thommz Posted Augusztus 21, 2009 Share Posted Augusztus 21, 2009 Ahogy látom, ennek a remek bandának még senki nem nyitott topicot, tehát most megteszem Szóval ki szereti őket, melyik a kedvenc albumotok, mit gondoltok a folyamatos belső konfliktusokról? Ami még fontos! Mától előrendelhető a Dalriada honlapján keresztül az Arany-album! http://dalriada.hu/index.php?menu=webshop 2000Ft + Postaköltség. Aki szereti őket (mint például én ), az szerintem annyit megtehet, hogy megveszi a lemezt tőlük. ---------------------------------- Aki nem ismerné őket: A Dalriada egy 1998-ban alakult soproni folk-metál együttes, de igazán csak 2003-óta, a Walesi bárdok című demójuk óta hallhatunk róluk. Azóta több albumot kiadtak, de a mostani zenei világukat leginkább az utolsó két albumuk (Kikelet, Szelek) tükrözi. Zenéjük alapjában véve a Heavy-Metált ötvözi a népzenei, black és reneszánsz elemekkel. Tagok: Binder Laura (ének, furulya) Ficzek András (ének, gitár) Németh- Szabó Mátyás (gitár) Rieckmann Tadeusz (dob) Molnár István (basszusgitár) Ungár Barnabás (billentyűk) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Augusztus 21, 2009 Author Share Posted Augusztus 21, 2009 Óó, félreírtam Sorry, kicsit kifáradtam ma Köszi, hogy szóltál Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Augusztus 21, 2009 Share Posted Augusztus 21, 2009 Megkérdezhetem, hogy miért kell naponta másik rock bandának topicot nyitni? A zenén belül minden 3. topic valami rock együttessel foglalkozik, a legtöbbe írnak 3-4-en és megy a szemétre... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Augusztus 21, 2009 Author Share Posted Augusztus 21, 2009 Megkérdezhetem, hogy miért kell mindenbe belekötnöd, aminek köze van a rockzenéhez? Általában azért születnek ezek a témák, hogy szépen össze tudjuk szedni az együttesekhez tartozó híreket, véleményeket, egyebeket. Akinek meg nem tetszik, az ne olvassa el, ugorjon a szeme a következő téma címéhez. Ha meg megy a szemétbe, akkor így járt, max törli egy mod vagy egyszerűen feledésbe merül. Szerintem nem ártunk senkinek, de persze ha a szent és megkérdőjelezhetetlen, abszolút ízléssel rendelkező Flóri Bá ezt kifogásolja, akkor megyek is felvágni az ereimet, bevenni a ciánkapszulámat, és megásni a síromat, ami ugyanúgy a feledésbe fog merülni, mint ez a topic Meg eleve minek témát nyitni egy fórumba? Kész badarság... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave55 Posted Augusztus 21, 2009 Share Posted Augusztus 21, 2009 szeretemszeretem őket, egyik nagy kedvenceim, az Igaz hittelt hallottam tőlük először, azóta megrögzött vagyok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 Szerintem a Dalriada Magyarország legértékesebb metál zenekara. Egyszerűen annyira jó zenét nyomak, annyira szép szövegekkel, mondanivalókkal, hogy csak na. Én is előrendeltem az új lmezt dedikált digipackban, mindezt csak 2000 (!!!!!!!!!!!!!!!!) forintért. Szerintem nem pénz egy ilyen kaliberű zenéért, ráadásul ezzel támogatjuk a bandát Flóri bá te menj vissza inkább dudorogni légyszíves, és ne a mi topikunkat ócsárold pls... kössz. Itt hallgathattok egy részletet a Szent László ballada első részéből http://hammerworld.hu/2009/08/20/exkluziv-dalriada-dal-a-szeptemberi-hammerworld-mellekeleten/ Borító: Szerintem veszettül jó lett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aric Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 Úgy néz ki, hogy egy kicsit lemaradtam. Kurz András mikor lépett ki és miért? Erről még nem is hallottam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Augusztus 22, 2009 Author Share Posted Augusztus 22, 2009 Személyes konfliktusokra hivatkozva hagyta el a bandát még januárban. Tulajdonképpen csak annyi, hogy nem volt az a "Rock&Roll" arc, aki idegbetegség nélkül meg tudott volna lenni a bandában, ezért jobbnak látta a távozást. Sajnálom, mert nagyon jó témákat hozott a Dalriadába, de remélem az új billentyűs is ráérez a dolgokra... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 Nos régen én csináltam nekik egy topikot, de senki nem írt Én a Szent László ballada első részét élőben hallottam végig Azt gondolom, hogy ők az egyetlen jó, értékes, ismert magyar banda.Más nem igen jut eszembe amiről hasonló jókat tudnék mondani és magyar is. Élőben is nagyon jók szerintem, egyszerűen nincs kivetni való. Báááár az is igaz, hogy nekem kicsit hiányoznak a gitárcentrikus részek az újabb számokból. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Jövő héten napvilágot látnak az Őszi-Téli turné állomásai Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Augusztus 23, 2009 Author Share Posted Augusztus 23, 2009 Remélem most is a téli szünetben lesz a pécsi koncert, tavaly nagyon jó volt, hogy úgy volt, mert egy csomó jó dolog kezdése volt a Dalriada koncert Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Én még sajnos nem jutottam el koncertjükre, mert a közelemben sem voltak... de nagy vágyam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martini94 Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Hozzánk tavaly december környékén jöttek. Akkor nem mentem el, majd most... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Of Death Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Remélem most is a téli szünetben lesz a pécsi koncert Húh, azt én is, akkor feltétlenül meglesem őket Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Augusztus 23, 2009 Author Share Posted Augusztus 23, 2009 Te is pécsi vagy? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Of Death Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Nem, de oda megyek egyetemre, logikusan egyre sűrűbben leszek ott, jobban kiismerem magam, téli szünetre igyekszek vmi jó eredményt elérni, hogy rávegyem anyámékat a jegyre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Én is oda járok egyetemre. Jegy szerintem ösztöndíjból meglesz, majd összecsapunk egy rögtönzött Pirateclub-találkát koncert előtt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Of Death Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Rendben, rajtam ne múljon , a jegy árnak durván mennyit számítsak? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Augusztus 23, 2009 Author Share Posted Augusztus 23, 2009 Jaja, pécsi koncert előtt felvezető alkoholizálás A jegy tavaly asszem 1500 Forint volt, szóval nem vészes Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Az tényleg nem sok egy ennyire jó bandától. Ha a lemezek is ilyen olcsók lesznek, akkor megrohamozom a kiállított standot, és megveszem őket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Augusztus 23, 2009 Author Share Posted Augusztus 23, 2009 A lemezért meg 2000Forintot kérnek... Szerintem az se drága Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Tényleg nem sok, talán a Subscribe legelső albumát adták olcsóbbért már a megjelenésekor, mint most az Arany-albumot. És ez jó, mert így nem kell kemény pénzeket kipengetni a kedvencért. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 Előreláthatólag december 19.én lesz pécsen Dalriada, ami -ha jól tudom- éppen egy olyan szombat, amit le kell dolgozni :S Sebaj, legalább utána nem lesz semmi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Hát ahogy most állnak a dolgok, megint k***a jól jártam... még a közelben sincsenek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Augusztus 27, 2009 Author Share Posted Augusztus 27, 2009 Gyere le Pécsre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 :D Kicsit messze vagytok... :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
huskydog17 Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Nekem ők a kedvenc magyar zenekarom! A Szelek című albumuk óta imádom őket, az az album nagyon szép lett! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Augusztus 27, 2009 Share Posted Augusztus 27, 2009 Miért? Én is Győrből jövök le Pécsre tanulni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Augusztus 30, 2009 Share Posted Augusztus 30, 2009 Fuhúúú! Szent László nagyon oda****!! Legyen már szept. 28 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Augusztus 30, 2009 Author Share Posted Augusztus 30, 2009 Én is meghallgattam, egyszerűen fantasztikus az az út, amin halad ez a zenekar. Minden eddiginél jobb az ének, több a népzenei motívum, imádom. Szerintem ott lesz az év albumai között. Bár remélem majd egy-két album múlva megint kiadnak egy Kikelet-féle albumot. Kicsit hiányzik tőlük az a sötétebb hangulatú zene. De ez a mostani hangzásviláguk is nagyon tetszik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts