cptjacksparrow Posted Augusztus 26, 2009 Share Posted Augusztus 26, 2009 Hali! A kérdés adott, a Star Wars jön be jobban, vagy az Indiana Jones? Nekem az IJ mostanság jobban bejön, de régen az SW tetszett jobban, ezért nem szavazok de összességében IJ. A Ti segítségeteket kérném abban, hogy eldöntsem, az Indiana Jones vagy a Star Wars a kultikusabb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Augusztus 26, 2009 Share Posted Augusztus 26, 2009 Star Wars, mindenképpen. Azon nöttem fel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altair222 Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 sztem egyertelmuen a Star Wars. Az egy korszakalkoto film. Azt meg a nagymamam is ismeri Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Nem épp megfelelő összehasonlítás, de SW mindenben jobb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earp Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Valóban sajátos összevetés. Számomra természetesen a Star Wars a kultikusabb alkotás, mondom ezt még akkor is, hogy az új részekkel kapcsolatban vannak bizonyos fenntartásaim. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptjacksparrow Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 nos igen, de azért itt sem csak úgy 2 filmet hasonlítok össze, hiszen az SW-t és az IJ-t ugyanaz találta ki, néhol még a stáb is megegyezik, és "mindkettő előbb volt, mint a másik", ugyanis az Indy-t előbb találta ki Lucas, de előbb az SW született meg a filmvásznon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommyst Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Starwars! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Nálam is a Star Wars a nyerő Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DD2008 Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Indiana Jones párti vagyok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krusk Posted Augusztus 28, 2009 Share Posted Augusztus 28, 2009 Sztem nem lehet összehasonlítani a kettőt mivel a Star wars nem egy személyről szól, inkább egy történetet követ. Míg az Indiana Jones egy emberről szól. Ink Indiana Jones vs James Bond(007) lenne a jobb szavazás sztem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiroz Posted Augusztus 28, 2009 Share Posted Augusztus 28, 2009 100% Star Wars. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.LACKA0670. Posted Augusztus 28, 2009 Share Posted Augusztus 28, 2009 Alap hogy Star Wars ;D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodda Posted Augusztus 28, 2009 Share Posted Augusztus 28, 2009 Sziasztok! Erre nem lehet szavazni, törölni kellene a szavazást . Mindkettő legenda, mindkettő G.L. fejéből pattant ki, aki a kettő közül tud donteni... az nem én vagyok . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptjacksparrow Posted Augusztus 28, 2009 Author Share Posted Augusztus 28, 2009 Sztem nem lehet összehasonlítani a kettőt mivel a Star wars nem egy személyről szól, inkább egy történetet követ. Míg az Indiana Jones egy emberről szól. Ink Indiana Jones vs James Bond(007) lenne a jobb szavazás sztem. igazából ha jól megnézzük, az SW is csak 1 emberről szól: Anakin Skywalker (Darth Vader) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegitossj7 Posted Augusztus 28, 2009 Share Posted Augusztus 28, 2009 Szerintem egyértelmű hogy Star Wars. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Augusztus 31, 2009 Share Posted Augusztus 31, 2009 Szerintem meg egyértelmű, hogy TELJESEN felesleges az egész. Nem is egy kategória... Kalandfilm és fantasy, grat. az SW-t és az IJ-t ugyanaz csinálta, Lucas és Spielberg szerinted ugyanaz? nézz utána pls... Egyébként a csillagok háborújából is csak az új reményt készítette egyedül Lucas bácsi is ( talán még a sithek bosszúját, de ebben nem vagyok biztos.) . Kéretik tájékozódni emberek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptjacksparrow Posted Augusztus 31, 2009 Author Share Posted Augusztus 31, 2009 Javítottam, de alap, hogy arra gondoltam, hogy ki találta ki. de összelehet hasonlítani, ha nem is téma szerint. Mindkettő legenda, a kérdés az, hogy melyik nagyobb? Te amúgy szándékosan kötsz bele mindenbe, amiben egy apró hiba is van (pl az EszeveszetT kritikád, ami mondjuk teljesen jogos is volt pár szempontból, de fogalmazhattál volna finomabban is)? Na mindegy. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Augusztus 31, 2009 Share Posted Augusztus 31, 2009 Én vagyok a magyar dr house (vagy inkább a vhelyi csernus doki...), legalábbis vhelyen. Ha nem tetszik, nem olvasod el. De mi az összehasonlítási alap? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptjacksparrow Posted Augusztus 31, 2009 Author Share Posted Augusztus 31, 2009 ezt is írtam, hogy Mindkettő nagy legenda, de melyik a nagyobb? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deep_idea Posted Augusztus 31, 2009 Share Posted Augusztus 31, 2009 Star Wars jobb film sokkal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Augusztus 31, 2009 Share Posted Augusztus 31, 2009 Kit érdekel, hogy nem egy kategória, Indiana Jones szerintem jobb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
CWDjDumberCW Posted Szeptember 16, 2009 Share Posted Szeptember 16, 2009 egyértelmü, hogy a Star wars már nem is kultikus, ha nem klasszikus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicky066 Posted Szeptember 18, 2009 Share Posted Szeptember 18, 2009 Én az Indiana Jonest jobbban szeretem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.frenk Posted Szeptember 18, 2009 Share Posted Szeptember 18, 2009 Egyértelmű: Star Wars Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Szeptember 19, 2009 Share Posted Szeptember 19, 2009 Szerintem meg egyértelmű, hogy TELJESEN felesleges az egész. Nem is egy kategória... Kalandfilm és fantasy, grat. Szerintem meg egyértelmü, hogy a Star Wars nem fantasy, hanem sci-fi, grat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Of Death Posted Szeptember 20, 2009 Share Posted Szeptember 20, 2009 Én az Indiana Jonest jobbban szeretem. Én is, a Star Wars abszolutt nem tudott megfogni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyuszi02 Posted Szeptember 20, 2009 Share Posted Szeptember 20, 2009 "Szerintem meg egyértelmü, hogy a Star Wars nem fantasy, hanem sci-fi, grat. " Gratulálok. sci-fi mert az űrben hangosan repkednek az űrhajók? Mert varázsolnak benne? A Star Wars hangulat egy szóval leírható: űropera. Értsd jól: űrkorszak, hősök, jó és a rossz szembenállása, önfeláldozás, lovagok modern kardokkal (Eredetileg Lucas úgy tervezte, hogy a fénykard tucatfegyver, és vannak ábrázolások pajzsos-fénykardos rohamosztagosokról is pölö. De hálistennek nem ez lett) és a jó győz, de komoly áldozatok árán. A film maga pedig Anakin drámája, legalábbis Lucas saját bevallása szerint. Ez nem sci-fi, nem fejlődik, például a világ 4000 év alatt alig fejlődött technikailag, csak a Köztársaság határai tágultak, meg a hajók gyorsabbak lettek. Valódi sci-fi: 2001- űrodüsszeia, A majmok bolygója ( a régi). Mind1, én szeretem mind2-t, a topik célja pedig nem az összehasonlítás, hanem az eldöntés ( minden alap nélkül persze... én konkrétan egyiket sem mondom jobbnak a másiknál, mert nincs mi alapján különbséget vagy sorrendet felállítani.) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Február 12, 2010 Share Posted Február 12, 2010 Nekem indiana jones, de a star wars kultikusabb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmety Posted Március 3, 2010 Share Posted Március 3, 2010 Inkább Indiana Jones,mert a Star Wars sose tetszett,arra sajnos születni kell.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Raven Posted Március 4, 2010 Share Posted Március 4, 2010 Igazából... ezt... ezt... áááá!!! Képtelenség eldönteni! Star Warson és Indiana Joneson nőttem fel! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts