesztenek ki egy linuxot. Csak annyit szeretnék tudni, hogy hogyan készítik el a linuxokat, vagy éppen fejlesztenek ki egyet, és hogyan mentik el iso-ba. Az ubuntus dolgot hülyén mondtam, igazad van, én arra akartam kilyukadni, hogy egy adott operációs rendszerből hogyan csinálnak egy másikat. De hamár tegnap ennyire ubuntus kedvemben voltam, ( XD ) akkor mondok egy jó példát. Például a GOS oprendszert ubuntuból fejlesztették ki, vagy például a Black Panthert a Mandrake linuxról fejlesztették ki, vagy a slackware-ből a slaxot. Ezeket hogyan csinálják?? Csak erre lennék kíváncsi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Ha saját Linuxot akarsz akkor itt van az oldal amelyik foglalkozik vele: http://www.linuxfromscratch.org/ A google is segít: Linux from Scratch a kulcsszó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiderv8 Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 Nagyon szépen köszönöm Most nézem ez az lfs, még a honlapomon is fennt van XD, csak azt hittem, hogy ez egy olyan disztró, amivel telljes mértékben testreszabhatjuk a gépünket, de nem gondoltam volna hogy egy saját operációs rendszerünk lehet. Nem tudod véletlen, ezt lehet live cd ként elmenteni, vagy iso-ba a saját készítményünket?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Soha nem csináltam még ilyet de szerintem el lehet menteni mindkét módon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiderv8 Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 Oké akkor letöltöm, és kipróbálom. Mégegyszer köszönöm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Summer Plump Posted Augusztus 29, 2009 Share Posted Augusztus 29, 2009 http://susestudio.com/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts